دولت ترامپ با تهدیدسازی از ایران قصد دارد کشورمان را حلقه وصل دو تهدید جهانی علیه آمریکا نشان دهد: تروریسم و ظهور قدرت‌های شرقی.

آیا «بولتون» جنگ دیگری در خاورمیانه به راه می‌اندازد؟به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ «جان بولتون» را باید مسئول سیاست خارجی آمریکا علیه ایران به شمار بیاوریم، کمااینکه آیت الله مایک مسئول میز ایران در سیا نیز وظیفه نفوذ و ایجاد بی‌ثباتی در داخل ایران را بر عهده گرفته است.

«مایک پمپئو» وزیر خارجه جدید این دو را همراهی می‌کند و رفیق سناریونویسش زاراتی در بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها برای ایران نقشه کشیده‌ است، زیرا تهدیدسازی از ایران به عنوان حلقه وصل دو تهدید جهانی علیه آمریکا جزئی از هندسه‌ سیاست خارجی ترامپ است که به تدریج از درون گردوغبار ابهام و تغییر، رخ می‌نماید. متیس به عنوان مهمترین بازمانده از میانه‌روهای تیم ترامپ با این تیم چه خواهد کرد؟

خلاصه ماجرا
ترامپ طی سخنانش پیرامون لزوم اصلاح برجام یا خروج از آن در ۱۳ اکتبر ۲۰۱۶ میلادی، ایران را حامی تروریسم نامید و در اقدامی بی‌سابقه مدعی شد تهران «به القاعده کمک می‌رساند». هفته بعد، مایک پمپئو رئیس وقت سیا که حالا گزینه وزارت خارجه و جاگزین تیلرسون شده است، ادعا کرد «این یک راز برملاشده و اطلاعاتی است که از طبقه‌بندی خارج شده و نشان می‌دهد رابطه‌ای وجود داشته و تعاملاتی شکل گرفته... بارها ایرانی‌ها همدوش القاعده اقدام کرده‌اند».


بیشتر بخوانید: چهره جنگ‌طلب آمریکایی که اعتقادی به قوانین بین‌المللی ندارد/ بارزترین ویژگی جان بولتون چیست؟


پمپئو این سخنان را در بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها گفت، همان جایی که دوستش هوان زاراتی و همکارانش برای چگونگی مقابله با ایران نقشه می‌کشند و بار دیگر با همان ادعایی که بوش در دوران ریاست‌جمهوری‌اش داشت، یعنی گسترش آزادی و دموکراسی در کشورهای استبدادزده به دنبال گسترش حقوق بشر و در واقع توجیه دخالت‌های آمریکا هستند. او در کتابش به کاخ سفید توصیه می‌کند باید جهت اقناع متحدان برای همکاری در سیاست تحریمی فراگیر علیه ایران، آن را به موارد مقبول عموم مثل مقابله با تروریسم و نقض حقوق بشر و مانند آن مستند کرد تا «سیاسی» جلوه نکند.

حالا بولتون به صحنه آمده، همان که ماه‌ها پیش سناریو چهارمرحله‌ای برای خروج از برجام را پیشنهاد کرده بود و نوشته بود واشینگتن باید همه توان داخلی و متحدان خارجی‌اش را برای مقابله با ایران از طریق مانور سیاسی و رسانه‌ای بر «طیف گسترده‌ای از نقض مستمر هنجارهای بین‌المللی» از سوی تهران بسیج کند.
اما اتهامات ایران (!) به همین‌جا ختم نمی‌شود. ژانویه سال جاری جیمز متیس وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد آمریکا دیگر مبارزه با تروریسم را اولویت نخست سیاست خارجی خود نمی‌داند. این بدان معنا است که در کنار آن یا مهمتر از آن، مقابله با قدرت‌های نوظهور در شرق یعنی چین و روسیه (و کره شمالی) در اولویت قرار گرفته است. اما نکته قابل تأمل آن است که ایران به سبب همکاری‌اش با روسیه در سوریه و تبادلات اقتصادی‌اش با چین (و اتهاماتش در همکاری موشکی با کره شمالی) حتی با این تغییر اولویت راهبرد امنیتی آمریکا باز هم از دستور کار واشینگتن خارج نشده و نمی‌شود.

