به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد؛ مرجان اکبری سرپرست معاونت میراث فرهنگی خراسان رضوی گفت : با ثبت دانش سنتی تبدیل انگور به کشمش و نحوه آماده سازی این محصول امیدواریم سبب شناخته شدن کشمش خلیل آباد در بازارهای داخلی و خارجی و رونق یافتن صادرات این محصول و بهتر شدن درآمد باغداران و عدم مهاجرت روستاییان شویم.
وی افزود: شهرستان خلیل آباد دارای سطح زیر کشت تاکستانهای انگور، بالغ بر ۶ هزار هکتار با میانگین تولید ۲۵ تن در هکتار است در حالیکه میانگین تولید انگور در کشور ۱۲ تن میباشد.
اکبری ادامه داد: درشهرستان خلیل آباد بیش از ۲۲ رقم انگور شناسایی شده است که مهمترین ارقام آن عبارتند از: ارقام پیکامی و عسکری با بیش از ۹۵ درصد سطح زیر کشت باغات انگور، لعل، ریش بابا، صاحبی، رزقی، یاقوتی، فخری، مسکه، دیوانه، سفید اری، ترکمنستانی، سبزه مال، بیچ، شاهانی، سرقی که برای تازه خوری و تهیه مویز، طیفی، سرکه، شیره انگور، غوره شور و آبغوره استفاده میشود.
انتهای پیام// ف. م