ورزش ایران در دهه‌های اخیر شاهد درگذشت ستارگان و مردان بزرگی بوده که نقش به سزایی در رشد ورزش کشورمان داشته اند.

به گزارش خبرنگار فوتبال و فوتسال گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان؛ فوتبال و ورزش ایران در دهه‌های اخیر شاهد حضور ستارگان و مردان بزرگی بوده است که بدون شک نقش به سزایی در رشد فوتبال و ورزش کشورمان داشته اند ما در این گزارش قصد داریم در آخرین روز سال با معرفی این افراد بزرگ یاد و خاطره آن‌ها را زنده کنیم.

*عباس اکرامی

عباس اکرامی موسس باشگاه شاهین یکی از افرادی است که نقش زیادی در فوتبال داشته است. باشگاه شاهین اگر چه به فعالیت خود ادامه نداد، اما از این تیم، باشگاه های بزرگی، چون پرسپولیس، سپاهان، پیکان و ذوب آهن تشکیل شدند.

اکرامی علاوه بر این که فوتبال بازی می‌کرد معلم هم بود و به کار روزنامه نگاری هم مشغول بود. او در سال ۱۲۹۴ متولد شد و در سال ۱۳۸۰ چشم از جهان فرو بست.

*علی دانایی فرد

دانایی فرد را پدر تیم فوتبال استقلال می‌دانند. او در سال ۱۳۲۴ از موسسان باشگاه دوچرخه سواران بود که بعد‌ها به تیم‌های تاج و استقلال تبدیل شد. دانایی فرد علاوه بر فوتبال در دوومیدانی هم فعال بود و با 2 دهه در اختیار داشتن مربیگری آبی‌ها طولانی‌ترین رکورد هدایت این تیم را بر عهده دارد. همچنین پسر او ایرج دانایی فرد هم بعد‌ها در تیم ملی فوتبال بازی کرد و زننده تک گل ایران به اسکاتلند در جام جهانی ۱۹۷۸ آرژانتین بود. علی دانایی فرد در سال ۱۳۰۰ به دنیا آمد و در سال ۱۳۵۸ درگذشت.

*پرویز دهداری

دهداری در سال ۱۳۱۲ به دنیا آمد و در سال ۱۳۷۱ چشم از جهان فرو بست. پرویز دهداری سال‌های زیادی را در باشگاه شاهین تهران، شاهین آبادان و جم ابادان بازی کرد و نخستین سرمربی تیم فوتبال پرسپولیس بود.

*رسول مدد نوعی

او را پدر تیم فوتبال راه آهن می‌دانند. مدد نوعی از اوایل سال ۱۳۳۰ در باشگاه راه آهن مربیگری می‌کرد و پس از آن هم مدتی هدایت تیم فوتبال تاج را بر عهده داشت. او همچنین نقش به سزایی در سایر حوزه‌ها داشت و بازیکنان بزرگی را به فوتبال معرفی کرد. مدد نوعی در سال ۱۳۷۴ در گذشت.

*علی اکبر محب

او در سال ۱۳۱۸ باشگاه دارایی را بنیان نهاد و نخستین نایب رئیس فوتبال تاریخ ایران بود.

*امیر مسعود برومند

امیرمسعود برومند (۲۰ مهر ۱۳۰۷–۱۷ اسفند ۱۳۸۹) مهاجم پیشین تیم ملی فوتبال ایران در دههٔ بیست و سی بود و از نخستین گل‌زنان تاریخ فوتبال ایران به شمار می‌آمد. او شاید تنها بازیکن ایرانی باشد که در تیم ملی دیگری نیز توپ زده‌است، جایی که در خلال تحصیل در بیروت مدتی را در تیم ملی فوتبال لبنان بازی‌کرد و حتی به کاپیتانی این تیم هم رسید. او پسر دایی همایون بهزادی، مهاجم دههٔ چهل فوتبال ایران بود. برومند مانند بسیاری دیگر از شاگردان مکتب شاهین به تحصیل نیز اهمیت بسیاری می‌داد.

او دانش‌آموخته کارشناسی حقوق قضایی و دکترای حقوق سیاسی از دانشگاه تهران و کارشناسی و کارشناسی ارشد رشته علوم اداری از دانشگاه آمریکایی بیروت بود.