بر این اساس به نظر می‌رسد ایران به عنوان مهمترین حلقه وصل دو تهدید جهانی علیه آمریکا یعنی تروریسم و ظهور قدرت‌های شرقی در هندسه سیاست خارجی ترامپ که اضلاع آن به تدریج آشکارتر می‌شود، باید تهدیدنمایی شود.

ترامپ چگونه از ایران یک تهدید می‌سازد؟

کار پیچیده‌ای نیست. کافی است به داستان گزارشی اشاره کنیم که در سال ۲۰۰۱ میلادی آغازگر جنگ در خاورمیانه شد، جنگی که ۱۷ سال است ادامه دارد و طی این مدت‌ میلیون‌ها انسان را به کام مرگ‌ فرستاده یا آواره کرده است. تولید گزارش‌های ساختگی مشابه (که هم‌اکنون نیز شروع شده و لینک نمونه‌ای از آن در ان‌بی‌سی را در منابع همین گزارش آورده‌ایم) در شرایطی که آمریکا بر مقدرات ناتو حاکم است کار دشواری نیست.

آن گزارش در سال ۲۰۰۱ میلادی توسط فرانک تیلور فرستاده وزارت خارجه آمریکا به نشست ناتو در ۲ اکتبر (یک ماه پس از واقعه حمله به برج‌های دوقلو) نوشته شده بود و در حالی که تا سال ۲۰۰۸ میلادی محتویاتش محرمانه باقی ماند، مدرک کشورهای غربی برای آغاز حمله به افغانستان و عراق شد. لرد رابستون دبیر کل وقت ناتو در جمع‌بندی آن نشست گفت «بر پایه خلاصه‌ای که ارائه شد، اکنون قطعی شده که حمله به ایالات متحده در ۱۱ سپتامبر از خارج مدیریت شده و بنابر این باید به عنوان اقدامی ذیل فصل ۵ پیمان واشینگتن قرار گیرد که بیان می‌کند هر حمله مسلحانه به یک یا چند تن از متحدان در اروپا و آمریکا شمالی باید به مثابه حمله‌ای به همه اعضا تلقی شود».

آیا «بولتون» جنگ دیگری در خاورمیانه به راه می‌اندازد؟

دانلود نمونه‌ای از گزارش ساختگی وزارت خارجه آمریکا که یک ماه پس از حمله به برج‌های دوقلو نشان می‌داد مدیریت این عملیات از خارج بوده و بنابر این باید اعضای ناتو با آمریکا در حمله به عراق و افغانستان شریک شوند

چندی بعد بوش رئیس‌جمهور وقت آمریکا مدعی شد صدام حسین «تروریست‌ها را کمک‌ می‌کند و به آنها پناه می‌دهد از جمله اعضای القاعده‌ را» و حتی رامسفلد وزیر خارجه وقت آمریکا گفت اسناد ارتباط میان عراق و القاعده «دقیق و غیرقابل مناقشه» است. اما چند سال بعد مشخص شد همه آنها یک دروغ بوده و جنجالی در سنا به راه افتاد که البته هیچ وقت به مجازات بوش و رامسفلد ختم نشد و هیچ کس نیز برای ویرانی‌های افغانستان و عراق پاسخگو نبود. گفتیم که وقتی مقدرات ناتو در دست آمریکا باشد و رسانه‌های اصطلاحاً معتبر آمریکایی سیاست واشینگتن را در قالب اخبار به مخاطبان خود ارائه کنند، برنامه‌ریزی برای یک حمله بی‌دلیل، به همین سادگی انجام می‌شود.

مقدمه افزایش تنش با ایران، خروج از برجام یا تغییر ماهیت آن با اعمال مجدد تحریم‌های فراگیر به عناوین دیگر است. آمدن بولتون که ماه پیش طرح چهار مرحله‌ای‌اش برای خروج از برجام را ارائه کرده بود باید در این راستا تحلیل کرد.

