به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ براساس گزارش ساينس الرت، اين شبيهسازي رايانهاي كه براساس بازسازي الگوي توزيع ثروت در جهان حقيقي انجام شدهاست نشان ميدهد افرادي كه بيشترين ثروتها را دارند، خوش شانسترين افراد هستند نه نابغهترين.
اين تحقيق محققان دانشگاه كاتانيا در ايتاليا با هدف بررسي نقش شانس در سرمايهگذاري روي زمان و منابع در زمينههاي مختلف صورت گرفته است.
معمايي كه محققان تلاش كردند حل كنند اين است: اگر نبوغ، استعداد، اراده كار و ديگر عواملي كه معمولا در موفقيت زندگي اثرگذارند به شكلي برابر در جمعيت توزيع ميشوند، چرا ثروت توزيعي برابر ندارد؟
به طور كل، 10 درصد از جمعيت كره زمين مالك 85 درصد از ثروت در گردش سيارهاست اما الگوي توزيع هوش و استعداد به نابرابري ثروت نيست و محققان دريافتهاند دليل اين نابرابري تنها يك چيز است: شانس.
محققان شبيهسازي خود را با كمك شبيهسازي هزار فرد در فضاي رايانه آغاز كردند. نبوغ به صورت متوسط در ميان تمامي آنها توزيع شد و با در نظر گرفتن حدي از انحراف معيار،همه اين افراد تا حدي باهوش بودند اما هيچيك از آنها بيش از اندازه نابغه يا تيزهوش نبود. در ادامه،همه اين افراد با سطح ثروتي متوسط شبيهسازي را آغاز كردند.
در اين شبيهسازي رويدادهاي تصادفي گنجانده شدند كه داوطلبان مجازي بتوانند با استفاده از آنها ثروت خود را درصورت خوششانس بودن افزايش دهند يا درصورت بدشانس بودن ثروت خود را از دست بدهند.
تحليل نتايج نهايي نشان داد توزيع ثروت در اين جهان شبيهسازي شده شباهت زيادي به الگوي آن در جهان حقيقي دارد، و 20 درصد از افراد مالك 80 درصد ثروت شدهبودند. اين شبيهسازي بارها تكرار شد تا درستي نتايج در آن به اثبات برسد.
محققان همچنين ميگويند 20 درصد ثروتمند در اين شبيهسازي در دسته نوابغ جامعه شبيهسازي شده نبودند،درواقع حداكثر ثروت و حداكثر نبوغ هرگز در اين جامعه بايكديگر همزمان نشدند و نبوغ ثروتمندترينها در حد متوسط و معمولي بودهاست،اما در عوض ثروتمندترينها در اين شبيهسازي خوششانسترينها بودهاند و افرادي كه كمترين ثروت را بردهاند در دسته افرادي قرار گرفتهاند كه كمترين رويدادهاي خوشانيد برايشان اتفاق افتادهاست.
منبع: همشهری آنلاین
انتهای پیام/