به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
کرمانشاه؛ شهرستان صحنه از لحاظ پیشینه تاریخی به هزاره های گذشته برمی گردد که وجود دو گوردخمه در قسمت شمال شهر در صخره های سراب دربند حاکی از این قدمت تاریخی است.
طبق مطالعات باستان شناسی و آنچه که از شواهد مکتوب تاریخی بر می آید سابقه این شهر به قرون اولیه اسلام بر می گردد ، دینور در قرن چهارم هجری پایتخت مستقل حسنویه بوده که تا حمله تیمور شهری آباد بوده که در اثر حمله تیمور به ویرانی گرائیده و بعد از آن محل تمرکز تمدن منطقه به سلطان آباد چمچمال منتقل گردیده که در دوران پادشاهی اولجاتیو در اوایل قرن هفتم در نزدیکی بیستون بنا گردیده است.
دینور آثار و بقایای شهر مشهود و در این دیارمشاهیر ، ادبا و دانشمندان زیادی همچون ابن قتیبه دینوری ، ملا پریشان دینوری می زیسته اند انگیزه شکل گیری شهر صحنه را می توان آب و هوای خوب ، اراضی حاصلخیز و دسترسی آسان به آب دانست اگر چه قرار گرفتن در مسیر جاده ابریشمو ارتباط اکباتان و بین النهرین نیز از اهمیت فراوانی برخوردار بوده است و از اینرو می توان درکل شهر صحنه را در گذشته دارای کاربردی کاروانسرایی دانست .
صحنه را در متون تاریخی بصورت سحنه نیز آورده اندو طبق یک روایت محلی صحنه در ابتداء « سانه » بوده است و اینرو واژه صحنه تغییر شکل یافته سانه است. یاقوت در معجم البدان خود که به سال 632 هجری قمری نوشته در ذیل کلمه سحنه آورده است :سحنه عبارت از رنگ چهره و لطافت است ، به روایتی دیگر صحنه از کلمه اوستایی سئنه به معنی شاهین ( پرنده شکاری) گرفته شده است و چون این پرنده همواره برفراز دشت صحنه در حین پرواز مشاهده می شده این منطقه را صحنه نامیده اند .
شهرستان صحنه در سال 1373 از بخش به شهرستان ارتقاء یافته ، محدوده شهرستان نیز از نواحی قدیمی و تاریخی استان کرمانشاه است و آثار و بقایای ادوار گذشته بشرح ذیل درآن بجا مانده است .
دخمه دربند صحنه ، پل میانراهان ، سراب بید سرخ ، سراب سیری جان و وجود بقاء متبرکه امامزاده محمود امامزاده خلیل ا... ، امامزاده سید کاظم از آثار و اماکن مقدسه شهرستان هستند و آبشار صحنه و مرکز تفریحی دربند از جاذبه های گردشگری شهرستان محسوب می شود .
انتهای پیام/ز
صحنه شهری که متعلق به قرن چهارم است