ترامپ چرا از ایران یک تهدید می‌سازد؟


اما همه اینها به کنار، چرا آمریکا نیاز به تهدیدسازی از ایران دارد؟ پاسخ روشن است: آمریکا با همه ابهت پوشالی‌اش حاضر نیست به تنهایی با ایران مقابله کند چون می‌داند هزینه گزافی را برای آن خواهد پرداخت. بنابر این دو گروه را به جان حکومت ایران می‌اندازد: متحدان آمریکا در اروپا و خلیج فارس از خارج بر دولت ایران فشار می‌آورند و فریب‌خوردگان داخلی که فکر می‌کنند با تضعیف جمهوری اسلامی یک زندگی رؤیایی نصیب‌شان می‌شود از داخل به ایجاد ناآرامی و بی‌ثباتی اقدام می‌کنند.

نه تنها همراهی این دو موجب هم‌افزایی فشارشان بر ایران خواهد شد، بلکه به یکدیگر از روش‌های مختلفی کمک می‌کنند:

۱- وقتی فریب‌خوردگان داخلی به ناآرامی در داخل دست می‌زنند، حکومت ایران طبق قوانین داخلی با آنها برخورد می‌کند اما همین تبدیل می‌شود به اهرم فشار جدیدی علیه ایران به دلیل نقض حقوق بشر و آزادی بیان.

۲- وقتی آمریکا و متحدان خارجی‌اش تهدیدها در مورد جنگ علیه ایران را با گماردن تندروها و آغاز جنگ دیپلماتیک به اوج می‌رسانند، عده‌ای از فریب‌خوردگان داخلی با ژست دلسوزانه سخن از لزوم کرنش در برابر فشارهای خارجی به میان می‌آورند و این تبلیغات گسترده، محاسبات برخی از نخبگان سیاسی ایران را تغییر می‌دهد.

متحدان خارجی آمریکا با عضویت در ناتو سودشان را می‌گیرند و متحدان منطقه‌ای مانند عربستان سعودی نیز از حمایت‌های بیحساب از اقدامات بی‌حساب و کتاب‌شان مانند جنگ چندساله علیه مردم یمن بهره‌مند می‌شوند اما فریب‌خوردگان داخلی نمی‌دانند چه آینده‌ای در صورت تضعیف نظام در انتظارشان است و صرفاً وارد یک قمار خطرناک می‌شوند.

جمع‌بندی

ایران با عراق و افغانستان از زمین تا آسمان فرق دارد و وعده حمله به ایران در شرایطی که نیروهای ما آماده جانفشانی برای حفظ کشور بوده و ایران از توان بالایی در حمله موشکی و سایبری برخوردار است، یک تهدید پوشالی است اما احتمال تحریم‌های گسترده علیه ایران، جدی است. این حربه آمریکا یعنی سوءاستفاده از آسیب‌پذیری اقتصاد ایران اولین بار در ماجرای تحریم نفت ایران در دوره مصدق با مدیریت بریتانیا آزمایش شد و تا کنون نیز بکار گرفته می‌شود. اگر ملت و دولت در اقدامی هماهنگ برای مبارزه با فساد و رانت اقتصادی و همکاری برای حمایت از تولید ملی و کالای ایرانی اقدام کنند و از آن سو دیپلماسی اقتصادی برای همکاری پایدار با قدرت‌های جهانی توسعه یابد، این حربه نیز مانند وعده جنگ علیه ایران، یک تهدید پوشالی می‌شود و همه تلاش سیا در داخل ایران و امثال پمپئو و بولتون در خارج ایران کاری از پیش نخواهد برد.

