به گزارش خبرنگار احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، مصطفی کواکبیان در سال ۱۳۶۷ وارد نخست وزیری شد و به عنوان معاون دفتر ارتباط نخست وزیر با ائمه جمعه سراسر کشور مشغول به کار شد و در سالهای ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۰ در دفتر مشاور عالی رئیس جمهور به عنوان کارشناس و مشاور سیاسی دفتر ایشان حضور یافت.
مصطفی کواکبیان قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ۳ بار توسط عمال رژیم مستبد شاهنشاهی بازداشت شد. پس از پیروزی شکوهمند مردم ایران در راه تثبیت انقلاب و نظام اسلامی گام برداشت.
عضویت در شورای هماهنگی جبهه اصلاحات از ابتدای تاسیس و تاسیس خانه احزاب ایران و عضویت در اولین شورای مرکزی آن از جمله فعالیت های سیاسی دبیر کل حزب مردم سالاری است.
گفتوگوی عیدانه باشگاه خبرنگاران جوان با او را در ادامه میخوانید.
چه سالی و در کجا متولد شدید؟
در سال 1341 در شهر سمنان به دنیا آمدم.
چه سالی ازدواج کردید؟
در سال 1361.
در مورد نحوه آشناییتان با همسرتان برایمان بگویید؟
اخوی بنده عقد کردهای داشت، ایشان به جبهه رفت و شهید شد و بنده هم با همین مورد براساس آشنایی که داشتیم و ضمن اینکه از بستگان ما بود ازدواج کردم.
خطبه عقدتان را چه کسی خواند؟
خطبه عقد بنده و همسرم را رهبر معظم انقلاب خواندند.
مهریه همسرتان چقدر است؟
200 هزار تومان مهریه ایشان است.
چند فرزند و نوه دارید؟
دو فرزند دارم، فاطمه خانم که ازدواج کرده و یک فرزند به نام یاسین دارد و فرزند دیگرم آقا مجید که در رشته هوافضا تحصیل میکند.
تعطیلات را مسافرت میروید و یا مشغول دید و بازدید هستید؟
هنوز برنامه دقیقی نداریم اما یکی دو روز برای نظارت به انتخابات ترکمنستان از طرف کمیسیون امنیت ملی بنده به آنجا میروم.
به بچهها و نوهها عیدی میدهید؟
بله، بدون عیدی که ماجرا تمام نمیشود و در حد معقول یک تراول 100 تومانی میدهم و راضیشان میکنم.
بهترین عیدی که تا حالا گرفتید چه بوده است؟
معمولا از بعضی از علما و بزرگان که خدمتشان میرسیدم، عیدیای را به عنوان تبرک میگرفتم؛ یادم هست که بسیار کوچک بودم از دست مرحوم علامه حائری مازندرانی عیدی که کم بود گرفتم، فکر میکنم 2 زاری قدیم بود که این برای من خاطرهانگیز است.
به نظر شما چهره سال 96 چه کسی است؟
در ابعاد مختلفی میتوان این موضوع را مورد توجه قرار داد. از لحاظ سیاسی فکر میکنم به علت برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آقای روحانی بیشترین توجهات را به خودش جلب کرده است.
به نظر شما بهترین و بدترین اتفاق سال 96 چیست؟
با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و پیروزی آقای روحانی یکی از حوادث مهم سال رقم خورد و بنده چون چندین استان برای تبلیغات ایشان سفر کردم، برایم خاطرهانگیز است. اما حوادث ناگواری نیز داشتیم، حادثه قطار تبریز در استان سمنان، حادثه کشتی سانچی و همچنین حادثه هواپیمایی آسمان جزء اتفاقات تلخ سال 96 بود.
چطور وارد عرصه سیاست شدید؟
مدرسه راهنمایی میرفتم، در اثر یک حادثه به فضای سیاسی وارد شدم. ماجرا اینگونه بود که در آن مقطع احساس کردم نمره انضباطم را به ناحق کم کردهاند و شبانه تصمیم گرفتم به مدرسه بروم و نمرات انضباط را پاره کنم و به علت اینکه زمستان بود توانستم وسایلی را آتش بزنم تا نمرات انضباط هم جزء آنها از بین برود. در میان وسایلی که آتش زدم پرچم شاهنشاهی نیز بود که فردا من را خواستند و به شهربانی بردند و سه روز در آنجا با آن سن کمم نگه داشتند و بعد فهمیدم که کشور پرچم دارد،حکومت دارد و ... و از آنجا به سمت سیاست کشیده شدم.
