به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان؛ سید مقداد موسوی مسوول دفتر ثبت آثار و تعیین حریم اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان گفت: خورشت ماش پتی از جمله غذاهای سنتی شهرستان گرگان و روستاهای اطراف از جمله زیارت، نومل، کلاجان سادات و قاجار است.
وی افزود: این غذا از دیرباز به صورت سنتی تهیه میشود و به دلیل وجود ماش، به این نام خوانده میشود.
موسوی اضافه کرد: مواد اولیه این غذا عبارت است از ماش، لوبیا چشم بلبلی، گیاهان جنگلی (گوش بز، اسفناج)، رب آلوی جنگلی، شکر، سیر، نمک، فلفل و ادویه است.
وی در ادامه گفت: همچنین نخودپلو از جمله غذاهای سنتی شهرستان گرگان و روستاهای اطراف آن است که در مراسمات خاص از جمله مراسم عروسی برای پذیرایی از میهمانان پخت میشود.
موسوی افزود: مواد اولیه این غذا عبارت است از: برنج، نخود و کشمش، گوشت گوسفندی، رب آلوی جنگلی، پیاز متوسط، نمک، فلفل و ادویه است.
وی در پایان گفت: با ثبت این اثر تعداد آثار ثبتی استان به ۷۵۷ اثر افزایش یافت.
لوح ثبتی فن پخت خورشت نخود پلو و ماش پتی گرگانیها پس از طی تشریفات قانونی توسط معاون رییس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی صادر و به استان ابلاغ خواهد شد.
انتهای پیام/ق
ثبت غذاهای محلی گرگان در فهرست آثار ملی کشور