کارشناس تجویز و مصرف منطقی داروی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان به مسافران توصیه کرد جعبه کمک های اولیه را در سفر فراموش نکنند.

جعبه کمک های اولیه در سفر فراموش نشودبه گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان؛ حنیفه، کارشناس تجویز و مصرف منطقی داروی معاونت غذا و دارو دانشگاه، اظهار کرد: افراد بیمار طی سفر داروهای خود را همراه داشته باشند چه بسا تا زمان پیدا کردن داروخانه در مقصد، برای تهیه دارو دچار مشکل خواهند شد.

وی بیان کرد: چنانچه ضمن حركت اتومبيل، قطار، كشتي و يا هواپيما، دچار سرگيجه و حالت تهوع مي شويد، به خاطر داشته باشيد با مصرف 1 يا 2 قرص 50 ميلي گرمي ديمن هيدرينات، نيم ساعت قبل از شروع سفر و تكرار يك قرص هر 4 تا 6 ساعت يكبار در طي سفر، مي‌توان عوارض ناشي از حركت، تهوع و سرگيجه را برطرف كرد.

کارشناس تجویز و مصرف منطقی داروی معاونت غذا و دارو دانشگاه تاکید کرد: بايد توجه داشت كه در طول 24 ساعت نبايد بيشتر از 8 عدد قرص مصرف شود و در این خصوص مادران در صورت بارداری یا شیردهی، با داروساز یا پزشک مشورت کنند.

وی خاطرنشان کرد: چنانچه به امارات متحده عربي (دبي، شارجه، ابوظبي) و یا عربستان سفر مي كنيد، از همراه بردن داروهاي آرامبخش مانند داروهاي ديازپام، اگزازپام، لورازپام و... داروهاي مسكن كدئين دار (مانند استامينوفن كدئين، اکسپکتورانت کدئین) و تركيبات روانگردان جداً اجتناب کنند.

دکتر حنیفه با بیان اینکه براساس قوانين اين كشور، متهمين به حمل اين داروها با مجازات سنگيني مواجه خواهند بود، افزود: در صورت نیاز به مصرف این داروها، نسخه پزشک معالج را همراه داشته و یا نسبت به جایگزینی داروها با پزشک یا داروساز مشورت شود.

وی با اشاره به اینکه چنانچه به برخي از كشورهاي آفريقايي و يا آسيايي سفر مي‌كنيد مطمئن شويد كه آيا تزريق واكسن خاصي (مانند مننژیت ویا تب زرد) پيش از سفر مورد نياز است يا خير، گفت: برای پيشگيري از گزش حشرات در محيط هاي گرم و مرطوب و استوایی، پشه بند، حشره كش‌هاي خانگي و يا پماد و اسپری دافع حشرات همراه داشته باشيد.

کارشناس تجویز و مصرف منطقی داروی معاونت غذا و دارو دانشگاه با تاکید به اینکه همراه داشتن جعبه كمك‌هاي اوليه، خصوصاً در مورد خانواده‌هايي كه فرزند خردسال دارند، ضروری است، افزود: همراه داشتن پوشک، شيرخشك شيرخوار، درجه تب، داروهاي بدون نسخه مانند شربت تب بر، شربت سرماخوردگی، قطره و يا شربت مولتي ويتامين و آهن، پماد سوختگی، پنبه و گاز استریل و ديگر داروهايي كه كودك در حال مصرف بوده در طي سفر ضروري است.

وی با بیان اینکه نحوه نگهداري داروها را از دكتر داروساز، هنگام تحويل گرفتن دارو از داروخانه بپرسيد و هيچگاه داروهاي خود را در اتومبيلي كه زير نور آفتاب پارك شده و يا در شيشه عقب اتومبيل (حتی در زمستان) قرار ندهيد، خاطرنشان کرد: داروهاي يخچالي همراه با یخ و یا در داخل ظروف خنك كننده حمل شود.

دکتر حنیفه در خصوص بيماران ديابتي كه انسولين تزريق مي كنند توجه به مواردی را ضروري دانست و افزود: فراهم کردن انسولين و داروهاي مصرفي و سرنگ براي تمام مدت سفر لازم است.

وی با اهمیت به همراه داشتن دستگاه يا نوار كنترل قند خون، قند حبه‌اي، نبات، بيسكوئيت و آب ميوه براي درمان كاهش احتمالي قند خون و همراه داشتن ميان وعده مناسب مانند ميوه و ساندويچ كوچك، تصریح کرد: در خصوص بیماران مبتلا به فشار خون بالا، بهتر است دستگاه فشار‌سنج و داروهای مصرفی همراه بیمار باشد و از مصرف مواد غذایی حاوی نمک مانند آجیل و تنقلات و مواد غذایی چرب خودداری شود.

کارشناس تجویز و مصرف منطقی داروی معاونت غذا و دارو دانشگاه با بیان اینکه بطور کلی افراد در صورت نیاز می‌توانند سوالات خود را در زمینه اطلاعات دارویی و موارد مسمومیت، با موضوعات مختلف با کارشناسان مراکز اطلاع‌رسانی داروها و سموم به شماره تلفن 190 درمیان بگذارند، افزود: در خصوص نحوه نگهداری و مصرف صحیح داروها، تداخل مصرف همزمان داروها با هم و با مواد غذایی، مصرف داروها در دوران بارداری و شیردهی، عوارض جانبی ناشی از مصرف داروها، سازگاری و نحوه اختلاط داروهای تزریقی و مسمومیت با داروها، سموم و موادشیمیایی، گیاهان و گازهای سمی و گزیدگی‌ها از ما سئوال کنید.

انتهای پیام/ د

توصیه پزشکی به مسافران نوروزی

برچسب ها: وزارت بهداشت ، دارو
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.