*حسین صدقیانی

حسین صدقیانی ملقب به پدر فوتبال ایران و معروف به حسین افندی است او در سال ۱۲۸۱ در تبریز متولد شد و در ۱۰ آذر ۱۳۶۱ درگذشت.
صدقیانی بنیان‌گذار تیم ملی فوتبال ونخستین سرمربی تیم ملی فوتبال ایران است همچنین او در تیم‌های فنرباغچه ترکیه و شارلروای بلژیک بازی کرد و لقب نخستین لژیونر فوتبال ایران را کسب کرد.

*ناصر حجازی

ناصر حجازی دروازه بان فقید تیم ملی فوتبال ایران و باشگه استقلال تهران در ۲۳ آذر ۱۳۲۸ متولد شد و در سال ۱۳۹۰ درگذشت. او افتخار‌های زیادی را همراه تیم ملی و استقلال به دست آورد و از طرف فدراسیون بین‌المللی تاریخ و آمار فوتبال عنوان دومین دروازه‌بان برتر قرن بیستم قاره آسیا پس از محمد الدعایه را به دست آورد همچنین حجازی چهل و یکمین دروازه‌بان برتر قرن بیستم جهان از نگاه فدراسیون آمار و تاریخ فوتبال جهان برگزیده شد.

*ابراهیم آشتیانی

او در سال ۱۳۲۵ متولد شد و در دوم ابان سال ۱۳۹۶ درگذشت. ابراهیم آشتیانی سال‌های زیادی را در پرسپولیس بازی کرد و استاد دانشگاه هم بود.

*اکبر افتخاری

افتخاری در سال ۱۳۲۲ به دنیا آمد و در سال ۱۳۹۶ درگذشت. او با تیم ملی به قهرمانی جام ملت‌های آسیا سال ۱۹۶۸ رسید و بهترین بازیکن جام شد. افتخاری همچنین در تیم‌ها استقلال و پرسپولیس هم سابقه بازی دارد و یکی از 2 گل تیم ملی فوتبال ایران را در فینال جام ملت‌های ۱۹۶۸ به ثمر رساند.

*هادی نوروزی

او در سال ۱۳۶۴ متولد شد و در سال ۱۳۹۴ و در عین ناباوری در گذشت. هادی نوروزی نخستین فوتبالیستی بود که در حین فعالیت قهرمانی درگذشت. نوروزی علاوه بر پرسپولیس در تیم‌های نفت تهران و تیم ملی فوتبال هم سابقه بازی داشت.

*مهرداد اولادی

اولادی متولد سال ۱۳۶۴ بود و در کمال ناباوری در سال ۱۳۹۵ درگذشت. او در تیم‌های استقلال و پرسپولیس به میدان رفت و مدتی هم لژیونر بود. اولادی همچنین سابقه ۱۳ بازی ملی هم در کارنامه داشت.

*سعید سلطانی فر

سعید سلطانی فر بازیکن دهه ۶۰ تیم‌های شاهین - دارایی-منتخب تهران، سال ۱۳۶۶ در حلبچه شیمیایی و در سال ۱۳۹۲ چشم از جهان فرو بست.

*منصور امیر آصفی

کاپیتان تیم ملی ایران در المپیک ۱۹۶۸ بود و با تیم ملی فوتبال کشورمان به عنوان قهرمانی رقابت‌های جام ملت‌های آسیا رسید. او در سال ۱۳۸۸ درگذشت.

*جعفر نامدار

او در سال ۱۳۱۳ متولد شد و در سال ۱۳۹۲ درگذشت. نامدار سال‌های زیادی را در باشگاه شاهین به میدان رفت و سابقه بازی در تیم ملی فوتبال را هم داشت. او سپس فوتبال بازی نکرد و به داوری مشغول شد و توانست در دو دوره پیاپی از جام‌های جهانی ۱۹۷۴ و ۱۹۷۸ قضاوت کند نامدار همچنین مدتی هم رئیس کمیته داوران بود.

*بابک معصومی 

بابک معصومی متولد ۲۳ تیر ۱۳۵۱ بود و در ۱۹ مرداد ۱۳۹۰ درگذشت او کاپیتان و بازیکن تیم ملی فوتسال ایران بود و فوتبال را به صورت حرفه‌ای از باشگاه فتح تهران آغاز کرد. سپس وارد فوتسال شد و در باشگاه‌های فتح، پاس و تام ایران‌خودرو عضویت یافت. بابک برای مدتی در سال ۱۳۸۸ سرمربی تیم فوتسال پرسپولیس بودو در دو دوره جام جهانی فوتسال و چند دوره جام ملت های آسیا به میدان رفت. 


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار