به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از آبادان ؛ناجی شهیب زاده مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آبادان گفت: عملیات گرده افشانی نخیلات به طور عمده به شکل سنتی وتوسط افراد مجرب انجام می شود.
وی با اشاره به اینکه عملیات گرده افشانی از اسفندماه سال گذشته آغاز و تا اواخر فروردین ماه جاری ادامه دارد، افزود: به طور میانگین، هر نفر روزانه ۵۰ تا ۱۰۰ اصله درخت خرما را در بهترین زمان ممکن یعنی ساعت ۱۰ تا ۱۴ گرده افشانی می کنند.
به گفته وی، برحی، استعمران، زاهدی، لیلویی، پیارم، گنطار و غیره از جمله رقم های مختلف کشت شده در آبادان است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آبادان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آغاز کار مبارزه با کرم میوهخوار خرما در این شهرستان گفت: کرم میوه خوار خرما که به زبان محلی «حمیره» گفته می شود از جمله آفات موجود در نخلستان های جنوب کشور است که هر ساله این مدیریت در قالب شبکه مراقبت نخیلات و ناظران گیاه پزشکی به همراه مسئولان پهنه ها به بررسی باغات پرداخته و توصیه های لازم را به باغداران ارائه می کنند.
شهیب زاده با بیان اینکه در چند سال اخیر این آفت خسارت جدی به نخلستان های آبادان وارد نکرده است، افزود: در ریزش ۱۵ تا ۲۰ درصدی نیز هیچ مبارزه شیمیایی انجام نمی شود.
وی گفت: سعی بر این است که در مبارزه با آفات و بیماری های نخیلات، مبارزه شیمیایی در مرحله آخر باشد و بر این اساس در ابتدا از روش های مکانیکی، زراعی و بیولوژیکی استفاده شود، لذا خرمای تولید شده در آبادان به لحاظ سلامت و عاری بودن از باقی مانده سموم شیمیایی بسیار مطمئن و از جایگاه ویژه ای برخوردار است.
انتهای پیام/د