مغزها به عنوان خوراکی های سرشاز از چربی محلول محسوب می شوند که فیبر بالایی دارند و در صورتی که به میزان مناسب مصرف شوند می توانند در لاغری و کاهش وزن موثر باشند، برخی متخصصات تغذیه حتی رژیم لاغری با آجیل به افراد چاق می دهند.
بسیاری از افراد به دلیل ترس از افزایش وزن به خصوص در ایام عید مصرف آجیل را به طور کل کار می گذارند و خود را از فواید دانه های آجیلی محروم می کنند، این درحالی است که پسته به عنوان یک ماده غذایی مقوی به کاهش وزن کمک می کند، سرعت سوخت و ساز بدن را بالا می برد و هوس فرد برای خوردن موادغذایی با چربی مضر را از بین می برد.
بیماران دیابتی به خصوص بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ باید در رژیم غذایی خود مصرف خوراکی های بسیاری را باید کنار بگذارند یا آنها را با احتیاط مصرف کنند، در مواردی هم فرد با مشکل کاهش پیدا نکردن قندخون روبرو می شود در این مواقع است که مصرف برخی موادغذایی کاهنده قند خون مثل پسته کمک کننده است.
پسته سرشار از موادی است که به کنترل قند خون در بدن کمک می کند و موجب بهبود مقاومت بدن به انسولین می شود به همین دلیل است که این دانه آجیلی خوشمزه را یک ماده غذایی ضد دیابت می شناسند.
پسته حاوی برخی از موادی است که به بهبود قدرت بینایی و پیشگیری از کاهش دید کمک می کند، این دانه آجیلی سرشار از ریبوفلاوین بوده داری میزان فراوانی لوتئین و ماده ای به نام زاکسانتین است که در درمان ضعف بینایی تاثیر مثبتی دارند.
این دانه آجیلی خوشمزه غنی از آهن است و مصرف روزانه ان به درمان کم خونی کمک بسزایی می کند، البته متخصصان توصیه می کنند مصرف مواغذایی حاوی آاهن در کنار خوراکی های حاوی ویتامین C باشد تا به جذب آهن کمک کند.
مصرف این دانه آجیلی به دلیل ان که سرشار از منیزیم است و در حفظ تعادل در سیستم عصبی تاثیر مثبتی دارد می تواند از بروز اختلال های عصبی مانند اضطراب و استرس جلوگیری کند همچنین در پیشگیری از افسردگی، بی خوابی و عصبانی نقش بسزایی دارد.
این دانه آجیلی دارای انواع آنتی اکسیدان ها شامل ویتامین C و E، رزوراترول و سلنیوم است، این مواد یدن را در برابر مضرات رادیکال های آزاد حفظ و از بروز پیری زودرس جلوگیری می کنند.
پسته سرشار از آنتی اکسیدان های مانند ویتامین E است همچنین دارای آنتی اکسیدان رزوراترول است که در به پیشگیری از سرطان هایی مانند سرطان ریه نقش موثری دارد.
پسته به دلیل اینکه حاوی میزان بسیاری فیبر است می تواند موجبب بهبود عملکرد روده شود، برای تاثیر بیشتر متخصصان توصیه می کنند در کنار این دانه آجیلی مصرف میوه سبزی فراموش نشود.
دانه های آجیلی جزء موادغذایی سالم محوسب می شوند اما در مصرف میزان آن باید تعادل را حفظ کرد زیرا بسیاری از دانه های آجیلی کالری بالایی دارند.
متخصصان تغذیه توصیه می کنند در طول روز یک مشت آجیل مصرف شود، در مورد مصرف روزانه پسته هم توصیه می کنند که این دانه آجیلی به میزان ۳۰ گرم در روز معادل ۴۷ تا ۴۹ عدد پسته مصرف شود، البته باید به توجه کرد که مصرف پسته خام توصیه می شود زیرا نمک در پسته شور مضراتی برای بدن دارد که یکی از آنها افزایش فشارخون است.