مسجد امام ازنوع مساجد چهار ایوانی و یکی از بزرگ‌ترین مسجد‌ها در کرمان است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، موحدی قائم مقام اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان کرمان گفت: مسجد جامع ملک یا مسجد امام مربوط به دوره سلجوقیان است و گنبد آجری و تزئینات آجر کاری زیبایی دارد.
وی با اشاره به اینکه مسجد امام کرمان با پیشینه‌ای حدود یک هزار سال است افزود: به عنوان اولین مسجد جامع شهری کرمان شناخته شده و با شبستان‌های متعدد و صحن وسیع جاذبه تاریخیش را حفظ کرده است.

مسجد ملک کرمان با پیشینه‌ای حدود یک هزار سال


وی یادآور شد: این مسجد در بافت قدیم شهر کرمان در خیابان امام خمینی، در بخش جنوبی ناحیه تاریخی بازار کرمان قرار دارد.
وی گفت: این مسجد در هنگام حکومت سلجوقیان کرمان یعنی قرن پنجم و در سال ۴۷۸ هجری قمری ساخته شده و بانی آن ملک توران شاه یکم است.
وی بیان داشت:این مسجد ۱۰۱ متر طول و ۹۱ متر عرض دارد و از جمله مساجد چهارایوانی به شمار می‌رود.
قائم مقام اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان با اشاره به اینکه سه محراب گچبری شده زیبا نیز از دیگر نماد‌های این مسجد هستند افزود: آجرکاری سردر مسجد امام بی نظیر است که با خط کوفی نوشته شده که همزمان با ساخت بنا تزئینات نیز انجام شده است.

مسجد ملک کرمان با پیشینه‌ای حدود یک هزار سال


وی عنوان کرد: در گذشته قناتی به نام مستوره (منسوب به دختر ملک توران شاه یکم) وجود داشته که آب قنات از میان مسجد عبور می‌کرده است.
وی با بیان اینکه قسمت‌های مختلف این مسجد به مرور زمان و بار‌ها تعمیر شده‌است گفت: آنچه از قسمت‌های اصلی دوره سلجوقیان بر جا مانده برج آجری ضلع شمال شرقی و سه محراب گچ‌بری شده است که یکی از این محراب‌ها براثر تغییراتی که در بنا صورت گرفته در حال حاضر در پشت بام شبستان امام حسن (ع)قرار داد.

مسجد ملک کرمان با پیشینه‌ای حدود یک هزار سال


وی افزود: برج سلجوقی که برجی آجری است، در شمال شرقی مسجد بنا شده که بخش‌های بالایی آن ویران شده و فقط ۶ متر از آن سالم بر جای مانده است.
موحدی گفت: طاق ورودی سردر، مقرنس‌کاری است و ترنجی برجسته در قسمت پایین تاق قرار دارد.
وی یادآور شد: این اثر در تاریخ ۱۵ مهر ۱۳۴۶ با شمارهٔ ثبت ۷۶۰ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
انتهای پیام/ی

مسجدی زیبا در دل شهر کرمان

برچسب ها: نوروز ، میراث فرهنگی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.