صادق صالحی، مدیر کل دامپزشکی استان اردبیل در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، افزود: همزمان با ایام نوروز و با توجه به افزایش تقاضا برای تأمین فرآورده های خام دامی و نیز ورود میهمانان و مسافران نورزی، طرح نظارت بهداشتی بر مراکز تولید، توزیع و عرضه فرآورده های خام دامی با ساماندهی 12 اکیپ ثابت و سیار در قالب 25 پرسنل فنی و متخصص در امر بازرسی بهداشتی از 26 اسفند تا 15 فروردین سال آینده اجراء می شود.
وی افزود: با توجه به حساسیت وظایف دامپزشکی در جهت ارتقاء سطح سلامت و بهداشت عمومی جامعه و تأمین فرآورده های خام دامی سالم و بهداشتی این اداره کل با تعامل و همکاری سایر دستگاههای اجرائی استان منجمله ائمه جمعه و جماعات، استانداری، فرمانداری ها، شهرداری ها، جهاد کشاورزی، دانشگاه علوم پزشکی و ... تمهیداتی را برای این مهم در نظر گرفته است.
مدیر کل دامپزشکی استان اردبیل با اشاره به آماده باش اداره کل دامپزشکی استان و بازرسی بهداشتی از کلیه مراکز تولید، توزیع و عرضه فرآورده های دامی افزود: ستادهای استانی و شهرستانی با بهره گیری از کلیه امکانات و تجهیزات در اداره کل و شهرستان ها تشکیل شده است.
صالحی با بیان اینکه در این ایام میزان تقاضا برای تأمین فرآورده های خام دامی و گوشت قرمز و سفید افزایش می یابد از عموم مردم خواست فرآورده های خام دامی مورد نیاز خود را به صورت بسته بندی و از مراکز معتبر و مورد تائید دامپزشکی تهیه نموده و به هنگام خرید حتماً به تاریخ تولید، انقضاء، مهر بهداشتی دامپزشکی و لیبلی که بدین منظور روی لاشه های دامی استحصالی از کشتارگاه ها الصاق می شود دقت لازم و کافی داشته باشند.
وی با تأکید بر اینکه گزارش های مردمی از موارد مشکوک در اسرع وقت رسیدگی و مراتب با تشکیل پرونده های قضایی به مراجع مرتبط ارجاع می گردند به مردم اطمینان داد گوشت قرمز و آلایش خوراکی موجود در بازار که ممهور به مهر بهداشتی دامپزشکی بوده و پس از عبور از چرخه نظارتی دامپزشکی وارد بازار مصرف می شود از هر نظر سالم و بهداشتی بوده و مردم می توانند با اطمینان نسبت به تهیه و مصرف آن اقدام نمایند.
صالحی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: از ابتدای سالجاری 47 هزار و 559 مورد بازدید از 3 هزار مرکز تولید، توزیع و عرضه فرآورده های خام دامی در سطح استان انجام شده و 222 متخلف حوزه سلامت و امنیت غذایی به مراجع قضایی معرفی شده اند.
وی همچنین از ضبط و معدوم سازی نزدیک به 119 تن فرآورده های خام دامی ناسالم، غیر بهداشتی و تاریخ منقضی در این مدت خبر داد.
به گفته وی کشتارگاههای دام و طیور، سردخانه های نگهداری فرآورده های خام دامی، کارگاههای فرآوری و بسته بندی، خودروهای ویژه حمل این فرآورده ها، فروشگاه ها و مراکز عرضه اعم از قصابی ها، مرغ فروشی ها و ماهی فروشی ها، رستوران ها، کترینگ ها از جمله مراکزی هستند که در این ایام تحت کنترل و نظارت بهداشتی خواهند بود.
انتهای پیام/ح