عضو حزب کارگزاران سازندگی گفت:در قانون جدید احزاب، جایگاه برجستهتری برای احزاب در انتخابات در نظر گرفته شده است.
یدالله طاهرنژاد عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی در گفتوگو با خبرنگار احزاب و تشکل های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به برخی از انتقادات ها نسبت به قانون جدید احزاب، مبنی بر اینکه تشکلهای سیاسی در ایران نمیتوانند به کسب قدرت بپردازند، اظهار کرد: اصولا فلسفه تشکیل حزب در سراسر دنیا این است که بتواند به قدرت برسد و برنامههای خود را اجرایی کنند.
طاهرنژاد تصریح کرد: در ایران نیز قانون احزاب مانعی برای رسیدن تشکلهای سیاسی به قدرت ایجاد نمیکند. در واقع یکی از ضعفهای کار حزبی در ایران این است که اشخاص عادی و ناشناختهتر شانس بیشتری برای ورود به عرصه سیاسی دارند.
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی بیان کرد: قانون احزاب مشکلاتی دارد تا جایی که مرکز پژوهشهای مجلس روز دوشنبه ساعت 9 صبح از صاحبنظران این حوزه دعوت به عمل آورده که در مورد قانون مذکور اظهار نظر کرده و به رفع اشکالات آن بپردازند. لذا پیشقدم شدن مجلس شورای اسلامی حاکی از آن است که قانون احزاب خالی از اشکال نیست.
طاهرنژاد تأکید کرد: یکی دیگر از چالشهای اساسی برای فعالیت حزبی در ایران این است که در قانون اساسی، تشکیل حزب بسیار روان و آسان است، اما در قانون جدید احزاب، شکلگیری یک تشکل سیاسی با قیود و موانع زیادی مواجه است که این امر فرآیند تشکیل حزب را مشکل میکند.
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی یادآور شد: در هیچکجای دنیا تشکیل حزب و یا تشکل سیاسی آنقدر سخت نیست و معتقدم که این مسئله باید در کشور ما اصلاح و روانتر شود.
وی اذعان کرد: در ایران سختگیری به شروع فعالیت یک حزب بیشتر از نظارت بر جریان فعالیت تشکلهای سیاسی است و به نظر بنده تضمینی وجود ندارد که هرچه فیلترها سختتر باشد خروجی آن ثبات بیشتری داشته باشد، از این رو لازم است تا یک بازنگری کلی صورت بگیرد.
طاهرنژاد با اشاره به نکات مثبت قانون جدید احزاب تاکید کرد: البته قوانین جدید امتیازاتی نیز دارد و نمایندگان احزاب میتوانند در کمیسیون ماده 10 احزاب با وجود آنکه حق رأی ندارند حضور پیدا کنند، اما حداقل همین که میتوانند به اظهارنظر بپردازند و ممکن است نقطه نظرات آنها روی صاحبان رأی اثر داشته باشد، برای ما امری مثبت تلقی میشود.
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی در پایان خاطرنشان کرد: در قانون جدید احزاب جایگاه برجستهتری برای احزاب در انتخابات در نظر گرفته شده است، اما نسبت به آنچه در سیاستهای کلی تعیین شده عقب هستیم، لذا این امر باید بازنگری و امیدوارم که قانون جامعی برای فعالیت تشکلهای سیاسی تدوین و ابلاغ شود.
انتهای پیام/