حوزه آموزش عالی در تیر ماه سال گذشته شاهد رویداد‌هایی بود که به مهم‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم.

اعطای مجوز به اساتید ممتاز برای جذب دانشجوی خارجی/ هزینه ایجاد شغل در کشور ۴۰۰ میلیون تومان استبه گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛سال 96 باهمه خوبی و بدی ها به پایان رسید،در سال گذشته شاهد اخبار و رویدادهایی بسیاری در حوزه های مختلف بودیم،در این میان حوزه آموزش عالی شاهد رخدادهایی بسیار زیادی بود که قصد داريم در این بسته خبری مهم‌ترین اخبار نخستین سال 96 آشنا شوید.

پژوهش در دانشگاه آزاد جناح بندی نمی‌شناسد‌

فرهاد رهبر سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه پژوهش در دانشگاه آزاد جناح بندی نمی شناسد و اگر این موضوع اتفاق بیفتد، سقوط می کنیم، تصریح کرد: از هر جناح و دسته ای برای تحقیق در دانشگاه استفاده می شود و آغوشش برای تحقیقات باز است.

رهبر با اشاره به اینکه ما باید سرعت علمی در کشور را نسبت به دنیا افزایش دهیم، اظهار کرد: در غیر این صورت عقب می مانیم و تنها در ابن حالت است که دانشگاه می تواند ارتقای علمی اش را افزایش دهد و این موضوع جز با حمایت و جرات علمی دادن به دانشجویان محقق نمی شود.

سرپرست  دانشگاه آزاد اسلامی پایان گفت: من از حسن اعتماد اعضای هیات امنای دانشگاه آزاد به دلیل این مسئولیت تشکر می کنم.

چند درصد دانشجویان دانشگاه علمی کاربردی شاغل هستند؟

محمدحسین امید رئیس دانشگاه علمی کاربردی با بیان فعالیت هزار و 70 مرکز زیر نظر این دانشگاه در استان‌ها اظهار داشت: با توجه به گستردگی بیش از حد دانشگاه علمی کاربردی، در گذشته در پی اقدام مسئولان این دانشگاه برای ارائه خدمات کیفی و بهتر، بیش از 200 مرکز تجمیع و تعطیل شده و تعداد این واحدها اکنون به حدود 850 مرکز تقلیل یافته است.

امید تأکید کرد: مراکزی که دارای اساسنامه نباشند در بهمن ماه نمی توانند پذیرش دانشجو داشته باشند.

وی با اشاره به اشتغال‌ محور و مهارتی بودن رشته‌های علمی کاربردی، اظهار کرد: بیش از 70 درصد دانش‌آموختگان این دانشگاه دارای شغل هستند.

مصوبات سال ۶۷ دانشگاه آزاد احیا شد

علی‌اکبر ولایتی رییس هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی گفت: ابلاغیه ای توسط آقای امیدوار رضایی به وزارت علوم و دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شد و سه نفر از نمایندگان این سه بخش باهم تصمیم می گیرند و در نهایت دو رای از سه رای تایید می‌شود و از این پس برای تایید رشته محل‌ها ما براساس قانون مجلس و شورای سه نفره اقدام خواهیم کرد.

رئیس هیئت موسس دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: بنابراین دیگر نیازی به نظارت رشته‌هاو کدرشته‌ها از سوی وزارت علوم نیست و همواره این کمیته سه نفره معتبر بوده و قانون سال ۶۷ به هیچ وجه نقد نشده و به تایید معاونت حقوقی مجلس رسیده است، همچنین دستور رئیس مجلس در این باره نشان دهنده این است که این قانون و کمیته سه نفره که مسئول امضا و تایید رشته‌ها است؛ معتبر هستند.

موسسات فروش پایان نامه توسط وزارتین علوم و بهداشت تعطیل می‌شوند

محمد روشن معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم با اشاره به جزئیات لایحه «پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی» اظهار کرد: براساس پیشنهاد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، لایحه‌ای برای پیشگیری و مقابله با تقلب در تولید آثار علمی تدوین شد و بعد از اخذ نظرات کارشناسی اعضای هیات علمی و هم اندیشی در شهریورماه سال گذشته در دانشگاه بوعلی سینا همدان مورد بحث قرار گرفت و این لایحه پس از تصویب هیات وزیران به مجلس شورای اسلامی ارایه شد.

وی ادامه داد: پس از بررسی این لایحه در دو کمیسیون اصلی قضایی و حقوقی و آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی، از جامعیت بیشتری برخوردار شد و در نهایت تهیه، عرضه و یا واگذاری آثاری از قبیل رساله، پایان نامه، مقاله، طرح پژوهشی، کتاب و هر گونه گزارشی که جنبه پژوهشی علمی و یا هنری داشته باشد و توسط هر یک از اشخاص حقیقی و حقوقی که به قصد بهره بردای و بهره مندی مادی و معنوی یا به عنوان حرفه یا شغل بخشی از اثر یا تمام آن را غیر مجاز استفاده کنند، در این لایحه جرم انگاری شد.

هنوز با ایجاد شهر هوشمند فاصله زیادی داریم

وحید احمدی معاون پژوهشی سابق وزارت علوم گفت: نکته اساسی که مطرح شده است ایجاد شهر‌های خلاق و یا شهر‌های هوشمند است که کشور‌ها روی این امر سرمایه گذاری زیادی می‌کنند. کشور‌های توسعه یافته و یا حتی مالزی سرمایه گذاری زیادی روی شهر خلاق انجام داده اند و هدف این است که وقتی ما شهر‌های بزرگی نظیر اصفهان و تهران را با وجود مراکز پژوهشی و صنعتی زیاد داریم باید این شهر‌ها به صورت شهر خلاق باشند، اما این مراکز به صورت منفرد کار کردند و هم افزایی نداشتند و در دنیا این مسئله را مدیریت می‌کنند.

