به گزارش خبرنگار گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، در شماره قبلی این گزارش به معرفی رشته ورزشی کراس فیت و چگونگی پیدایش آن به همراه آموزش حرکات بنیادین در این ورزش پرداختیم؛ در ادامه نیز به آموزش حرکات متدوال در این رشته به همراه فواید و نگرانی های آن می پردازیم.
مسعود روشنی رئیس کمیته آموزش کراس فیت فدراسیون ورزشهای همگانی در مورد فواید کراس فیت گفت: تمرینات کراس فیت بسیار فشرده است و مدت زمان زیادی زمان نمی برد. شما می توانید در یک دوره کوتاه مدت، ورزش زیادی انجام دهید. ورزشکاران، حتی ورزشکاران پیشکوست از چالش های روزانه ورزش های کراس فیت لذت خواهند برد زیرا شبیه ورزش های آمادگی جسمانی است. همین امر موحب هیجان انگیزتر شدن ورزش های کراس فیت می شود و احتمال کسل کننده شدن آن را کمتر می کند. در واقع کراس فیت راه خوبی برای ترکیب تمرین های معمول روزمره همراه با تنوع است.
البته بدن سازان و وزنه برداران فقط با تمرینات کراس فیت نمی توانند نتایجی که برای اهداف رقابتی خاص نیاز دارند به دست آورند. اما این نوع ورزشکاران می توانند از چنین تمرین هایی برای دوره کوتاه و ایجاد تنوع در طی فصل هایی که مسابقه ندارند بهره مند شوند.
همچنین دوندگان ماراتن، ورزشکاران ورزش های سه گانه، دوچرخه سواران و شناگران مسافت های طولانی باید بیشتر وقت تمرینات خود را روی نیازهای خاص ورزش خود اختصاص دهند.
با این حال، کراس فیت می تواند راه خوبی برای استقامت ورزشکاران باشد که بتوانند با وزنه تمرین کنند و برحسب مقدار زمان کوتاهی که برای تکمیل هر ورزش روزانه نیاز دارند، با اهداف اصلی آنها تداخل ایجاد نکند. علاوه بر این، کراس فیت دیگری برای ورزش های استقامتی، فوتبال و ژیمناستیک اختصاص داده می شوند.
کراس فیت بیشتر برای افراد سالمی مناسب است که از تمرینات شدید لذت می برند. افرادی که بیمار هستند، آسیب دیده اند یا نیازهای خاصی دارند باید با دستورالعمل های خاصی فعالیت جسمی خود را دنبال کنند. کراس فیت مانند بیشتر ورزش های معمول، فواید و خطراتی دارد. ورزش های سریع، چالش وار و همیشه متنوع هستند. اگر سالم هستید و می توانید در برابر این ورزش خسته کننده تاب بیاورید، پس امتحانش کنید. شاید مانند بقیه کسانی که کراس فیت کار می کنند از آن لذت ببرید.
امکان آسیب دیدن یکی از خطرات بالایی است که فرد با شرکت در برنامه های بسیار فشرده ای نظیر کراس فیت به آن دچار می شود؛ مخصوصا اگر به تازگی وزنه برداری به شیوه المپیک و ورزش های پلایومتریک را شروع کرده باشید یا در گذشته آسیب جسمی دیده باشید. نه تنها انجام خود تمرین ها همراه با خطر است بلکه انجام آن ها تحت وضعیتی ملالت بار نظیر یک دوره فشرده، خطر آسیب های بعدی را افزایش می دهد.
کراس فیت برنامه خوراک روزانه ای توصیه می کند که شامل 40 درصد کربوهیدرات ، 30 درصد پروتئین و 30 درصد چربی است . به توصیه کراس فیت این برنامه با مصرف گوشت و سبزیجات ، آجیل و دانه ها و چند نوع میوه ، کمی نشاسته و بدون شکر اجرا می شود . برنامه تغذیه کراس فیت توسط مشاور تغذیه تائید شده اجرا می شود.
-گوشت و سبزیجات و مغزها و دانهها و مقداری میوه و خیلی کم از مواد نشاسته دار بخورید و به هیچ وجه شکر مصرف نکنید.
-مکملها
-پروتئین وی
-امگا ۳
-منیزیم
-کراتین
-بتا آلانین
-ویتامین د
انتهای پیام/