استان لرستان به دلیل داشتن پل های تاریخی فراوان به پایتخت پل های تاریخی ایران معروف است.
در این گزارش قصد داریم پلی را به شما معرفی کنیم که داستان ساخت آن متفاوت از دیگر پل های استان لرستان است.
مصطفی نژاد کارشناس میراث فرهنگی استان لرستان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ درباره پل حاجی شهر خرم آباد، گفت:پل مرحوم حاج علی اصغر خرم آبادی که یکی از بزرگترین خیرین شهر خرم آباد بوده است و کار ساخت این پل را با هزینه شخصی خود انجام داده است.
وی افزود: ساخت پل تاریخی، برگرفته از هنر و فن معمار این پل، محروم یوسف فشنگچی بوده است.
مصطفی وند در ادامه بیان کرد: محروم یوسف فشنگچی، با ذوق و هنر خود کار ساخت این پل را با هنری خاص انجام داده است به طوری که این پل هنوز که هنوز است پا برجاست و از آن برای عبور و مرور استفاده می شود.
این پل تاریخی که در بین مردم به پل حاجی معروف شده است و از نظر معماری با دیگر پل ها متفاوت است.
مصطفی نژاد کارشناس میراث فرهنگی لرستان گفت: ساخت این پل با استفاده از مواد و مصالح کاملا سنگی انجام شده است، از نوع سنگ های پاتراش است که بسیار دقیق و منظم تراش خورده اند و کنار یکدیگر قرار گرفته اند تا این پل بسیار زیبا را تشکیل دهند.
وی در ادامه گفت: علت ماندگاری این پل تا به امروز روش استفاده از سنگ در طاق این پل است که باعث شده که این پل وزن بالایی را تحمل کند. همین طور که می بینید روزانه خودروها و افراد پیاده از روی این عبور می کنند ولی این پل به خوبی توانسته این وزن ها را تحمل کند.
مشکلات عبور و مرور ساکنان شهر خرم آباد از رودخانه این شهر موجب شد تا حاج علی اصغر خرم آبادی به فکر ساخت این پل بیافتد.
آقای خرم آبادی؛ نوه حاج علی اصغر خرم آبادی گفت: داستان ساخت این پل توسط مرحوم پدربزرگم به این صورت شروع شد که در یک مقطعی ایشان به همراه چند از همراهانشان قصد دارند که از قسمت شمالی شهر خرم آباد به قسمت جنوب شهر بروند،در این قسمت با رود خانه خرم آباد مواجه می شوند.
وی افزود: ایشان می بینند که افرادی که می خواهند از رودخانه عبور کنند، با مشکلات زیادی مواجه هستند. زنان و کودکان به سختی از رود خانه عبور می کردند، در حالی که شدت آب خیلی بیشتر از زمان حال بود. آن زمان آب رودخانه خیلی بیشتر بود و شدت بیشتری داشت، به طوری که مردان هم به سختی از رودخانه عبور می کردند. حاج علی اصغر خرم آبادی وقتی با این صحنه روبه رو می شوند خیلی ناراحت می شوند. در همان لحظه تصمیم می گیرن برای حل مشکل مردم شهر خرم آباد حتما چاره ای بیاندیشند.
یکی ساکنان قدیم شهر خرم آباد گفت: آن زمان آب رودخانه خیلی زیاد بود، اینقد زیاد که حتی افرادی که قصد عبور ا آن را داشتنف غرق می شدند. کسانی که الاغ داشتن وسایلشان را با آن حمل می کردند تا خیس نشوند.
یکی دیگر از شهروندان قدیم شهر خرم آبادگفت: من خودم وقتی بچه بودم از این رودخانه به سختی عبور می کردم، چندین بار روی صخره ها پایم سر خورد و زمین افتادم. پدرم مرا کول می کرد و به سختی به آن طرف رودخانه خرم آباد می رساند تا به مدرسه بروم. تا اینکه یک فرد خیر این پل را احداث کرد و واقعا مردم از سختی و مشکلات نجات پیدا کردند.
آقای خرم آبادی؛ نوه حاج علی اصغر خرم آبادی گفت:ایشان بسیار خوشحال بودن که توانسته اند به مردم کمک کنند، وقتی نتیجه کار را با چشمان خود دیدن، از اینکه آسایس و راحتی مردم خرم آباد را تامین کرده بودند، بسیار بسیار راضی بودند از کاری که انجام داده اند.
این خیر خرم آبادی علاوه بر ساخت این پل کارهای عامل منفعه دیگری نیز انجام داده اند.
نوه، حاج علی اصغر خرم آبادی درباره دیگر کارهای خیر ایشان گفت:ایشان علاوه بر ساخت این پل ، ساخت مدرسه، حمام، خانه هم برای رضای خدا ساخته اند. دغدغه اصلی حاجی علی اصغر خرم آبادی خدمت کردن به مردم و آسایش آنها بود. برای همین است که هنوز که هنوزه نام ایشان ماندگار مانده است.
حجت الاسلام هاشمی درباره انجام کار خیر می گوید: طبق فرمایشات پیامبرمکرم اسلام، هر شخصی که از دنیا می رود، کلیه اعمال و پرونده ایشان بسته می شود به جز 3 خصلت. صدقه جاری که فرد به جای می گذارد، سنت حسنه ای که احیا می شود و فرزند صالح.
وی افزود: این پل هم یکی از همان صدقات جاریه است و تا زمانی که تردد بر روی این پل انجام می شود و مردم برای عبور و مرور از آن استفاده می کنند، پرونده صاحب این موقوفه تا ابد باز است و تا قیامت برای ایشان در جریان است.
انسان های خیر با خدمت به مردم همواره جاودانه خواهند ماند، حاج علی اصغر خرم آبادی یکی از این خیرین بود که با احداث این پل، پلی به دل مردم این دیار زد و برای همیشه ماندگار شد.
گزارش از سعیده دریکوند
انتهای پیام/د