به گزارش
خبرنگار دنیای ورزش گروه ورزش باشگاه خبرنگاران جوان،در این بخش از بررسی ادوار جام جهانی نگاهی اجمالی به
جام جهانی ۱۹۵۸ سوئد میاندازیم.
ششمین دوره جام جهانی از ۸ تا ۲۹ ژوئن در ۱۲ شهر سوئد برگزار شد.
ورزشگاههای راسوندا سولنا (استکهلم) اولوی گوتنبورگ، مالمو، المپیا هلسینگبورگ، توناوالن اسکیلستونا، ایدروتس پارکن نورکوپینگ، یرنوالن ساندویکن، ریمنرسوالن اوده والا، ریاوالن بوراس، اوریانس وال هالمشتاد، ایراوالن اوربرو و آروسوالن واسترس ۱۲ ورزشگاه میزبان جام جهانی بودند.
پس از برگزاری رقابتهای انتخابی بین ۵۵ تیم در قارههای اروپا و آمریکای جنوبی ۱۵ تیم بلیت سفر به سوئد را کسب کردند تا در کنار میزبان جام جهانی در بزرگترین آوردگاه جهان فوتبال به میدان بروند.
گروه بندی جام جهانی ۱۹۵۸ سوئد به شرح ذیل است:
گروه یک
آلمان غربی- ایرلند شمالی- چکسلواکی- آرژانتین
گروه دوم
فرانسه- یوگسلاوی- پاراگوئه- اسکاتلند
گروه سوم
سوئد- ولز- مجارستان- بلژیک
گروه چهارم
برزیل- شوروی- انگلیس- اتریش
برای نخستین و آخرینبار در تاریخ جام جهانی هر چهار تیم بریتانیایی جواز حضور در این رقابتها را کسب کردند و البته غیبت ایتالیا و اروگوئه به عنوان تیمهایی که جام قهرمانی چهار دوره از پنج دوره قبلی این رقابتها را به دست آورده بودند، تعجب آور بود.
دیدار افتتاحیه از ساعت ۱۴ هشتم ژوئن ۱۹۵۸ بین سوئد و مکزیک برگزار شد که در پایان شاگردان جرج رینر با نتیجه ۳ بر صفر حریفشانرا شکست دادند. آنه سیمونسون نخستین گل جام را وارد دروازه آزتکها کرد.
پس از برگزاری ۲۴ بازی مرحله گروهی تیمهای آلمان غربی، ایرلند شمالی، فرانسه، یوگسلاوی، سوئد، ولز، برزیل و شوروی به مرحله یک چهارم نهایی رسیدند که در این مرحله نتایج زیر حاصل شد.
برزیل ۱- ولز ۰
فرانسه ۴- ایرلند شمالی ۰
سوئد ۲- شوروی ۰
آلمان غربی ۱- یوگسلاوی ۰
در مرحله نیمه نهایی برزیل با نتیجه ۵ بر ۲ از سد فرانسه عبور کرد تا فینالیست شود. واوا، دیدی و پله (۳ گل) برای سلسائو و ژوست فونتین و راجر پیانتونی برای خروسها گلزنی کردند.
سوئد هم با برتری ۳ بر یک مقابل آلمان غربی، مدافع عنوان قهرمانی در کشور خودش به فینال رسید. لنارت اسکوگلوند، گونار گرن کرت هامرین برای سوئد و هانس شفر برای تیم سپ هربرگر گلزنی کردند.
فرانسه در دیدار رده بندی با نتیجه پرگل ۶ بر ۳ ژرمنها را شکست داد تا در جایگاه سوم جام جهانی قرار گیرد. ژوست فونتین (۴ گل) ریموند کوپا و یوون دویس برای شاگردان آلبرت باتو و هانس سیئسلارژیک، هلموت ران و هانس شفر برای آلمان گلزنی کردند.
دیدار فینال ششمین دوره جام جهانی ۲۹ ژوئن با قضاوت مائورس گوئیگو در حضور ۴۹۷۳۷ هزار تماشاگر ورزشگاه راسوندا سولنا برگزار شد که در پایان شاگردان ویسنته ایتالوفلوا با نتیجه ۵ بر ۲ میزبان رقابتها را از پیش رو برداشتند و برای نخستین بار به جام ژول ریمه بوسه زدند. ماریو زاگالو، پله (۲ گل) و واوا (۲ گل) برای برزیل و نیلس لیدهولم و آنه سیمونسون برای سوئد گل زدند.
در این جام برزیل با حضور نوجوانی ۱۷ ساله به نام پله برای نخستین بار جام قهرمانی را به خانه برد. پله مقابل ولز گلزنی کرد، سه بار دروازه تیم فرانسه را در نیمه نهایی باز کرد و دو گل دیگر در بازی فینال مقابل میزبان به ثمر رساند که برتری پنج بر دو قهرمانی را در پی داشت.
برزیل تبدیل به نخستین تیم تاریخ جام جهانی شد که جام قهرمانی را در قارهای خارج از منطقه جغرافیایی که در آن قرار گرفته است فتح میکرد.
برای نخستین بار تصاویر رقابتهای جام جهانی فوتبال از طریق تلویزیون به تمام کره خاکی مخابره شد تا مردم جهان شکوه ستارگان دنیای توپ گرد را مشاهده کنند. ستارگانی مثل ریموند کوپا، ژوست فونتین، بابی چارلتون، لئو یاشین، گارینشا، واوا و پله.
شوروی سابق با حضور دروازه بان افسانهای خود "لو یاشین" نخستین جام جهانی را تجربه کرد.
انگلیس در حالی در مسابقات شرکت کرد که از هشت بازیکن منچستریونایتد که در هواپیمای سقوط کرده حامل اعضای این تیم که در فوریه ۱۹۵۸ در حوالی مونیخ سقوط کرده بود، بهره میبرد.
سیستم ۴-۲-۴ تیم ملی برزیل یکی از سیستمهای نوین فوتبال آن زمان بود که در نهایت حاصل استفاده از این سیستمقهرمانی جام جهانی بود.
دیدار نهایی جام جهانی ۱۹۵۸ اولین فینالی بود که بین ۲ کشور از دو قاره متفاوت برگزار شد.
ژوست فونتین با زدن ۱۳ گل، بهترین گلزن رقابتها شد.
رکوردی که تاکنون دست نخورده باقیماندهاست. همچنین پله هم جایزه برترین بازیکن جوان را به دست آورد.
در ۳۵ بازی این جام ۱۲۶ گل وارد دروازهها شد که میانگین ۳/۶ گل در هر بازی را در پی داشت.
همچنین ۸۱۹۸۱۰ نفر ششمیندوره جام جهانی را با حضور در ورزشگاه تماشا کردند تا میانگین ۲۳۴۲۳ تماشاگر در هر بازی ثبت شود.
فرانسه با ۲۳ گل زده و برزیل با ۴ گل خورده صاحب عنوان بهترین خط حمله و دفاع جام جهانی شدند.
انتهای پیام/
پیروزی تیم ملی فوتبال برزیل در جام جهانی ۱۹۵۸