منبع: مشرق

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۴۱ ۱۲ فروردين ۱۳۹۷
درود بر ایران اسلامی که لرزه بر اندام دشمنان خود انداخته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۴۱ ۱۲ فروردين ۱۳۹۷
درود بر ایران اسلامی که لرزه بر اندام دشمنان خود انداخته
Iran (Islamic Republic of)
نفس
۱۶:۳۵ ۱۱ فروردين ۱۳۹۷
کی ترامپ رو آدم حساب میکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۲۹ ۱۱ فروردين ۱۳۹۷
اين بابا صد سال دير بدنيا اومده و هنوز تو خيالات و اوهام ابرقدرتي و جنگ و حمله سير ميكنه و هنوز حاليش نشده برجام شده و اين چيزا به تاريخ پيوسته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۳۵ ۱۱ فروردين ۱۳۹۷
خدا دشمنان ایران اسلامی را نابود کنه تا امنیت در منطقه برقرار شه
Iran (Islamic Republic of)
شمس
۰۴:۱۶ ۱۱ فروردين ۱۳۹۷
تا توی این کشور سپاهی قدرتمند ، بسیجی دلسوز ، ماموران امنیتی مخلص و جان بر کف با رهبری بزرگ مردی شجاع و دلیرهست تمام دنیا هم به جنگ ایران بیایند هیچ کاری از پیش نخواهند برد .
Iran (Islamic Republic of)
احمد 1000
۰۲:۵۴ ۱۱ فروردين ۱۳۹۷
اقای ترامپ بولتون ایران را در زمان چنگ با عراق شناخته حفط است با دم شیر بازی کردن یعنی چه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۱۸ ۱۱ فروردين ۱۳۹۷
هرکسی فکر می کندکه ترامپ وبولتون نادان اند وهروقت دلشان بخواهد می توانندجنگ راه بیاندازند درسلامت عقلش باید تردید کرد،جنگ راه انداختن به این سادگی نیست آن هم با کشوری مثل ایران که مولفه های قدرت زیادی دارد که هریک برای آمریکا بازدارنده است،آنها می خواهندباکمترین هزینه پیروزی رابدست آورند،تهدید به لغوبرجام،تهدیدبه حمله نظامی،نادان نشان دادن خود،تحریم،همراه کردن اروپا وکشورهای حوزه خلیج فارس با خود ،بزرگنمایی توانمندی های نظامی خود و استفاده ازابزاررسانه علیه دشمن ولی آنچه به دشمن بیشترین کمک را می کندتفرقه داخلی،وادادن مسئولین،عدم تکیه برتوان داخلی وعدم باوربرتوان مندی درونی است ،لذا مهمترین عامل برای پیشگیری ازجنگ قدرتمندبودن درتمامی زمینه هاست واگردرهرزمینه ای چه نظامی،چه اقتصادی وحدت ملی ضعف نشان دهیم به همان اندازه امیدواری دشمن را درپیروزی درهرجنگی افزایش داده ایم،ودرحال حاضراولویت اول آمریکا درمبارزه باجمهوری اسلامی جنگ اقتصادی است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۵۴ ۱۱ فروردين ۱۳۹۷
در این جاست که وظیفه و نقش هنرمندان سینما و تلویزیون ایران از یک سو و صنایع نظامی از سوی دیگر بسیار استراتژیک می شود این هنرمندان هستند که با زبان فیلم های سینمایی باید فریب خوردگان داخلی را سر عقل آورند و از پیوستن جوانان بی تجربه به آنها پیش گیری کنند و این ساخته های صنایع نظامی است که باید در دل دشمن هراس ایجاد کند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۵ ۱۱ فروردين ۱۳۹۷
جان بولتن یک نادان ترسو بیش نیست دلقکی مثل دونالد ترامپ اینها امریکا را کامل نابود میکنند.
Canada
ناشناس
۲۳:۰۴ ۱۰ فروردين ۱۳۹۷
اگر ملت خامی کند و برای پیشرفت کشور یا تعییر به خارج تکیه کند .کلاه بزرگی سرشان رفته .هیچ کس دلش بحال شما نمیسوزد اگر ترحم میکردند .چرا تحریم ها ادامه دارد .متاسفانه مردم ما در ابهام بسر میبرند و فقط بخاطر کانال های مبتذل است که محانی است .چرا اینجا مجانی نیست .میخواهند سیاه را سفید و برعکس جلوه دهند
Canada
ناشناس
۲۳:۰۴ ۱۰ فروردين ۱۳۹۷
اگر ملت خامی کند و برای پیشرفت کشور یا تعییر به خارج تکیه کند .کلاه بزرگی سرشان رفته .هیچ کس دلش بحال شما نمیسوزد اگر ترحم میکردند .چرا تحریم ها ادامه دارد .متاسفانه مردم ما در ابهام بسر میبرند و فقط بخاطر کانال های مبتذل است که محانی است .چرا اینجا مجانی نیست .میخواهند سیاه را سفید و برعکس جلوه دهند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۴ ۱۰ فروردين ۱۳۹۷
