ابتلا به بیماری‌های ریوی خود را با علامت‌هایی نشان می‌دهند که توجه به آن‌ها می‌تواند از شدت یافتن این دسته از بیماری‌های مرگبار در انسان‌ها جلوگیری کند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ کارشناسان در جدیدترین پژوهش‌های خود دریافتند از هر ۱۰ نفر، چهار نفر پس از سوارشدن به اتوبوس یا بالا رفتن از پله دچار تنگی نفس و احساس خستگی شدید می‌شوند، همچنین برخی دیگر از افراد دچار مشکل هایی همچون احساس سرگیجه و تلاش برای نفس کشیدن عمیق می‌شوند.


کارشناسان اعتقاد دارند این مشکل رایج در برخی افراد نشان دهنده ابتلای آن‌ها به بیماری‌های ریوی و قلبی است؛ پژوهش‌ها نشان می‌دهند بیشتر افراد بیش از ۶ بار در طول هفته با مشکل تنفسی و سختی در نفس کشیدن مواجه می‌شوند که باید برای بررسی‌های بیشتر به پزشک مراجعه کنند.

محققان دانشگاه غرب سیدنی و دانشگاه منچستر برای بررسی رابطه وجود بیماری ریوی با تنگی نفس بر اثر فعالیت فیزیکی، میزان تنفس و ضربان قلب بیش از ۷۳۷ فرد داوطلب در رده سنی ۲۴ تا ۷۶ سال را بررسی کرده اند.

پژوهشگران به افراد توصیه می‌کنند درصورتی که پس از انجام فعالیت‌های فیزیکی، کار‌های روزمره، بالا رفتن از پله، بازی با کودکان و مواردی از این دست دچار تنگی نفس و نیاز به تنفس زیاد به مدت دو دقیقه تا بازگشت ضربان قلب و تنفس به حالت عادی می‌شوند حتماً به متخصص مراجعه کنند.

بیماری‌های ریوی در صورت تاخیر در شناسایی و درمان می‌تواند سبب ابتلای فرد به انواع بیماری‌ها از  جمله سکته مغزی، حمله قلبی، آسم و حمله‌های آلرژی، نارسایی ریوی و حتی مرگ زودرس شود.


یکی از راه‌ها برای تقویت ریه و جلوگیری از آسیب این عضو مهم از بدن انسان، ورزش به میزان کافی است، به ویژه ورزش‌های هوازی که سبب بازشدن شش‌ها و استفاده از حداکثر ظرفیت ریه‌ها می‌شود.

انجام ورزش با شدت مناسب زیر نظر مربی حرفه‌ای سبب شناسایی زودهنگام بیماری‌های ریوی و قلبی می‌شود، همچنین درصورت مبتلا نبودن به بیماری ریوی، انجام ورزش سبب جلوگیری از خستگی زودهنگام و تنگی نفس در افراد در زمان انجام کار‌های روزمره می‌شود.


انجام برخی کار‌های به ظاهر ساده، اما با اهمیت مانند پیاده روی روزانه، استفاده از اتوبوس و وسایل حمل و نقل عمومی به جای خودرو، استفاده از پله‌ها به جای بالابر در ساختمان‌ها و اداره ها، خودداری از رفت و آمد در روز‌هایی که هوا آلوده است، استحمام با آب ولرم، انجام ورزش در پارک‌ها و فضا‌های سرسبز، خودداری از استفاده بیش از حد از عطر و افشانه‌ها، مراقبت کامل در زمان ابتلا به آنفلوآنزا و بیماری‌های تنفسی، تناسب اندام و داشتن رژیم غذایی سالم شامل انواع میوه و سبزیجات تازه سبب جلوگیری از آسیب ریه‌ها می‌شود.


بیماری‌های ریوی خود را با نشانه هایی همچون تنگی نفس، احساس سوزش در قفسه سینه، خستگی و افت تمرکز، افسردگی و بی انگیزگی، سرفه و تنگی نفس نشان می‌دهند.

کارشناسان اعتقاد دارند درزمان انجام ورزش هورمون‌هایی دربدن ترشح می‌شوند که سبب احساس شادی و تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شوند و به این ترتیب فرد از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها ایمن می‌ماند.

منبع:Dailymail

انتهای پیام/

بیماری‌های ریوی را به راحتی در کار‌های روزمره خود شناسایی کنید

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۷ ۲۰ اسفند ۱۴۰۰
سلام من هم موقع بالا رفتن از پله دچار تنگی نفس می شم بخصوص وقتی چیزی هم حمل می کنم البته تا حالا دکتر نرفتم به نظر شما باید چکار کنم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۱ ۱۶ اسفند ۱۳۹۹
به روانپزشک هم مراجعه کنید شاید مشکل استرس و پنیک هم باشه. سابقه آسم ندارید؟
Iran (Islamic Republic of)
سمیه
۱۳:۱۰ ۲۶ مهر ۱۳۹۹
با سلام با اینکه امیدی ندارم کسی پیام منو جواب بده ولی بازم مشکلم رو میگم شاید خدا خواست و یکی جواب داد . مشکل من اینه که تا به ذره فعالیت میکنم یا از پله بالا میرم یا سربالایی طی میکنیم دچار تنگی نفس میشم دکتر قلب و ریه رفتم گفتن مشکلی نداری بنظر شما من باید چکار کنم .سوزش تو قفسه سینه هم دارم با وجود تنگی نفس و سوزش قفسه سینه ام چرا میگن مشکلی ندارم آیا واقعاً چیزی نیست یا اون دکتر نمیتونه تشخیص بده .من خودم میبینم دچار مشکلم ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
Iran (Islamic Republic of)
یونس
۰۲:۱۱ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
من مدتی هست که دچار تنگی نفس میشم .به دکتر قلب وعروق مراجعه کردم .گفتند که مشکلی از نظر قلبی ندارم به متخصص ریه مراجعه کردم گفتند که ریه هام سالم هستند البته داروهایی هم دادن که مدت کمی مشکلم رو حل کرد ولی دوباره همون تنگی نفس با شدت بیشتری برگشته میشه راهنمایی کنید که دلیل این مشکل چی میتونه باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۹ ۱۲ مرداد ۱۳۹۷
ممنون