یکی از سنت‌هایی سال نو نگهداری ماهی قرمز است که آشنایی با شرایط نگهداری صحیح، طول عمر آنها را افزایش می‌دهد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ یکی از دل‌مشغولی‌های خانواده‌ها در زمان فرا رسیدن سال نو، خرید ماهی قرمز است به ویژه خانواده‌هایی که دارای فرزند کوچک هستند تمایل بیشتری به نگهداری از ماهی در ایام عید دارند.

اگر می‌خواهید در این زمان ماهی در تُنگ بلور در کنار سفره هفت سین خود داشته باشید توجه به نکاتی سبب جلوگیری از مرگ زود ماهی، بروز بیماری‌های قارچی و حتی سرایت برخی بیماری‌ها به اعضای خانواده می‌شود.


افزون بر انتخاب ماهی‌های سالم و پرجنب و جوش در کاسه‌های فروش ماهی، با خرید از فروشندگان معتبر امکان ابتلای ماهی به بیماری کمتر می‌شود، همچنین ماهی‌هایی که برروی باله یا فلس‌های خود دارای لکه‌های سفید هستند امکان دارد مبتلا به بیماری‌های قارچی باشند و به این ترتیب سایرماهی‌ها را نیز مبتلا می‌کنند.

پس از خرید ماهی، حتماً قبل از رها سازی در تُنگ ماهی، آن را ضد عفونی و پس از خشک شدن از آب سالم و بهداشتی پُر کنید، همچنین می‌توانید تُنگ ماهی را در آب بجوشانید تا تمامی عوامل بیماری‌زا در آن از بین برود و پس از پُر کردن از آب، ماهی را در آن رها کنید.


آگاهی از میزان ترکیب مناسب شیمیایی آب تُنگ ماهی شامل نیترات، نیتریت، آمونیاک و pH آب اهمیت فراوانی دارد. میزان ترکیب شیمیایی آب را می‌توانید با پرسش از فروشنده به دست آورید.

به طور ناگهانی ماهی را در آب تُنگ ماهی جدید رها نکنید، زیرا می‌تواند سبب دگرگونی شدید دمای آب و ایجاد شوک درماهی شود برای این منظور هر ۵ دقیقه یک چهارم فنجان از آب کیسه ماهی را در تُنگ ماهی بریزید و سپس در آخرین مرحله ماهی را وارد تُنگ ماهی جدید کنید.

استفاده از تُنگ ماهی سایز کوچک، خرید تعداد زیادی ماهی و نگهداری آن‌ها در یک تُنگ ماهی متوسط، تعویض دیر به دیر آب تُنگ ماهی، خالی نکردن فضولات و پس مانده‌های خوراک ماهی، استفاده از وسایل تزئینی داخل تُنگ ماهی و کم شدن فضای ماهی برای حرکت، کاهش سطح اکسیژن آب همگی می‌تواند سبب مرگ زودرس ماهی یا ماهی‌های شما شود.


برای ضد عفونی کردن آب تُنگ ماهی می‌توانید از دارو‌های ضد عفونی کننده که درفروشگاه‌های مخصوص به فروش می‌رسند استفاده کنید، اما استفاده بیش از حد از این مواد نیز سبب سمی شدن آب و مسمومیت ماهی می‌شود.

همیشه دوطرف تنگ ماهی خود را تمیز کنید، رشد جلبک‌های سبز برروی دیواره نشان دهنده آلوده بودن آب و سبب کاهش اکسیژن مورد نیاز ماهی شود.

همچنین برخی گیاهان آبزی که آکواریوم‌ها و تُنگ ماهی کشت داده می‌شوند امکان دارد سبب کاهش اکسیژن درون تُنگ ماهی و مرگ ماهی‌ها شوند.

بهترین سطح PH تُنگ ماهی بین ۶ و ۶ دهم تا ۷ و هشت دهم است، دستگاه‌هایی برای اندازه گیری میزان pH آب وجود دارد.

از دادن خوراک‌های متفرقه به ماهی جلوگیری کنید وتن‌های خوراک ماهی که فروشنده به شما توصیه کرده است را به ماهی هایتان بدهید.


همچنین از گذاشتن تُنگ ماهی در مجاورت پنجره رو به آفتاب یا درجایی که کاملاً سرد و تاریک است خودداری کنید.

قبل و پس از تعویض آب تُنگ ماهی، دستان خود را به طورکامل با آب و صابون بشوید و درصورتی که دارای زخم، بریدگی یا سوختگی برروی دستان خود هستید از دیگران برای تعویض آب تُنگ ماهی کمک بگیرید یا دراین زمان دستکش به دست کنید.

با رعایت این نکات می‌توانید ماهی خود را برای مدت زمان طولانی سلامت نگهداری کنید.

منبع: petco
انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار