به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از خبرگزاری فرانسه، سیسیلیا مالستروم نماینده اتحادیه اروپا در سازمان تجارت جهانی در پایان نشستی که با حضور نماینده آمریکا در بروکسل برگزار شد گفت: اتحادیه اروپا نتوانست از تعرفه تحمیلی واشنگتن روی واردات فولاد و آلومینیم معاف شود.
اتحادیه اروپا در نشست بروکسل خواستار آن شده بود تا از تعرفهای که آمریکا بر واردات فولاد و آلومینیم وضع کرده است معاف شود.
نماینده اتحادیه اروپا در سازمان تجارت جهانی در صفحه توتیر خود اعلام کرد ما برای معاف شدن از این تعرفه، به نتیجه شفافی دست نیافتیم و مذاکرات، هفته آینده ادامه خواهد داشت.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: ما متحد نزدیک و شریک تجاری آمریکا هستیم و اتحادیه اروپا باید از تدابیر اتخاذی دونالد ترامپ مستثنی شود.
این در حالی است که ژاپن نیز مانند اتحادیه اروپا خواستار آن است تا از تعرفه آمریکا معاف شود.
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا تصمیم گرفته است تا بر فولاد، حقوق گمرکی ۲۵ درصدی، و روی آلومینیم حقوق گمرکی ۱۰ درصدی تحمیل کند.
اروپا در سال ۲۰۱۷ پنج میلیارد و سیصد میلیون یورو فولاد و یک میلیارد و یکصد میلیون یورو آلومینیم به آمریکا صادر کرد.
اقتصاددان نروژی: سوال اینجاست آیا آمریکا دوست کشور ما است یا خیر؟
فرانک واندرمارلیه اقتصاددان ارشد انجمن اقتصادی آگوریا در نروژ گفت: گفت: در صورتی که آمریکا تعرفههای مورد نظر خود را بر فولاد و آلومینیوم وارداتی به این کشور اعمال کند اقتصاد نروژ چیزی بین ۲۵۰ میلیون تا دو میلیارد یورو متضرر خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، واندرمارلیه گفت: «سوال اینجاست که آیا آمریکا دوست نروژ است؟ تعرفههای مورد نظر واشنگتن پیمانکاران و قطعه سازان نروژی بسیاری را که با خودروسازان آلمانی کار میکنند متضرر میکند. در این شرایط ضرر ناشی از تعرفهها به دو میلیارد یورو خواهد رسید.»
این درحالی است که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در تماس تلفنی با مالکولم ترنبال نخست وزیر استرالیا به لزوم انعقاد توافقی امنیتی با استرالیا به منظور اجتناب از اعمال تعرفه بر محصولات وارداتی این کشور به آمریکا اشاره کرد.
آمریکا اعلام کرد کشورهایی که خواستار معاف شدن از شمول تعرفههای مورد نظر این کشور هستند باید ثابت کنند محصولات صادراتی آنها تهدیدی برای امنیت ملی این کشور نیست. پیشتر مکزیک و کانادا از این تعرفهها معاف شدند.
برخی دیگر کشورها از جمله کره جنوبی به شدت به دنبال معافیت از تعرفههای آمریکا هستند چرا که میتواند به شدت بر اقتصاد آنها تاثیر منفی داشته باشد.
آسوشیتدپرس: دونالد ترامپ به شکلی فزاینده به تصمیمگیریهای فردی روی آورده است
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا با از دست دادن کارکنان و مشاوران برجسته خود به شکلی فزاینده در حال تکروی و تصمیم گیریهای انفرادی است.
به گزارش آسوشیتدپرس از واشنگتن، ترامپ که همواره دست به اقدامات غیرمنتظره میزند این هفته نیز تمایل خود را برای این نوع تصمیم گیری به خوبی نشان داد: ابتدا دستور اعمال تعرفههای قابل توجهی را بر واردات فولاد و آلومینیوم به آمریکا صادر کرد که با انتقاد بسیاری از هم حزبیها و متحدان بین المللی وی روبرو شد و سپس خبر باورنکردنی ملاقات خود را با کیم جونگ اون رهبر کره شمالی اعلام کرد.
تصمیم ترامپ برای نشستن پشت یک میز همراه با رهبر کره شمالی که تصمیمی فردی با عواقب و تاثیرات جهانی است پس از آن علنی شد که هیئتی از کره جنوبی که به کره شمالی سفر کرده بود با وی دیدار کرد و حتی مشاوران ارشد او را نیز در بهت فرو برد.
ترامپ مدتها است که خود را بهترین مشاورش میداند و حتی در دوران تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری گفت: «من با خودم صحبت میکنم. من شماره یک هستم چرا که ذهن خیلی خوبی دارم و چیزهای زیادی گفته ام.» به گفته دو فرد آگاه از تصمیم گیریهای ترامپ که خواستند نامشان فاش نشود، ترامپ اخیرا به مشاوران مورد اعتماد خود گفته است میخواهد اتکای کمتری به کارکنانش داشته باشد چرا که معتقد است آنها مشورتهای بدی به او میدهند و تصمیم دارد صرفا به غریزه خود اعتماد کند که وی پیروزی غیرمنتظره در انتخابات را مدیون آن میداند. تصمیم گیریهای یکجانبه اخیر ترامپ در زمان نامناسبی اتفاق میافتند.
مشاوران ارشد وی در حال خروج از کاخ سفید هستند؛ سایه تحقیقات دخالت ادعایی روسیه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به شدت حس میشود و ترامپ نیز با فشار فزایندهای ناشی از ادعای یک بازیگر فیلمهای مستهجن روبرو است که گفته بود برای عدم اطلاع رسانی در مورد روابط نامشروع ترامپ از وی حق السکوت دریافت کرده است. این در حالی است که کاخ سفید تلاش میکند این مفهوم را القاء کند که تصمیم وی برای دیدار با کیم جونگ اون به شکل ناگهانی گرفته نشد و سارا سندرز سخنگوی کاخ سفید در این میان گفت: «خبر دیدار احتمالی ترامپ با رهبر کره شمالی بخشی از تلاشهایی است که اکنون بیش از یک سال از شروع آن میگذرد.»
کلیان کانوی مشاور ارشد کاخ سفید گفت: ترامپ از منابع مختلفی مشاوره میگیرد، اما در نهایت این خود اوست که زمانبندی، محتوا و حتی لحن اظهارنظرها را کنترل میکند. البته مشاوران ترامپ میگویند در مورد تکروی او در تصمیم گیریهای مختلف از جمله موضوع اعمال تعرفه بر واردات فولاد و آلومینیوم به آمریکا غلو شده است و او در این مسائل به وعدههایی که مدتها پیش داده است عمل میکند. با این حال تمایل ترامپ به اظهارنظرهای ناگهانی و غیرمنتظره باعث شده است حتی نزدیکترین مشاوران و اعضای کابینه او نیز به حدس و گمان در مورد اقداماتش متوسل شوند.
خبر دیدار احتمالی ترامپ با رهبر کره شمالی، کاری که هیچ یک از روسای جمهور آمریکا دست به آن نزده اند، نیز روز پنجشنبه از منبعی بسیار دور از ذهن اعلام شد: یک بیانیه خبری دیروقت از یک مقام رسمی کره جنوبی که در راهروهای کاخ سفید ایستاده بود. ترامپ که خود زمانی مجری تلویزیون بوده است به خوبی تلاش کرد نوعی حس تعلیق پیش از اعلام خبر ایجاد کند و به طور ناگهانی به اتاق خبری کاخ سفید رفت. به گفته یک مقام کاخ سفید که مجاز به صحبت در این مورد نبود و خواست هویتش فاش نشود، چونگ اوی یونگ مقام کره جنوبی روز پنجشنبه پس از دیدار با هربرت مک مستر مشاور امنیت ملی کاخ سفید با ترامپ گفتگو کرد.
