به گزارش حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمود اکرامی فر شاعر برجسته کشورمان با ارائه تعریفی از شعر انقلاب بیان کرد: شعر انقلاب یک مفهوم کلی است و می توان از آن دو برداشت داشت. نخست شعری که باعث شکل گیری انقلاب می شود و دوم شعری که از جانب انقلاب، بیانگر آرمان ها و اهداف انقلابی است.
وی افزود: شعر انقلاب می تواند هر دو برداشت را نیز شامل شود؛ هم شعری که پیامدهای انقلاب، ایدئولوژی ها و جهان بینی ها را وصف کند و در مرحله بعد انقلاب ها را توصیف و ارزش ها را برای افراد درونی کند. به عبارت دیگر شعر انقلاب، رسانه ای است که فریادگر آرمان ها، شرایط و مسائل مربوط به انقلاب است.
اکرامی فر با اشاره به تحولات شعر انقلاب همزمان با فراز و فرودهای مفهوم انقلاب طی 4 دهه گذشته بیان کرد: شعر انقلاب همانند انقلاب در روند حدود 40 سال گذشته از عمر آن، دچار فراز و فرودهایی شده است. با مباحثی مثل جنگ، دفاع مقدس، رو به رو بوده است. مفهوم شعر انقلاب بسیاری کلی است و در مواردی پسوند اسلامی کنار آن قرار می گیرد، با مبحث دینی هم همراه می شود. شعر انقلاب حتی با شعر عاشورایی که جهت دهنده و چراغ راه است، نیز پیوند دارد و به نوعی با ادبیات عاشورایی عجین شده است.
وی با توصیف سه ضلع اصلی برای شعر انقلاب گفت: به بیانی دیگر شعر انقلاب سه ضلع اصلی دارد. یک ضلع ادبیات متناسب با انقلاب است. دوم ادبیات و شعر عاشورایی و سوم شعر دفاع مقدس.
این شاعر برجسته در پاسخ به این که آیا شعر مقاومت را نیز می توان از مصادیق شعر انقلاب دانست یا نه، عنوان کرد: اگرچه ادبیات مقاومت تا حدودی شکل گرفته اما به نظر می رسد بیشتر در مرحله تولید است؛ در حالی که صدها کتاب درباره دفاع مقدس، عاشورا و ادبیات اسلامی وجود دارد. باید بگویم که حتی درباره انقلاب به مفهوم ماهوی انقلاب هم در حوزه تبیین، تحلیل و نظریه پردازی چه در شعر و چه در داستان کم کار شده است و این یکی از نقصان های اساسی در این زمینه است. در واقع ادبیات انقلاب خود، مظلوم واقع شده است.
انتهای پيام/