به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، قاسمی مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی گفت: در حال حاضر فاصله زیادی با حجم نرمال آب دریاچه ارومیه داریم و حجم آب موجود دریاچه حدود 1.90 میلیارد متر مکعب است که در حالت عادی باید این حجم برابر با 16.27 میلیارد متر مکعب باشد.
حمید قاسمی با بیان اینکه طبق آخرین آمار منتهی به هشت فروردین ماه سال جاری تراز دریاچه برابر با یک هزار و 270.70 بوده که حدود چهار متر از تراز نرمال پایینتر است گفت: در مقایسه با اول سال آبی 96_97، تراز سطح آب دریاچه حدود 40 سانتی متر افزایش یافته که افزایش ۴۰ میلی متری بارندگی در این میان بیتاثیر نبوده است.
وی ادامه داد: وسعت دریاچه ارومیه نیز در حال حاضر برابر با دو هزار و 230 کیلومتر مربع بوده و این در حالی است که وسعت نرمال برابر با چهار هزار و 526.7 کیلومتر مربع است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی با بیان اینکه اختصاص نیافتن اعتبارات وکاهش بارندگیها از دلایل عقب افتادن برنامهی احیا است افزود:البته اقداماتی همچون حفاظت فیزیکی حوزهی اطراف دریاچه، جلوگیری از چرای دام و برداشت علوفه از سایر اقدامات در راستای تثبیت بستر دریاچه و احیاء به شمار میآیند.
قاسمی اضافه کرد: پس از تشکیل این ستاد و با لایروبیهایی که انجام شد، بارندگیها به پیکرهی دریاچه هدایت شده و مقداری آب نیز از سدهای بوکان و مهاباد به دریاچه راه پیدا کرد.
وی در ادامه با بیان این که علیرغم دعوت از دانشگاهها برای ارایهی طرح برای «جلوگیری از تبخیر آب دریاچه در تابستان»، تاکنون هیچ طرحی ارایه نشده است، عنوان کرد: دریاچه ارومیه یک پارک ملی بوده و از حساسیت بالایی برخوردار است، به طوری که نمیتوان از هر موادی برای جلوگیری از تبخیر استفاده کرد، استفاده از محلولهای روغنی تجدیدپذیر نیز در مرحلهی مطالعه قرار دارد.
وی در پایان اضافه کرد: طبق پیش بینی سازمان هواشناسی، بر اثر وقوع بارندگیها در سال جاری و افزایش عمق دریاچه، نگهداری آب دریاچه نیز آسانتر خواهد شد، نشست ذرات معلق در آب، شوری دریاچه و انحلال نمک سبب تغییر حالت دریاچه از حالت کاسهای به شکل تخت شده که با ورود آبهای شیرین به دریاچه و انحلال نمک این مشکل تا حدودی برطرف شده است.
انتهای پیام/ب