دوره تندروی به پایان رسیده است، اکنون افرادی نظیر بولتون بیشتر از اینکه نقش یک فرد مفید برای جامعه بین الملل داشته باشند، شبیه به انسانهای دارای تنش و یا دارای مشکل فرهنگی یا تربیتی هستند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۱ ۱۰ فروردين ۱۳۹۷
بهتره جنگ نشه به قول دوستمون چون درمنطقه همسایه یامتحدبدردبخورنداریم که به ماکمک کنه همینجوری مشکل اقتصادی داریم چه برسه جنگ هم راه بیافته بهتر زیاد سربه سرترامپ دیونه نزاریم تا چهارسالش تموم بشه بره وطنم ایران پاینده باش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۹ ۱۰ فروردين ۱۳۹۷
ارباباش نتونسن کاری بكنن و همه دنيا ريختن سرشون كه باس برجامو اجرا كنن چه برسه به اين و اون هيلي و بقيه ترامپيا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۰ ۱۰ فروردين ۱۳۹۷
ترامپ یک خیانتکار است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۲ ۱۰ فروردين ۱۳۹۷
آمریکا هیچ کاری نمی تواند بکند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۹ ۱۰ فروردين ۱۳۹۷
بهتره صلح در جهان ایجاد بشه چون اگه جنگ بشه یک جنگ تمام عیار و طولانی خواهد بود چون ایران در بعضی جوانب خیلی قدرتمنده و ممکنه آمریکا از سلاح هسته ای استفاده کنه. از طرفی همسایگان ایران رابطه چندان خوبی با ایران ندارند و اگر هم دارند مطیع آمریکا هستند . نمیدونم چی بگم فقط دعا میکنم این کینه و کدورت ها بین دولتها کنار گذاشته بشه .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۱ ۱۰ فروردين ۱۳۹۷
چهل سال گذشت آمریکا هیچ کاری نتونست کنه و بازهم نمیتونه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۸ ۱۰ فروردين ۱۳۹۷
خدا کنه هیچ وقت به جنگ نکشه ولی حتما شیرمردایی هستن دلشون برای وطن بتپه، امیدوارم روزی فقط برای منافع ملی کشورمون متحمل هزینه های غیر عقلانی بشیم آمریکا فعلا ابر قدرت جهانه و ما نباید برای کشور های دیگه یا تفکرات سنتی ملتمون رو متحمل هزینه کنیم، جانم فدای وطن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۲ ۱۰ فروردين ۱۳۹۷
نترس پدربزرگ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۲ ۱۰ فروردين ۱۳۹۷
رائفی پور
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۹ ۱۰ فروردين ۱۳۹۷
زنده باد بر ایران که لرزه بر اندام دشمنان خود بخصوص این ترامپ نادان انداخته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۹ ۱۰ فروردين ۱۳۹۷
اونها هیچ کاری نمی توانند بکنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۲ ۱۰ فروردين ۱۳۹۷
خدا دشمنان ایران اسلامی را نابود کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۵ ۱۰ فروردين ۱۳۹۷
اگه میخواید جنگ کنین فعلا نکنین من برم خدمتو بیام بعد. امیدوارم هیچ وقت جنگ نشه اما اگه بشه کل دنیا قدرت ایرانو میبینن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۷ ۱۰ فروردين ۱۳۹۷
مطمئن باش برای جنگیدن نیاز به امثال شما نخواهیم داشت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۳ ۱۰ فروردين ۱۳۹۷
هدف اصلی آنها نابودی قدرت و اقتصاد ایرانه و در برجام تا حدی زیادی به خواسته هایشان رسیدند اما طمع و زیاده خواهی اونا در مورد تواناییهای ایران ،گران برایشان تمام میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۷ ۱۰ فروردين ۱۳۹۷
عده ای با تهدید خواندن ایران نان میخورند که آمریکا و عربستان و امارات از آن جمله اند و به فروش سلاح برای تخریب بیشتر خاورمیانه می‌پردازند و هدفی جز غارت و چپاول منطقه ندارند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۵ ۱۰ فروردين ۱۳۹۷
مرگ بر تارمپ نادان مرگ بر جنایتکاران آمریکایی و حامیانش