علیرضا جلال زایی سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، گفت: آگاهی بخشی در راستای حفاظت از میراث معنوی و ناملموس با همکاری هنرمندان و مردم از جمله اهداف برگزاری آیین نوروزگاه در هر منطقه است.
جلال زایی افزود: در این جشنها آداب، رسوم و فرهنگ مردم سیستان و بلوچستان به مسافران و گردشگران نوروزی معرفی شد.
وی تصریح کرد: از آنجایی که پیام نوروز صلح، دوستی، نشاط و شادمانی است تلاش خواهیم کرد جشن نوروزگاه را سال آینده با گستردگی بیشتر و با مشارکت ۲ کشور دوست و همسایه افغانستان و پاکستان برگزار کنیم.
جلال زایی گفت: در کنار برگزاری این جشنها بازارچههای صنایع دستی و پخت خوراکیهای نوروزی در در سیستان و بلوچستان نیز در دستور کار قرار گرفت.
وی خاطر نشان کرد: نوروز از کهنترین جشنهای ایران باستان است که با همکاری ۱۲ کشور به عنوان یک میراث معنوی در یونسکو و سازمان ملل به ثبت رسیده و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری سعی دارد تا با برگزاری جشنهای نوروزگاه زمینه را برای پاسداشت بیش از پیش آیینهای نوروزی فراهم کند.
سیستان و بلوچستان به عنوان خواستگاه تاریخ، طبیعت، تمدن، فرهنگ، آداب و سنن، گویش و اماکن و آثار باستانی که به گنجینهای ارزشمند میماند با استعدادهای نهفته و زیباییهای بکر تاکنون ناشناخته مانده است.
انتهای پیام/ع