به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از رشت؛ وقتی روزهای اسفند برای نوید دادن از بهار به شماره میافتد تقریبا همه ما به فکر چیدن سفره هفت سین میافتیم یکی از چیدمان سفره هفت سین که اگر چه سین هفت سین نیست، ولی نماد سر زندگی وحیات است تنگ بلوری با ماهیهای قرمز است.
احمد قناعت پرست معاون آبزی پروری اداره کل شیلات گیلان با اشاره به اینکه تولید و پرورش ماهی قرمز در ۲ نوع گُلد فیش معمولی و گلد فیش ۳ دم، حدود ۴۰ سال پیش به صورت فعالیت جانبی در کنار پرورش ماهیان گرمابی در گیلان آغاز شده است افزود: دوره پرورش ماهیان قرمز از خرداد تا آبان است.
وی با بیان اینکه ماهی قرمز در شهرستان رشت، صومعه سرا، فومن، شفت، لنگرود، لاهیجان و آستانه اشرفیه تولید میشود خاطر نشان کرد: شهرستان رشت با داشتن ۱۵۰ استخرکوچک و بزرگ و تولید ۱۸ میلیون قطعه ماهی قرمز، بیشترین تولید این گونه از ماهیان زینتی را در گیلان به خود اختصاص داده است.
معاون آبزی پروری اداره کل شیلات گیلان با اشاره به اینکه تولید و پرورش ماهی قرمز برای ۵۰۰ نفر به طورمستقیم شغل ایجاد کرده است افزود: در هر هکتار استخر پرورش ماهی قرمز، ۱۲۰ هزار قطعه ماهی پرورش داده میشود که حدود ۲ میلیون قطعه از ماهیان قرمز تولیدی گیلان در همین استان و حدود ۲۷ میلیون قطعه معادل بیش از ۹۰ درصد ماهیان قرمز گیلان به استانهای دیگر فرستاده میشود، که با احتساب هزینههای تولید، ۳۲ میلیون تومان برای پرورش دهندگان درآمد به همراه دارد.
حسین خیرخواه کارشناس مسئول تکثیر و پرورش ماهیان زینتی گیلان گفت: نبود اتحادیه صنفی، جنبی بودن پرورش این گونه ماهی، خرده مالکیت و تبلیغات منفی درخصوص آلودگی ماهیان قرمز و متضرر شدن تولیدکنندگان از جمله موانع تولید بر سر راه پرورش دهندگان ماهی قرمز در گیلان است.
وی گفت: ۷۰ درصد از فعالان صنعت پرورش ماهی قرمز در گیلان را پرورش دهندگان ماهیان گرمابی استان تشکیل میکنند که به عنوان فعالیت جانبی در کنار استخرهای پرورش ماهی گرم آبی، استخرهای پرورش ماهی قرمز هم ایجاد کرده و به این کار مشغول هستند.
سهراب عاقبتی مدیرکل دامپزشکی گیلان گفت: شایعاتی درباره انتقال بیماریها از طریق ماهی قرمز منتشر میشود که بازار این ماهیهای کوچک عید را کساد میکند، شایعاتی که باعث شد پارسال ۳۰ درصد ماهیان قرمز تولید گیلان، روی دست تولیدکنندگان بماند و آنان را متضرر کند.
وی ضمن تکذیب شایعاتی مبنی بر انتقال بیماریهای انگلی، باکتریایی و ویروسی از ماهی قرمز به انسان افزود: ماهیان قرمز در زمینه انتقال و انتشار بیماریهای انگلی و باکتریایی جزو کم خطرترین آبزیان خانگی هستند و مردم نگرانی در این خصوص نداشته باشند و شبکههای دامپزشکی استان سالی ۲ بار به ویژه در ایام پایانی سال، مراکز تولید و تکثیر، توزیع و عرضه و نگهداری ماهیان قرمز از استخرهای پرورش ماهیان قرمز، نمونه برداری از آب و خوراک ماهی، فاکتورهای فیزیکی، شیمیایی و دمای آب، کیفیت غذا و همچنین سلامت ماهی از نظر ابتلا به انواع بیماریهای ویروسی و انگلی را پایش میکنند.
مدیرکل دامپزشکی گیلان تصریح کرد: بر اساس پایشهای انجام شده در استخرهای پرورش ماهیان قرمز، تاکنون هیچ گونه بیماری ویروسی و بیماری باکتریایی در بین این نوع آبزیان مشاهده و شناسایی نشده است.
پرورش دهندگان ماهی قرمز در گیلان معتقدند اگرچه با تلاش و کوشش توانسته اند این استان را برسکوی نخست پرورش این گونه از ماهیان قرار دهند اما این توانایی را دارند که با رفع موانع تولید و حمایت های بیش از پیش مسوولان بتوانند ماهی بیشتری تولید و زمینه اشتغال و توسعه اقتصادی را بیش از پیش فراهم کنند.
انتهای پیام/م.ع