وی با بیان اینکه مهمترین هدف مرکز بهداشت محیط، حفظ و ارتقای سلامت شهروندان خصوصا مسافران نوروزی است، عنوان کرد: نوع عملکرد، نظارت و کنترلهای ما بر روی مراکز و اماکن عمومی متفاوت است، یعنی اولین اولویت ما بر بازدید از هتلها، متل ها، پانسیونها، رستورانها با تاکید بر اماکن، مساجد، رستورانها و پمپ بنزینهای بین راهی است.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: همکاران بهداشت محیط از ابتدا تا پانزدهم اسفندماه نسبت به هماهنگیهای برون بخشی اقدام میکنند چراکه در فعالیتهای نوروزی به همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، تعزیرات حکومتی، قوه قضاییه و اتاق اصناف نیاز است و در این راستا تمامی ارگان ها، برنامههای اجرایی خود را نوشته و از ۱۵ اسفندماه وارد مرحله عملیاتی شدند.
فرهادی با بیان اینکه برنامههای ما از ۸ صبح تا ۸ شب به صورت ثابت و از ۸ شب تا ۸ صبح به صورت کشیکهای آنکال اجرایی میشود، گفت: شماره تلفن ۱۹۰ به صورت شبانه روزی آمادگی پاسخگویی به شکایات مردم را دارد.
وی با اشاره به اینکه تیمهای بازرسی به صورت ثابت و سیار آماده فعالیت هستند، تصریح کرد: در هر ستاد دانشگاهی کشیک ثابت خواهیم داشت و کشیکهای سیار هم به صورت دونفره به بازرسی، ارزیابی و رسیدگی به شکایات در فیلد عملیاتی اقدام خواهند کرد.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت ترتیب اولویت نظارتها در راستای اجرایی سازی برنامههای ویژه نوروز را بیان کرد و گفت: هر چه به پایان سال نزدیک میشویم، کنترل بر آرایشگاههای مردانه و زنانه، شیرینی فروشیها و شیرینی پزیها افزایش پیدا کرده و بعداز تحویل سال ۹۷، بر نظارت مراکز مسافرپذیر و در ایامی مانند روز طبیعت بر بهداشت محیط تفرجگاه ها، سواحل و پارکها تاکید خواهد شد.
وی گفت: بازرسان و همکاران بهداشت محیط، جهت نظارت بر رستورانها و کنترل بهداشت محیط، از دستگاههای پرتابل سنجش برای کنترل دما، کنترل pH، کنترل نمک و بار میکروبی آب و غذا استفاده میکنند و انتظار میرود، مداخله همکاران ما از سالهای قبل بیشتر بوده است و کنترلها افزایش پیدا کند تا برنامههایی که در قالب طرح تحول سلامت در حوزه بهداشت مورد تاکید است، با هدف ارتقای بهداشت عمومی شهروندان به کار گرفته شود.
فرهادی با بیان اینکه در استان تهران از توان دفاتر خدمات سلامت بخش خصوصی استفاده خواهیم کرد، ادامه داد: در مناطقی از تهران که از پوشش ضعیفتری برخوردار است، از بازوی بخش خصوصی در راستای نظارتهای بهداشتی نوروزی بهره خواهیم برد.
وی تصریح کرد: ۱۲۴۰ تیم عملیاتی و نظارتی در راستای اقدامات نوروزی مرکز بهداشت محیط در ایام نوروز بسیج خواهند شد که روزانه ۸۲۰ تیم دونفره از ۸ صبح تا ۸ شب فعالیت خواهند کرد و ۴۲۰ تیم نیز در مراکز بهداشت شهرستانها و معاونت بهداشتی دانشگاهی مستقر شده و به صورت کشیک روزانه ثابت فعالیت خواهند کرد.
فرهادی با تاکید براینکه تیمهای عملیاتی ملبس به یونیفروم بهداشت و آرم ۱۹۰ هستند، تصریح کرد: خودروهای بازرسان نیز پژوپارس و سمند سفیدرنگ با آرم ۱۹۰ خواهد بود.
وی درخصوص کنترلهای بین راهی توضیح داد: در زمینه کنترل بر اماکن و رستورانهای بین راهی چهار نکته از اهمیت بیشتری برخوردار است، اول بهداشت فردی است، یعنی افرادی که در رستورانها و اماکن بین راهی فعالیت دارند، در درجه اول باید بهداشت فردی خود را رعایت کنند، محور بعدی رعایت بهداشت موادغذایی، نگهداری و شستوشوی آنها است. محور سوم بهداشت تجهیزات و ظروف رستورانها است و محور چهارم مورد تاکید بر اماکن بین راهی بهداشت سازه و ساختمان محل رستورانها و امکان بین راهی است.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درتوضیح سطح رسیدگی به گستره جغرافیایی کشور درجهت بهداشت محیط گفت: برای نظارت گستردهتر از دو ترفند استفاده کردیم، اول اینکه تیمها بسیج شده و درحالت آماده باش هستند و دوم اینکه از حداکثر توان پرسنلی بهره گرفته ایم و چون تیمها به صورت شبانه روزی فعالیت میکنند، انتظار میرود، این پوشش کافی باشد؛ از طرفی استفاده از پتانسل بخش خصوص هم کمک شایانی در این خصوص خواهد کرد، ضمن اینکه در ایام نوروز مراکز و تفرجگاههایی که بیشترین بازدید را دارند، مورد تاکید خواهد بود.
انتهای پیام/