سیگنالی که روزنامه صهیونیستی جروزالم پست به پدرخوانده تروریست‌ها ارسال کرد، موجب شد که روز گذشته هزاران تروریست در جنوب سوریه برای باز کردن جبهه‌ای جدید علیه نیروهای مقاومت مستقر شوند.

اجلاس آستانه و سناریوهای سه‌گانهبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ روزنامه «حمایت» در یادداشتی از «اصغر زارعی» نوشت:

کارشکنی گروه‌های معارض دولت قانونی سوریه در اجلاس پیشین آستانه که حدود 2 ماه پیش برگزار شد، سه کشور ایران، روسیه و ترکیه را مصمم کرد تا در اجلاس روز جمعه، ضمن تأکید بر «گفتگو محور بودن» راه‌حل مناقشه سوریه و تلاش برای تقویت آتش‌بس، از همه طرف‌های داخلی و خارجی مجدانه بخواهند تا از فعالیت‌های کمیته قانون اساسی حمایت کنند. این بیانیه 20 ماده‌ای که در رسانه‌های غربی، بازخورد کمرنگی داشت، به برخی از تحولات اخیر سوریه که به طرز بی‌سابقه‌ای مورد سوءاستفاده حامیان تروریست‌ها قرارگرفته، اشاره و راهکارهای مناسبی ارائه کرده است که به برخی از مهم‌ترین آن‌ها می‌پردازیم.

در بند 16 این بیانیه که باید آن را یکی از کلیدی‌ترین مفاد آن به شمار آورد، «از قطعنامه 2401 شورای امنیت سازمان ملل در واکنش به وضعیت اسفناک بشردوستانه در سراسر سوریه، به‌ویژه در غوطه شرقی، یرموک، فوعه و کفریا، استان ادلب، شمال استان حماه، رکبان و رقه» استقبال شده است.

این در حالی است که آمریکا، سوریه و متحدانش را در ماجرای غوطه شرقی، به بمباران غیرنظامیان و عدم همکاری با نهادهای بین‌المللی برای امدادرسانی به این منطقه متهم کرده و واکنش‌های کم‌نظیری در این خصوص نشان داده‌اند. آمریکا و اروپا تاکنون سه بار برای تشکیل جلسه اضطراری درباره اوضاع غوطه شرقی به شورای امنیت سازمان ملل، درخواست داده‌اند؛ ازاین‌رو بند 16 نشست آستانه را می‌توان، پاتک روسیه، ایران و ترکیه در راستای خنثی کردن توطئه‌های غربی – عبری – عربی در این منطقه دانست. این در حالی است که اظهارنظر مقامات رژیم صهیونیستی از یک‌سو و دستپاچگی آمریکا از سوی دیگر، از عجله آمریکا و متحدانش برای باز نگه‌داشتن مسیر غوطه شرقی به دمشق، با استفاده از بهانه‌های حقوق بشری حکایت دارد.

به‌عنوان نمونه، روزنامه صهیونیستی «جروزالم پست»، طی یادداشتی به بررسی عملیات ارتش سوریه برای آزادسازی «غوطه شرقی» دمشق پرداخته و تصریح کرد که شکست معارضان در این منطقه، منافع اسرائیل و آمریکا را تهدید می‌کند. این روزنامه صهیونیستی سقوط غوطه را از دو زاویه ارزیابی کرده است: «اول اینکه ایران، ارباب دمشق می‌شود و این یعنی تهدید دائمی علیه اسرائیل. دوم اینکه آمریکا در برابر روسیه در سوریه بازنده می‌شود».

نکته بسیار مهمی که پرده از چرایی لشکرکشی هزاران تروریست در جنوب سوریه برمی‌دارد، همان است که جروزالم پست در یادداشت خود، متعرض آن و به کاخ سفید یادآور شده است: «آمریکا باید نگران این باشد که سقوط غوطه، بر روی درعا و معارضانی که در جنوب سوریه هستند نیز فشار می‌آورد. این امر نفوذ انگلیس و آمریکا را در جنوب سوریه و همچنین پایگاه التنف که تحت کنترل ائتلاف آمریکا است، تهدید می‌کند».

