مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی یزدگفت:تاکنون ۴۰۰ میلیارد ریال آن به صورت کمک بلاعوض تخصیص داده شد.

به گزارش خبرنگارگروه استان هایباشگاه خبرنگاران جواناز یزد؛ سید علی اصغر مصطفوی مدیر آب و خاک و امور فنی سازمان جهاد کشاورزی یزد گفت: امسال ۹۳۰.۵ میلیارد ریال بودجه برای اجرای طرح‌های آبیاری نوین در استان مصوب شد که تاکنون ۴۰۰ میلیارد ریال آن به صورت کمک بلاعوض تخصیص داده شد.

مصطفوی افزود: بقیه اعتبار مصوب به تدریج تا قبل از پایان سال مالی ۹۶ ،تیر ۹۷، اختصاص می‌یابد.

وی اظهار کرد: امسال ۲ هزار و ۲۰۰ هکتار اراضی به سامانه نوین آبیاری مجهز شد و این طرح در ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار نیز در دست اجراست.

این کارشناس ارشد کشاورزی استان به اجرای آبیاری قطره‌ای از سال ۱۳۷۰ در یزد اشاره کرد و ادامه داد: تاکنون ۲۰ هزار و ۴۰۰ هزار هکتار اراضی به سیستم آبیاری تحت فشار مجهز شده است که ۳۰ درصد باغ‌های استان را شامل می‌شود.

به گفته مصطفوی زمینه اجرای ۷۰ هزار هکتار اراضی استان یزد به سیستم آبیاری نوین وجود دارد.

این مسئول اضافه کرد: مبارزه با علف‌های هرز، صرفه جویی در مصرف آب کشاورزی و امکان همزمانی آن با سایرعملیاتی زراعی و باغی از جمله تغذیه و کوددهی در برداشت محصول از مهمترین مزایای آبیاری تحت فشار است.

مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه سالانه ۸۵ درصد منابع آبی استان در بخش کشاوری مصرف می‌شود، افزود: تامین آب مورد نیاز بخش کشاورزی سالانه ۹۵۰ میلیون مترمکعب است.

مصطفوی با بیان اینکه این استان ۱۸ سال با خشکسالی و بحران کم آبی روبروست، یادآور شد: با اجرای سامانه آبیاری نوین حدود چهار هزار مترمکعب آب در هر هکتار صرفه جویی می‌شود.

وی با توجه به تداوم پدیده خشکسالی سال‌های اخیر در استان بیان کرد: دولت برای تجهیز هر هکتار زمین‌های کشاورزی به آبیاری قطره‌ای ۱۰۰ میلیون ریال و سامانه کم فشار (لوله گذاری در مزارع) ۴۵ میلیون ریال کمک بلاعوض پرداخت می‌کند.

مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی استان با اشاره به کاهش سطح آب سفره‌های زیرزمینی و تداوم بحران آبی تصریح کرد: ضرورت دارد، کشاورزان برای مقابله با تبعات ناشی از خشکسالی و کمبود آب، اجرای طرح‌های آبیاری تحت فشار را بیش از پیش مورد توجه قرار دهند.

مصطفوی بیشترین طرح‌های اجرا شده این بخش را مربوط به شهرستان‌های ابرکوه، خاتم و تفت ذکر کرد و گفت: تاکنون بخشی از باغ پسته، بادام، زردآلو، انار، گردو، زیتون و انگور تحت پوشش شیوه آبیاری نوین قرار گرفته است.

از ۱۱۸ هزار هکتار اراضی حاصلخیز استان که به کاشت محصولات کشاورزی اختصاص دارد، ۳۶ هزار هکتار آن مربوط به کاشت محصولات زراعی است.

اراضی قابل کشاورزی استان یزد ۱۵۸ هزار هکتار است که به علت کمبود آب و خشکسالی در بقیه این اراضی محصول کشت نمی‌شود.

انتهای پیام/ ی

تجهیز۷۰ هزار هکتار اراضی استان یزد به سیستم آبیاری نوین

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار