به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ جوش ها ناخوانده ترین و دوست نداشتنی ترین مهمان ها هستند که همیشه در مواقع حساس ناگهانی بر روی صورت ظاهر می شوند. در این روزهای باقی مانده تا عید نوروز یکی از اصلی ترین دغدغه ی خانم ها جلگیری از ایجاد جوش های ناگهانی و دمان آن ها تا فرارسیدن عید و دید و بازدیدهای خانوادگی است. در این ملطلب راه حل هایی برای درمان قطعی جوش های روی پیشانی را به شما ارائه می دهیم تا با خیال راحت به استقبال عید نوروز بروید.
اولین اقدام: از یخ استفاده کنید
اولین درمان سریع جوش یخ است. برای جوشی که هنوز به طور کامل عفونی نشده است، استفاده از یخ به کاهش التهاب کمک میکند و غدد چربی را تشویق میکند منقبض شده و چربی اضافه و میکروبهای درون آن را از آن بخش پوست بیرون برانند.
یخ را در تکه ای پارچه گذاشته و روی بخشی که در حال جوش زدن است به مدت چند ثانیه نگه دارید. چند دقیقه فاصله بگذارید و مجدد مرحلهی قبل را تکرار کنید.
این کار را به دفعات دلخواه تکرار کنید، جوش در عرض یکی دو روز از بین میرود.
بخور بدهید
برای درمان سریع جوش بخور را فراموش نکنید. استفاده از بخور گرم به علت باز کردن منافذ پوستی و بیرون ریختن مواد زاید از آن، فواید فوقالعادهای برای پوست افرادی که از جوش رنج میبرند به همراه دارد.
یک ظرف بزرگ را با آب داغ پر کنید، سپس صورت خود را در نزدیکی دهانهی ظرف قرار دهید به طوری که بخار آب به پوستتان برسد. به هیچ عنوان پوستتان را در تماس با آب داغ قرار ندهید، زیرا ممکن است منجر به سوختگی شود.
بخور را به مدت ۳۰ دقیقه ادامه دهید و سپس به پوستتان مرطوبکننده بمالید.
آبلیمو
آبلیمو به عنوان میکروبکش ارگانیسمهای میکروسکوپی دخیل در ایجاد جوش را میکشد و علاوه بر این با خاصیت جمعکنندگیای که دارد باعث میشود چربیهای تجمع یافته بیرون رانده شوند.
پیش از خوابیدن از یک گوشپاککن استریل پنبهای استفاده کنید و آبلیمو را روی جوش بمالید. (حتما از آبلیموی طبیعی یا خود لیمو استفاده کنید.)
بیشتربخوانید : راهکارهایی برای درمان جای جوش +اینفوگرافیک
برای جوشهای جدیتر مخلوطی از پودر دارچین و آبلیمو درست کنید و شب قبل از خواب روی جوش بمالید و بگذارید تا صبح بماند. این کار به از بین رفتن سریع جوش کمک میکند، اما برای افرادی که پوست حساس دارند توصیه نمیشود.
سیر
سیر دارای خواص اثبات شدهی قوی ضدباکتریایی، تقویت سلولی و ضدویروس است و به عوامل بیماریزای مسری حمله میکند. سیر خام در طب قدیمی هند (آیوروِدا) یکی از بهترین درمانها برای جوشهای رسیده برشمرده میشود و طبیبان آیورودا بر سر خواص سیر در درمان جای جوشها و همچنین در جلوگیری از عود مجدد جوش قسم میخورند.
سیر این مادهی ضدویروس، ضدقارچ و ضدسرطان برای درمان سریع جوشها کارساز است. همچنین سولفور موجود در سیر به تسریع فرایند بهبودی جوش کمک میکند.
یک حبه سیر را دو نیم کنید. سیر را روی جوش بمالید و بعد از ۵ دقیقه با آب ولرم بشویید. این کار را چند بار در روز تکرار کنید.
خوردن روزانهی یک حبه سیر خام به پاکسازی خونتان نیز کمک میکند. اما توجه کنید که در مصرف سیر خام زیادهروی نکنید تا معدهی شما اذیت نشود.
جوش شیرین همه کاره
جوششیرین راهحل خانگی مفید دیگری برای درمان جوش است که با لایهبرداری پوست و باز کردن راه تخلیهی چربی و سلولهای مرده جوشها را از بین میبرد.
بخشی از قدرت جوششیرین در مراقبت از پوست به این دلیل است که قادر است به عنوان بخشی از درمان التهاب پوست و در یک برنامهی درمانی به کار رود. مثلا از مواد معمولی موجود در آشپزخانه میتوان برای درست کردن ماسکهای قوامدار با پایهی جوششیرین استفاده کرد. ماسکهای خانگیِ پوشانندهی صورت که با جوششیرین درست شوند میتوانند به پیشگیری و درمان مشکلات پوستی کمک کنند.
جوششیرین را با مقداری آب و آبلیمو مخلوط کرده و یک خمیر باقوام درست کنید. پوست خود را به دقت بشویید و در حالی که نمدار است خمیر را در نواحی مشکلدار پوست بمالید، آنگاه چند دقیقه تا زمانی که خمیر روی پوست شما خشک شود صبر کنید. صورت خود را با آب گرم بشویید. برای اینکه سریعتر نتیجه بگیرید این فرایند را دوبار در روز تکرار کنید.
هرگز جوششیرین را بیشتر از چند دقیقهی محدود روی پوست رها نکنید، زیرا ممکن است موجب خشکی و حساسیت شود.
خمیردندان
خمیردندان برای درمان جوش فوقالعاده است. اگر به عنوان روشی بعد از یخ گذاشتن استفاده شود سریعترین اثر را دارد. لازم است که حتما از خمیردندانهای سفیدرنگ و غیرسفیدکننده استفاده کنید. همچنین از انواع خمیردندانهای ژلمانند استفاده نکنید.
قبل از اینکه جوش روی صورتتان جا خوش کند کمی خمیردندان سفید را روی آن ناحیه بمالید و بگذارید حین خواب شبانه آنجا بماند. وقتی بیدار شدید با آب سرد آن را بشویید. در صورتی که قرار نیست خانه را ترک کنید میتوانید این کار را در میانهی روز دوباره تکرار کنید. برای اینکه این روش فایدهای داشته باشد خمیردندان حداقل باید ۳۰ دقیقه روی پوست بماند.
خمیردندان میتواند برای پوست ایجاد حساسیت کند، بنابراین مهم است که از این روش با احتیاط و به شیوهی درست استفاده کنید.
خیار، تسکین دهنده التهاب و جوش
خیار سرشار از پتاسیم و ویتامینهایی چون ویتامین A ،C و E است. علاوه بر این خیار دارای خواص خنککنندگی و تسکین پوست است. در کشورهای خاورمیانه و آسیایی آب خیار برای خنک کردن بدن و پوست، درمانی متمایز به شمار میرود. آب خیار همچنین برای ترمیم پوست مفید است و به خصوص زمانی که روی پوست به کار رود در کاهش التهاب پوستی نقش دارد.
خیار را خرد کنید روی آن آب بریزید و بگذارید به مدت ۶۰ دقیقه بماند. مواد داخل خیار مثل ویتامین A، پتاسیم و کلروفیل در آب منتشر میشوند. آب حاصل را صاف کنید و برای نوشیدن یا شستن صورت استفاده کنید.
میتوانید با خیار ماسک صورت درست کنید. این ماسک را به مدت ۱۵ دقیقه روی صورت قرار دهید سپس با آب گرم بشویید. این کار به تمیزی آلودگیها و باکتریها از مجاری پوست کمک میکند.
منبع:الو دکتر
انتهای پیام/
و اینا رو استفاده میکنم ژل شستشو وچه و ابرسانش وچه و ضد جوش مالینین عالیه استفاده کنید اثری از جوش باقی نمیذاره
اما یک روش دارم براتون
گلاب رو به صورت اسپری بریزید روی جوش هاتون و بعد با دستمال نم هاشو بگیرید. یا اصلا دست نزنید خودشون خوب میشه
حلخیلیخوببزاریدیکراهحلاسان
چرا خمیر دندان به جای که جوش داره نزنیم چون دورو برش سیا می شده و همین طور آبلیمو من یه راهکار خیلی خوب دارم صابون بچه ای فیروز روبه صورت بزنید در طول 24ساعت سه بار بزنید صبح ظهر شب
من که لذت بردم ولی نمیدونم اثر کنه یا نه ولی مطالب خیلی خوب بودن :-)
حتی از دارو های محلی استفاده کردم هیچ تأثیری نداشت