به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ زیتون میوهی قدرتمند و خوشمزهای است که میتواند برای بدن انسان مفید باشد و مزایای بسیاری همچون جلوگیری از پوکی استخوان، جلوگیری از سرطانهای متعدد، کاهش التهاب و ورم مفاصل، بهبود سیستم گوارش، تسکین واکنشهای آلرژیک، بهبود جریان خون، محافظت در برابر بیماریهای قلبی، افزایش عملکرد شناختی، مبارزه علیه عفونتها و کاهش فشار خون دارد.
خواص زیتون برای همه آشکار است. این میوه کوچک فوقالعاده، توانایی ایجاد تغییرات بزرگی را در سلامتیتان دارد، مهمترین خاصیت آن که همه خواص دیگر را تحت شعاع خود قرار میدهد، حفظ سلامت قلب است.
بیشتربخوانید: خواص شگفتانگیز عرق بهار نارنج که نمیدانستید!
رفع التهاب
پلیفنولهای موجود در انواع زیتون میتوانند به کاهش التهاب مزمن با ممانعت از شروع آسیبهای بافتی در اندامها کمک کنند. زیتونها بهدلیل نقش اصلیشان در رژیمهای مدیترانهای که بر پایه سبزیجات، میوهها و دانههای کامل هستند و به سلامت بدن کمک میکنند، بهخوبی شناخته شدهاند. به همین دلیل مهم است که بر مصرف آنها در رژیم غذاییتان چه بهعنوان میان وعده یا یک وعده غذایی کامل تمرکز کنید.
بهبود جریان خون
ترکیبات گیاهی موجود در زیتون میتوانند تولید اکسید نیتریک را افزایش دهند و در نتیجه عملکرد عروقی را با افزایش جریان خون به سمت عضلات شما بهبود بخشند.این اتفاق هم برای سلامت کوتاهمدت و هم درازمدت شما سودمند است، زیرا گردش خونِ بهتر همه چیز را تحت شعاع قرار میدهد؛ از دویدن در ورزشگاه گرفته تا کاهش خطر بیماریهای مزمن. علاوه بر این، برخی از انواع زیتونها میتوانند تا ۲۵ ٪ از نیاز بدن شما به آهن را فراهم کنند. این ماده معدنی برای بدن بسیار مهم است، زیرا به حمل و رساندن اکسیژن به اندامها کمک میکند.
بهبود سلامت مغز
از آنجایی که زیتون به کاهش استرس اکسیداتیو ناشی از التهاب کمک میکند، میتواند از بافتهای اندامهای حیاتی (برای مثال مغز شما) در برابر آسیبهای مضر و غیرقابل برگشت محافظت کند. یکی دیگر از مزایای زیتون این است که این میوه حاوی ویتامین E، یعنی آنتیاکسیدان مرتبط با ادراک بهتر است و مصرف آن موجب کاهش خطر ابتلا به بیماریهای شناختی میشود.علاوه بر اینها دیده شده است رژیمهای غذایی که به روغن زیتون بهعنوان منبع اصلی چربی تکیه میکنند با خطر کمتر ابتلا به بیماری آلزایمر مرتبط هستند.
آنتیاکسیدانهایی که در بسیاری از سبزیجات و میوهها وجود دارند، اگر همراه با یک منبع چربی رژیمی مانند زیتون مصرف شوند، بهتر جذب میشوند. اضافه کردن یک قاشق غذاخوری روغن زیتون به سالاد و یا تفت دادن خیلی سبک و مختصر سبزیجات سبز در آن، میتواند به دریافت بیشتر کاروتنوئیدها، که برای سلامت چشم و کاهش طول مدت بیماری مفید هستند، کمک کند.با مصرف روغن زیتون فوق بکر هنگام پخت و پز میتوانید با تغذیه سالم، احساس سیری خوشایندی نیز داشته باشید. چربیهای خوش طعم موجود در زیتون موجب میشود که شما مدت زمان طولانیتری احساس سیری داشته باشید و در نتیجه کمتر به سمت هلههوله خوری و بهتبع آن چاقی بروید. یک قاشق غذاخوری روغن زیتون حدود ۱۲۰ کالری انرژی دارد، و از آن طرف ۱۲۰ کالری معادل تقریبا ۳۰ عدد زیتون (بسته به نوع و اندازه) است. مصرف زیتون بهصورت میوه، فیبر غذایی مناسبی را فراهم میکند؛ یعنی یک فنجان از آن حدود ۱۵ ٪ از آنچه شما در طول یک روز به آن نیاز دارید را برایتان مهیا میسازد.
منبع:الو دکتر
انتهای پیام/