به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛حضرت فاطمه (س)، سوای از آنکه مادر امامان معصوم است، در بین شیعیان دارای مقام والا و محبوبیت و شهرت بسیاری هستند. نوید ولادت حضرت زهرا (س) را خداوند به جهت تسلی دل پیامبر اکرم (ص) و غربت حضرت خدیجه (س) به آنها داد، به همین سبب دختر رسول الله (ص) با بهره مندی از نور رسالت در دامن پاک حضرت خدیجه (س) تربیت شد. به دلیل جایگاه والای حضرت صدیقه الکبری (س)، بسیاری از مورخان و بزرگان براین قائل و معتقد هستند که فاطمه (س) جبرئیل را میدیده است و پس از رحلت پدر بزرگوارشان به گونهای وحی الهی را دریافت میکردند.
مرحوم شیخ عباس قمی(ره) صاحب کتاب مفاتیح الجنان، در بین کتب متعدد خود، مصحف «بیت الاحزان فی مصائب السیدة النسوان» را به زبان عربی به نگارش درآورده است، و امروز ترجمه شده آن با نام«رنجها و فریادهای فاطمه (س)» در دسترس خوانندگان آن است.
گفتنی است؛ این کتاب به از «بحار الانوار»، درباره اسامی مبارک حضرت زهرا (س)، به خصوص (حانیه) آورده است؛ «حانیه» به معنای دلسوز و مهربان نسبت به همسر و فرزندان عنوان شده است. مرحوم محدث قمی (ره) مینویسد: حانیه یعنی شوهرش را سخت دوست داشته است.
یکی از نشانههای مهربانی زهرای اطهر نسبت به
امیرالمؤمنین علی (ع)، ولایتمداری، تحمل مصائب شدیدی از جمله اهانت، ضربه و آسیب دیدگی بازوی مبارک و ... در راه دفاع از حق و امام اول شیعیان بوده است. این مهربانی تا آنجا پیش رفت که آن بانوی گرانقدر مظلومانه به شهادت رسید.
ولایتمداری، وفاداری، تربیت صحیح فرزندان، گرامیداشتن مقام پدر، همسر و فرزندان از جمله خصایص ویژه حضرت زهرا (س) است که زنان در دنیای امروز می توانند راه و رسم عفاف، مادری و همسری را از سیره و منش زندگی حضرت صدیقه الکبری (س) الگو برداری کنند.
انتهای پیام/
اللهم صل علی محمد و آل محمد