ترامپ در مورد دیدار اخیر چونگ با رهبر کره شمالی از وی سوال کرد. چونگ از تمایل کیم جونگ اون برای ملاقات با ترامپ خبر داد و ترامپ نیز بلافاصله آن را پذیرفت. به گفته این مقام کاخ سفید، ترامپ در ادامه از چونگ میخواهد این خبر را به اطلاع خبرنگاران مستقر در کاخ سفید برساند، اما چونگ خواست ابتدا این مسئله را با مون جائه این رئیس جمهور کره جنوبی مطرح کند. مون اجازه این کار را صادر کرد و ترامپ به دنبال آن با رفتن به اتاق خبری کاخ سفید اعلام کرد کرهایها به زودی خبر بزرگی را اعلام خواهند کرد.
ترامپ در ادامه با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی توئیتر نوشت «پیشرفت بزرگی حاصل شد؛ حتی قرار یک ملاقات نیز گذاشته شده است.» البته این اولین باری نیست که ترامپ در این اواخر تنها به غریزه خود اتکا میکند و به تنهایی دست به تصمیم گیری میزند. ترامپ در موردی دیگر، در حالی که مصمم بود به یکی از وعدههای انتخاباتی خود پایبند بماند به طور ناگهانی از دستور خود برای اعمال تعرفه بر واردات دو محصول فولاد و آلومینیوم به آمریکا خبر داد.
گری کوهن مشاور ارشد اقتصادی ترامپ به دنبال این تصمیم ترامپ استعفا کرد و ترامپ نیز با گستردهترین موج محکومیت و انتقاد از جانب جمهوری خواهان و مقامات خارجی روبرو شد. ترامپ در روزهای اخیر به مشاوران خود گفته است تجربیاتش در امور تجاری و بازرگانی باعث میشود به خوبی از موضوع تعرفهها آگاهی داشته باشد. او به مشاوران خود گفته است از سی سال پیش تا کنون همواره معتقد بوده است آمریکا باید در امور تجاری رویکرد حمایت گرایانه تری در پیش بگیرد.
ترامپ به مشاوران خود گفته بهتر از آنها به موضوع تعرفهها تسلط و شناخت دارد و این اقدام او باعث نجات ایالتهایی مانند پنسیلوانیا، اوهایو و میشیگان میشود. ترامپ پیش از این موضوعات هم بارها علاقه خود به تصمیم گیریهای فردی و لحظهای را نشان داده است. او سال گذشته با اعلام خبر اینکه قصد دارد سیاست دولت باراک اوباما رئیس جمهور سابق آمریکا در مورد حضور افراد تغییر جنسیت داده در ارتش این کشور را تغییر دهد، وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) را در بهت فرو برد.
ترامپ به توافقی ناگهانی با چاک شومر و نانسی پلوسی رهبران دمکراتهای مجلس نمایندگان آمریکا دست یافت که جمهوری خواهان از آن بی خبر بودند و بعدها با انتشار چندین پیام در توئیتر در مورد یک قانون غافلگیر کننده کلیدی برای چندین هفته کنگره را به هم ریخت. مشاوران و حامیان ترامپ به دنبال تیراندازی اخیر در مدرسهای در فلوریدا به شدت از اظهارات ترامپ در مورد لزوم اعمال قوانین سختگیرانهتر کنترل خرید و فروش سلاح تعجب کردند.
اما ترامپ در تغییر موضعی آشکار در دیدار با انجمن ملی سلاح آمریکا سخنان دیگری را به زبان آورد که باعث انتقاد شدید مخالفان قوانین کنونی سلاح در آمریکا شد. با این حال ترامپ همچنان معتقد است «همانطور که در جریان رقابتهای انتخاباتی ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ گفتم خودم به تنهایی میتوانم مسائل را حل کنم.»
انتهای پیام/