16 ساله بودم که در سال 57 گروهی را به نام الخمینیون تشکیل دادیم و بسیاری از حرکتهای انقلابی و راهپیماییها در سمنان از طریق این گروه انجام میشد و بعد به پیروزی انقلاب کشیده شد و در حزب جمهوری اسلامی استان سمنان مسئولیت پیدا کردم و این راه ادامهدار شد.
عملکرد دولت در سال 96 را چگونه ارزیابی میکنید؟
مجموعا مثبت ارزیابی میکنم، اما وضعیت مطلوبتری را باهمه مشکلات و موانع و بحثهایی که بود، میتوانستیم تجربه کنیم. باید مقداری تلاشهای مضاعفی را شاهد میشدیم تا برای مردم وضعیت اقتصادی بهتری رقم بخورد.
به نظر شما نقاط قوت و ضعف دولت در سال 96 چیست؟
دولت در زمینه توسعه سیاسی چندان نقاط قوتی ندارد و هنوز لایحه جامع انتخابات آماده نشده و لایحه جامع اطلاعرسانی به مجلس نیامده است و همچنین لایحه مربوط به احزاب اصلاحاتش برطرف نشده است، لذا به عنوان یک فعال سیاسی از وضعیت سیاسی دولت رضایت ندارم و وضعیت اقتصادی نیز با مشکلات عدیدهای مواجه است که مربوط به دولت میشود اما معتقدم دولت در تداوم بحث عقلانیت در عرصه سیاست خارجی خوب عمل کرده است، اما مشکلات زیادی هم داریم که شاید به صورت نسبی نگه داشتن وضعیت اقتصادی دستاوردی محسوب شود، اما بحث اشتغال، فقر و معیشت مردم جزء عملکردهای منفی دولت است.
به نظر شما اولویتهای دولت در سال 97 باید در چه زمینههایی باشد؟
مباحث فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و ... با یکدیگر ارتباط دارند و نمیتوان گفت فقط در یک حوزه توسعه داشته باشیم. بحث افزایش رشد اشتغال و رونق تولید داخلی جزء اولویتهای دولت باید باشد، ولی باید نگاهی به توسعه مسائل سیاسی کشور برای توازن، توسعه پایدار داشته باشیم. باید بدانیم که توسعه سیاسی با توسعه اقتصادی ارتباط دارد. اگر در سال 97 مردم پرسشگر و دولت پاسخگو باشد، میتواند در زمینههای مختلف اثرگذار باشد و امیدواریم این مسئله پیش بیاید.
هدفتان از تشکیل پارلمان اصلاحات چه بوده است؟
در راستای توسعه سیاسی باید برنامهریزی دقیقتری در سیاستهای راهبردی انجام میدادیم، چرا که انتخابات نیز در راه است. اصلاحطلبان باید یک حرکت جبههای، منسجم، سراسری و ملی داشته باشند و پارلمان اصلاحات در این راستا تشکیل میشود.
در پارلمان اصلاحات تعدادی از هر حزبی در سراسر کشور انتخاب میشوند و مجموعا حدود 4 هزار نفر جمع میشوند تا شورای مرکزی را انتخاب کنند و شورای مرکزی هیئت رئیسه و هیئت رئیسه، رئیس را انتخاب میکند. این پارلمان برای این است که سیاستهای کلی اصلاحطلبان را تدوین کند.
شما قصد دارید پارلمان اصلاحات را جایگزین شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان کنید؟
ما چنین قصدی نداشتیم و این طرح در شورای هماهنگی جبهه اصلاحات تصویب شده است و مربوط به احزاب جریان اصلاحات است، اما در شورای عالی اشخاص این جریان حضور دارند. اگر این پارلمان شکل بگیرد معنی آن این است که شورای منتخب باید کارها را انجام دهد و اگر شورای سیاستگذاری بخواهد به فعالیتش ادامه دهد، باید زیرمجموعه این شورای منتخب قرار گیرد. اما تصورم این است که شورای عالی در انتخابات مجلس تا حدودی کارآمدی نسبی داشت، اما برای شورای شهر این کارآمدی نسبی هم جای سوال دارد.
آرزویتان برای سال 97 چیست؟
آرزوی شخصی ندارم، بیشتر آرزو دارم ملت سرافراز ایران به دستاوردهای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و ... دست پیدا کنند و ما به عنوان خدمتگزاران ملت سرافراز شویم.
انتهای پیام/