سیگنالی که این روزنامه صهیونیستی به پدرخوانده تروریست‌ها ارسال کرد، موجب شد که روز گذشته هزاران تروریست در جنوب سوریه برای باز کردن جبهه‌ای جدید علیه نیروهای مقاومت مستقر شوند. این تحرک قابل‌ملاحظه به این منظور صورت می‌گیرد که چنانچه، غوطه شرقی به‌طور کامل پاک‌سازی و کنترل آن از دست تروریست‌ها خارج شد، خط آتش جدیدی را این بار از جنوب سوریه به سمت دمشق باز کنند تا جایگزین این محور ازدست‌رفته شود. از طرفی، آمریکا و فرانسه در میدان دیپلماسی و نظامی، در حالی به تروریست‌ها تنفس مصنوعی می‌دهند که صراحتاً اعلام کرده‌اند، چنانچه استفاده ارتش سوریه از تسلیحات شیمیایی ثابت شود، به سوریه حمله خواهند کرد! با توجه به اینکه طبق بند 10 بیانیه اجلاس آستانه، بر عزم طرف‌های حاضر در این نشست «مبنی بر ادامه همکاری به‌منظور نابودی نهایی داعش، جبهه النصره و همه دیگر افراد، گروه‌ها، تشکل‌ها و موجودیت‌های وابسته به القاعده یـا داعش در سوریه که از سوی شورای امنیت سازمان ملل شناسایی‌شده‌اند و جلوگیری از جابه‌جایی آن‌ها به دیگر کشورها و مناطق» تأکید شده و با عنایت به اینکه ترکیه برای مقابله با تروریست‌های جبهه النصره در غوطه شرقی، با روسیه همکاری می‌کند، 3 سناریو برای روزها و هفته‌های آتی در سوریه محتمل به نظر می‌رسد.

1. هم‌زمان با تسلط کامل نیروهای سوریه و روسیه بر غوطه شرقی، این احتمال وجود دارد که آمریکا و فرانسه، ادعا کنند شواهد کافی در خصوص استفاده سوریه از سلاح‌های شیمیایی در اختیاردارند و بدون ارائه هرگونه سند و مدرک متقن، مأموریت ناتمام تروریست‌ها در غوطه شرقی را به اتمام رسانده و به دمشق حمله کنند.
حمله آمریکا در واکنش به اتهامات این‌چنینی، موضوع جدیدی نیست، چراکه پنتاگون در آوریل 2017 به بهانه انتقام‌گیری از قربانیان منطقه «خان شیخون» در حومه ادلب، پایگاه هوایی الشعیرات را با بیش از 59 موشک کروز هدف قرار داد؛ اما موضوع جدید این است که هرگونه حمله احتمالی موشکی کاخ سفید، این بار، مراکز مهم پایتخت سوریه را هدف قرار می‌دهد.

2. میدان‌داری تحرکات دیپلماتیک آمریکا در سازمان ملل، با «نیکی هیلی»، نماینده دائم این کشور بود و دور از ذهن نیست که صف‌آرایی جدید تروریست‌ها در جنوب سوریه و حمله قریب‌الوقوع آن‌ها از جبهه جنوبی، با روی کار آمدن «مایک پمپئو»، مرتبط بوده و این پیام را برای متحدین سوریه به همراه داشته باشد که «یا به طرح تجزیه سوریه تن دهید و یا آماده رویارویی مستقیم نظامی باشید.» بعید نیست که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا به چنین «حماقتی» دست بزند؛ چراکه وی به بی‌پروایی معروف است و برکناری رکس تیلرسون وزیر خارجه این کشور و جایگزینی «مایک پمپئوی» افراطی و نژادپرست به‌جای او، تأییدی بر این واقعیت است که همه فکر و ذهن ترامپ به «وزارت جنگ» منتهی می‌شود.

3. وزیر خارجه روسیه پس از اتمام نشست سه‌جانبه کشورهای ایران، روسیه و ترکیه در شهر آستانه درباره سوریه اعلام کرد که تهدید آمریکا برای بمباران سوریه غیرقابل‌قبول است و از سوی دیگر، متحدین سوریه نیز از آمادگی کامل خود در برابر هرگونه تجاوز به پایتخت سوریه به هر بهانه‌ای خبر داده‌اند. تجربیات شکست سنگین آمریکا در سوریه در تقابل با جبهه مقاومت که حیطه عمل این جبهه را برخلاف میل واشنگتن، در برابر رژیم صهیونیستی گسترش داده و تقویت کرده است، این گمانه را تقویت می‌کند که حداکثر واکنش آمریکا، در حد تحرکات ایذایی باقی بماند و بازی با آتش را انتخاب نکند. و بالاخره اینکه هم‌زمان با ورود جنگ سوریه به هشتمین سال خود، جبهه غربی، صهیونیستی و ارتجاع منطقه، بیش از هر زمان دیگری تضعیف‌شده و چنانچه با راهکارهای صلح‌آمیزی که در اجلاس‌های آستانه ارائه‌شده، همراه نشوند و دست از پا خطا کنند، به‌طور حتم این اشتباه مرگبار آنان به تغییری بزرگ و شگرف در جغرافیای سیاسی منطقه منتهی خواهد شد.

منبع: روزنامه حمایت

انتهای پیام/

برچسب ها: سوریه ، سازمان ملل ، داعش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار