به گزارش حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مرتضی براری رئیس سازمان فضایی ایران در راستای نامگذاری سال 97 به نام «حمایت از کالای ایرانی» پستی در اینستاگرام منتشر و سومین محور از اولویت های سازمان فضایی ایران در این راستا را معرفی کرد.
متن پست اینستاگرامی رئیس سازمان فضایی ایران در حمایت از کالای ایرانی به شرح زیر است.
سومین محور از اولویت های سازمان فضایی ایران در حمایت و توانمندسازی کسب و کارهای موجود و توسعه کسب و کارهای نوین، حوزه هواشناسی ماهواره ای و کاربردهای مرتبط با جو است.
با ظهور فناوری فضایی، تحولات شگرفی در علم هواشناسی رخ داد و دامنه کاربرد آن فراگیرتر شد و در دنیای امروز بسیاری از علوم مانند توریسم، کشاورزی، بهداشت عمومی، انرژیهای نو، ترابری دریایی، هوایی و جادهای، ورزش، شهرسازی، صنعت، پیش بینی و مدیریت بلایا و دیگر علوم نیازمند هواشناسی ماهواره ای هستند.
در حال حاضر به غیر از بسیاری از ماهواره های در مدار پایین و مدار میانی که کاربرد هواشناسی دارند، ۴۰ ماهواره در مدار زمین آهنگ در ارتفاع حدود ۳۶۰۰۰ کیلومتر از سطح زمین به طور مستمر وضعیت آب و هوایی کره زمین را پایش می کنند و همراه با ایستگاه های هواشناسی، در مجموع انبوهی از داده ها را در اختیار ما قرار می دهند.
در سطح جهانی در حدود ۱۲ درصد از داده ها و محصولات با ارزش افزوده سنجش از دوری در بخش هواشناسی مورد استفاده قرار می گیرد. حجم عظیم داده های ماهواره ای مورد استفاده در این بخش خود موجب توسعه مراکز داده، توسعه ابررایانه ها و رایانش ابری شده است.
از جمله کاربردهای فناوری فضایی در این حوزه همچنین می توان به موضوعات مرتبط با پایش کیفیت هوا در کلان شهرها، پایش طوفان های گرد و غبار و مطالعات تغییر اقلیم اشاره نمود، موضوعاتی که جزو چالش های امروز کشورمان نیز می باشند.
حضور بخش خصوصی و کسب و کارهای نوپا در این حوزه و ورود آنها به زمینه های کاربردی هواشناسی ماهواره ای از جمله در حوزه های کشاورزی، مدیریت بحران های مرتبط با هوا، پایش آلاینده های جوی، پیش بینی های جوی، برف سنجی و منابع آب، هم به توسعه پایدار در کشور کمک خواهد نمود و هم موجب ارتقا سطح دانش و اقتصاد این حوزه تخصصی در کشور خواهد شد.
تا کنون متولیان حوزه هواشناسی کشور خدمات شایان ذکری را به جامعه ارائه داده اند و با تعاملاتی که سازمان فضایی ایران نیز با سازمان هواشناسی کشور داشت، و با عنایت به زیرساخت های موجود در هر دو سازمان، توانمند سازی برخی از کسب و کارهای موجود و حمایت از ایجاد و توسعه کسب و کارهای نوین را در برنامه سال جاری خواهیم داشت و امیدواریم با توسعه نرم افزارهای کاربردی برای ارائه خدمات تخصصی هواشناسی، این خدمات نیز در کشور ما شکل گرفته و فراگیر شود.
انتهای پیام/