رضایی گفت:۱۵ هزار هنرمند صنایع دستی در قم در ۷۰ رشته از ۳۰۵ رشته صنایع دستی موجود در کشور فعالیت می کند.

به گزارشگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوانازقم؛عیسی رضایی،مدیرکل میراث فرهنگی قم،گفت: صنایع دستی می تواند به صورت 100 درصد فرمایش رهبر معظم انقلاب را دراین زمینه محقق کند.

وی درتبیین مهمترین نقش صنایع دستی در تحقق شعار سال افزود: تمام تولیدات، مواد و فکر مربوط به صنایع دستی داخلی است و یک هنر ایرانی اسلامی برگرفته از خلاقیت های ذهنی هنرمندان متعهد کشور محسوب می شود.

 این مسئول با اشاره به تفاوت صنایع دستی با سایر تولیدات، افزود: سایر تولیدات آب بر هستند و برخی تجهیزات و وسایل آنها باید از خارج کشور وارد شود ولی صنایع دستی نه تنها آب بر نیست بلکه نیازی به وارد کردن وسایل آن نداریم.

وی با بیان اینکه مصداق کامل حمایت از کالای ایرانی را باید در صنایع دستی جستجو کنیم، افزود: صنایع دستی به تبلیغات و بازار خرید احتیاج دارد و فقدان محلی برای عرضه این صنایع از مشکلات آن در استان قم به شمار می رود.

این مسئول با اشاره به فعالیت 15 هزار هنرمند صنایع دستی در قم در 70 رشته از 305 رشته صنایع دستی موجود در کشور بیان کرد: هنرمندان باید برای ایجاد مکان مناسبی برای عرضه صنایع دستی تلاش کنند و شهرداری نیز فضایی را جهت ارایه محصولات تولیدی در اختیار آنان قرار دهد.

وی با تاکید بر اینکه صنایع دستی قابل مقایسه با دیگر مشاغل نیست، افزود: ایجاد یک فرصت شغلی در صنایع دستی با کمترین هزینه امکانپذیر است.

وی اضافه کرد: در بخش های دیگر مانند صنعت باید 100 تا 150 میلیون تومان برای ایجاد یک فرصت شغلی هزینه شود ولی در صنایع دستی هزینه تنها 10 تا 15 میلیون تومان منجر به ایجاد شغل می شود.

وی با بیان اینکه صنایع دستی دارای ارزش افزوده بالایی است، افزود: برغم آنکه مواد اولیه به کار گرفته شده در تولید صنایع دستی خیلی گران نیست ولی اصالت داشتن و گرانسنگ بودن این هنر، در برخی موارد برای یک محصول بین 200 تا 300 درصد ارزش افزوده ایجاد می کند.

رضایی افزود: صنایع دستی نیاز به آب و برق ندارد و تنها متکی به دست و فکر فرد هنرمند و در استانی مانند قم که با مشکل کمبود آب مواجه هستیم،جایگزین مناسبی برای بخش صنعت و مشاغل مربوط به آن است.

وی اضافه کرد: تولید صنایع دستی نیازمند هیچ محل خاصی نیست و هنرمندان می توانند در خانه های خود اقدام به تولید محصول نمایند.

رضایی عنوان کرد: با توجه به اینکه قم یک شهر زیارتی است صنایع دستی سوغات خوبی برای آن است، از این رو مسئولان باید در جهت تقویت این هنر اسلامی ایرانی همت کنند تا این محصولات جای کالاهای بی ارزش چینی که متاسفانه در بازار فراوان است، را پر کند.

رضایی با اشاره به دیگر مزایای صنایع دستی در مقایسه با سایر حوزه های کاری و شغلی ادامه داد: در صنایع دستی معمولا هنرمند به دلیل سرمایه اندکی که هزینه می کند، و همچنین وجود فرصت های فراوان برای فروش خود، هیچ وقت متضرر نمی شود.

رضایی مکان هایی از قبیل اطراف حرم حضرت معصومه(س) و مسجد مقدس جمکران که در آنها مسافران تردد می کنند را بهترین مکان برای عرضه محصولات صنایع دستی عنوان کرد، و افزود: بیشتر صنایع دستی به صورت چمدانی خریداری می شود، و نیاز به عبور آن از گمرک نیست.

وی انگشتر سازی، منبت کاری و فرش که دارای شهرت جهانی است را از مهمترین صنایع دستی این استان دانست و گفت: زیورآلات سنتی، چرم و سفال نیز از دیگر صنایع دستی است و قدمت سفال قم حتی بیش ازلالجین همدان به عنوان پایتخت سفال ایران است و سفال هایی که در قم بویژه در حوزه هنرهای اسلامی تولید می شود از شهرت زیادی برخوردار می باشد.

وی با بیان اینکه صنایع دستی مانند آینه کاری، کاشی کاری، حکاکی، گچ بری های سنتی، نگارگری، ساخت و ساز سنتی، الیاف چوبی، تذهیب، قلم زنی، آهنگری سنتی، گلیم بافی، خراطی و مینای شیشه را می توان به صورت کاربردی به داخل خانه ها ببریم افزود: با وجود پرطرفدار بودن مینای شیشه در جامعه، و کاربرد آن در صنعت ساختمان سازی، در این خصوص کار زیادی انجام نشده است‌.

رهبر معظم انقلاب در پیام نوروزی خود سال 97 را به عنوان سال حمایت از کالای ایرانی نامگذاری فرمودند.

انتهای پیام /ح

رونق بازار صنایع دستی مصداق حمایت از کالای ایرانی است

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار