به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سازمان حفاظت محیط زیست در آذر ماه 96 شاهد رویدادهایی بود که در ادامه به آن می پردازیم.
تالاب صالحیه منشأ 20 درصد گرد و غبار تهران است
مسعود باقرزاده کریمی معاون امور تالاب ها و پارک های ملی دفتر زیستگاه ها و امور مناطق سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: زهکشی تالاب صالحیه باعث شده است که قسمت اعظم این تالاب خشک شود.
باقرزاده کریمی بابیان اینکه منبع اصلی حقابه تالاب صالحیه رود ابهر است، گفت:تالاب از دو منبع آبگیری می شود که 80 درصد آن از رود ابهر و 20 درصد دیگر از رودخانه کردان است.
وی با اشاره به خشک شدن جنوب تالاب که باعث ایجاد کانون گرد و غبار شده است، افزود: زهکشی تالاب صالحیه باعث خشک شدن این تالاب از جنوب نظرآباد شده است که به کانون گرد و غبار تبدیل و به شهر تهران نفوذ کرده است.
آب شرب تهران آلوده نیست/شهروندان نگران نباشند
محمد حسین بازگیر رئیس اداره محیط زیست شهر تهران بااشاره به واژگونی تانکر حمل سوخت گازوئیل و آلودگی نفتی رودخانه کرج در محدوده بالادست سد امیرکبیر در شهرستانک استان البرز اظهار کرد:اداره محیط زیست و نیروهای آتش نشانی آن منطقه بلافاصله اقدام به جمع آوری گازوئیل کرده و مقدار کمی از این سوخت وارد رودخانه شده که جای نگرانی نیست.
بازگیر با بیان اینکه آب شرب تهران آلوده نیست،گفت: حجم سوخت گازوئیل در حدی نبود که رودخانه و یا حتی سد را تحت تاثیر قرار داده و آلوده کند .
نصب فیلتر ذرات برای اتوبوس های جدید عملیاتی نشد
مسعود زندی سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اتوبوس های فرسوده در شهر تهران تصریح کرد: در شهر تهران اتوبوس های فرسوده باید از چرخه تردد خارج شوند اما به علت نیاز مردم به این اتوبوس ها فعلا امکان خروج این خودروها وجود ندارد و نصب فیلتر ذرات برای اتوبوس های جدید می توانست اقدام موثری باشد که متاسفانه این برنامه نیزعملیاتی نشد.
بارورسازی غیرعلمی ابرها خسارت بار است/ افزایش ابر مصنوعی کمکی به ایجاد بارش نمیکند
احد وظیفه مدیرکل پیش بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی کشور اظهار کرد: نمیتوان برای افزایش باران بر موضوع بارور کردن ابرها اکتفا کرد، چراکه در کشور آمریکا که به مدرنترین تجهیزات در زمینه باروری ابرها از جمله هواپیماهای مدرن و آزمایشگاههای پیشرفته برای بررسی فیزیکی ابرها مجهز هستند، شاهد خشکسالی و افت شدید چاههای آبی زیرزمینی مشابه شرایط ایران هستیم.
وی افزود: تاکنون در ایران نیز برای بارور کردن ابرها تحقیقات و کار کارشناسی عمیق صورت نگرفته است.
تالاب هورالعظیم در وضعیت بهتری قرار دارد/ دعواهای مدعیان منابع آبی باید با رایزنی حل شود
ابوالفضل آبشت مدیرطرح حفاظت از تالاب های ایران سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: تالاب هور العظیم از سمت ایران نسبت به سمت عراقی در وضعیت بهتری قرار دارد.
وی از تلاش اداره کل محیط زیست خوزستان برای حفظ تالاب خبر داد وافزود: از دو سال گذشته اداره کل محیط زیست استان خوزستان با حداقل آبی که در دسترس بود حتی با پساب کشاورزی تلاش کرد تا منابع آبی این تالاب را تاحدودی تامین کند و موضوع ریزگردها را بتواند کنترل کند.
خسارت 62 نفر از زیان دیدگان پلنگ پرداخت شد
علی تیموری مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست گفت: 62 فقره چک خسارت دامداران شش استان کشور که از زیان دیدگان پلنگ بودند صادر و تحویل داده شد.
مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست افزود: طبق هماهنگی های به عمل آمده با مدیران کل حفاظت محیط زیست استان های کرمان، ایلام، بوشهر، فارس، سیستان و بلوچستان و سمنان، چک های صادر شده از سوی شرکت بیمه تا پایان ماه جاری به دامداران زیان دیده تحویل داده می شود.
کاهش 4 درصدی تولید گازهای گلخانه ای ایران تا افق 2030
محمد درویش کارشناس و فعال محیط زیست اظهار کرد: تغییر اقلیم بر روی کیفیت زیست انسانی ، گیاهی و جانوری آثار بسیار بدی داشته است.
درویش با بیان اینکه در اجلاس پاریس کشورهای جهان برای کاهش گازهای گلخانه ای متعهد شدند، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران دراجلاس پاریس متعهد شد که 4 درصد گاز های گلخانه ای خود را تا افق 2030 کاهش دهد .
انتهای پیام/