احمدی گفت: در تهران تعداد زیادی دانشگاه پژوهشگاه و پارک علم و فناوری است، ولی هنوز با ایجاد شهر هوشمند فاصله زیادی دارد.

معاون پژوهشی وزارت علوم یادآورشد: هدف این است که با استفاده از ظرفیت‌ها کارآفرینی، نوآوری و خلاقیت بتوانیم هر چه سریع‌تر به این شهر‌های هوشمند دست پیدا کنیم.

ترجمه ۲۰۰ برنامه درسی دانشگاه به زبان خارجی

حسین حسینی معاون آموزشی دانشگاه تهران گفت: یکی از برنامه‌های ما افزایش تعداد پذیرش دانشجو خارجی در دانشگاه تهران است که لزوم این برنامه به بازنگری برنامه‌های درسی و ارائه دروس به زبان‌های دیگر و ترجمه برنامه‌های درسی برمی گردد.

وی یادآورشد: از جمله برنامه‌هایی که در دانشگاه تهران برگزار می‌شود ترجمه برنامه‌های درسی دانشگاه تهران به زبان‌های خارجی است که تا پایان سال حدود ۲۰۰ برنامه را ما بازنگری و به زبان خارجی ترجمه و روی سایت دانشگاه گذاشته خواهد شد.

پژوهش برای تولید کار و فناوری است نه صرفا پژوهش

علی ولایتی رئیس هیات موسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی گفت:این شورا و مصوبات آن باید در جهت ارتقاء کیفی به ویژه در حوزه علم و فناوری و رسیدن به اهداف عالیه دانشگاه نقش آفرینی کند و امیدوارم در این شورا با استفاده از افراد صاحبنظر و اندیشمند در حوزه اقتصاد دانش بنیان، گام‌های موثرتری به منظور ساماندهی فعالیت‌های اقتصادی دانشگاه برداشته شود.

ولایتی گفت: شورای اقتصاد دانش بنیان دانشگاه با توجه به ماهیت فعالیت‌های دانشگاهی، باید به سمت موضوعاتی مبتنی بر دانش و سپس تبدیل آن به سرمایه حرکت کند.

وی در ادامه اظهار داشت: پروژه‌های سودآور که مباحث علمی در آنها راهی ندارد، مربوط به ماهیت کار دانشگاه نیست چرا که هر مجموعه اقتصادی می تواند این کار را انجام دهد، بنابراین دانشگاه باید در فعالیت‌هایی ورود کند که جنبه علمی داشته باشد و در این شرایط اقتصادی حتی برای یک ریال سرمایه گذاری نیز باید حساسیت، توجه و دقت لازم صورت گیرد.

هزینه ایجاد شغل در کشور 400میلیون تومان است

محمود نیلی احمد آبادی رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه هزینه ایجاد شغل بین 300تا 400 میلیون تومان است گفت: باید علاوه بر ایجاد شغل به کاهش هزینه های ناشی از آن هم توجه کنیم.

وی افزود: دانشجویان دکتری و ارشد جزو سرمایه‌های اصلی هر دانشگاهی هستند و در عمل این ظرفیت بزرگ باید مورد استفاده قرار بگیرد؛ اگر این ظرفیت وارد فضای توسعه کشور نشود به قطع و یقین با چالش‌های بزرگی مواجه می‌شویم.

توسعه همکاری برای رسیدگی به محرومان در قالب رویکردهای علمی

پرویز فتاح رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت:امروز بیش از هر موضوع دیگری نیاز به همدلی، همزبانی و همکاری با یکدیگر برای حکایت از محرومان داریم و واقعیت این است هرچه دولت ها به محرومان رسیدگی کنند اما باز هم نیاز به حمایت است.

رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: کمک به محرومان با روش های علمی با روش های جاری امکان پذیر نیست و به اقدامات علمی و همکاری با مراکز دانشگاهی و پژوهشی نیاز است و روحیه دانشجویی و جهادی برای این امر بسیار اثرگذار است.

اعطای مجوز به اساتید ممتاز برای جذب دانشجوی خارجی

فرهادی وزیر سابق علوم، تحقیقات و فناوری گفت: برگزاری دوره های تحصیلی مشترک، پژوهش های مشترک و پذیرش دانشجوی خارجی در رتبه بندی دانشگاه ها در سطح بین الملل تاثیر زیادی دارد و برای رشد علمی کشور نیز ضروری است.

وزیر علوم اظهار کرد: تشکیل کارگروه‌های ملی همکاری های علمی بین المللی و انتخاب تعدادی از دانشگاه های بزرگ کشور به عنوان نقطه تماس و مرکز هماهنگی با دانشگاه های خارجی اقدام مثبتی است و به تسهیل دیپلماسی علمی کشور کمک می کند.

وی افزود: به زودی سند همکاری های علمی و فناوری ایران با کشورهای دیگر در شورای عالی انقلاب فرهنگی با رویکرد حمایتی مطرح می شود و با تصویب و ابلاغ آن، چارچوب های مجاز دیپلماسی علمی کشور روشن می شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.