وی با اشاره به اینکه در اسناد و نشستهای بینالمللی توجه ویژهای به موضوع کمبود آب شده و در بیانیههای این نشستها در مورد خسارات ناشی از بخار آب، کمبود منابع آب و دسترسی نداشتن به آب هشدار داده شده است، افزود: امروزه موضوع آب تبدیل به یک مسئله جهانی شده است و در سطح منطقهای و ملی این مقوله همیشه مورد بررسی قرار میگیرد؛ متأسفانه باید بگویم که 150 کشور در دنیا با کمبود آب مواجه شده است که از این تعداد برخی با بحران آب روبهرو هستند.
نجفی خاطرنشان کرد: امروزه تحولات و گسترش جوامع شهری از طرفی و مصرف روز افزون سرانه آب به واسطه تغییر در سطح زندگی بشر از طرف دیگر کمبود شدید را به همراه داشته است.
شهردار تهران با اشاره به اینکه کمبود آب منجر به بروز چالشهای زیادی در جوامع بشری شده است و امروزه برنامهریزان شهری توجه ویژهای به این مسئله دارند، عنوان کرد: مهاجرت مردم روستا به شهرها منجر به افزایش سرانه آب در دنیا شده است و از طرف دیگر تغییر شرایط اقلیمی و افزایش میزان فضولات نیز منجر به آلودگی آبها شده است.
وی با اشاره به اینکه امروزه تلاش و تکاپوی جهانی در خصوص حل مسئله آب، محیط زیست انسانی و کمبود منابع ایجاد شده است، تاکید کرد: کمبود منابع آب منجر به بحرانهای امنیتی و تمدنی شده است به طوری که اگر راهحلی برای این مسئله پیدا نشود ممکن است منجر به زوال تمدن انسانی شود.
نجفی با اشاره به اینکه امروزه کشورهای دنیا در خصوص آب منافع مشترکی دارند اظهار کرد: امروزه 300 پیمان بینالمللی در خصوص مسئله آب در دنیا منعقد شده است و دیپلماسی آب تبدیل به یک مسئله جدی و تعیین کننده شده که نیاز به تجربه و تخصص خاص خودش را دارد و همین مسئله موجب تعامل و همکاریهای وسیعی در حوزههای بینالمللی میشود.
شهردار تهران با اشاره به اینکه بحث کمبود آب میتواند منجر به جنگهای بینالمللی شود، ادامه داد: منطقه خاورمیانه از نظر منابع آبی نیمه خشک محسوب میشود و امروزه 90 درصد منابع آبی کشورها در منطقه خاورمیانه فرامرزی و مشترک است.
وی ادامه داد: امروزه ما با مشکلات خاصی در حوزه آب در شهر تهران روبهرو هستیم و باید در خصوص تأمین منابع آب شرب برای شهر تهران فکری اساسی کرد.
نجفی تأکید کرد: میزان استحصال آب زیر زمینی در شهر تهران سه برابر نرم جهانی است به طوری که در حال حاضر 750 میلیون متر مکعب برای شهر تهران از منابع زیر آب زمینی برداشت میشود که این مسئله آثار و عوارض سختی مانند نشست زمین در پی دارد.
شهردار تهران با اشاره به اینکه کمبود منابع آب در شهر تهران و مسئله کیفیت آن از اهمیت ویژهای برخوردار است گفت: موضوع کیفیت آب شهر تهران به مشکلی اساسی تبدیل شده است.
وی با اشاره به اینکه آب سطحی و زیرزمینی شهر تهران از نظر کیفیتی با مشکلاتی روبهرو است اظهار کرد: در کمیسیون ماده 5 شهرداری در خصوص رود دره فرحزاد در شهرداری جلسهای برگزار کرده و در آن چالشهایی مانند آلودگی آب این رود به خاطر فاضلابهای مکانهای نظامی و ساختمانها بررسی شده است.
نجفی با اشاره به اینکه هدررفت بیش از اندازه آب در شبکه انتقال مسئله مهمی محسوب میشود و امروزه 30 درصد از آبهای به هدر میرود، ادامه داد: ما باید سرمایهگذاری جدی در این امر انجام دهیم و همچنین درباره موضوع ساختوسازها، توسعه فضای سبز و انتخاب گیاهان فضای سبز یک تجدید نظر جدی داشته باشیم.
شهردار تهران با بیان اینکه مسئله تأمین منابع آبی در شهر تهران یک موضوع جدی است که در آن مسئله کاربری زمین باید مورد بررسی مجدد قرار بگیرد، عنوان کرد: موضوع آموزش و آگاهی و مشاوره به مردم بسیار مهم است که متأسفانه امروزه دراین مقوله غفلت شده است و ما کمتر به مردم در خصوص مخاطرات و تهدیدهای کمبود منابع آبی آگاهی می دهیم.
وی با اشاره به اینکه باید یک فکر اساسی در خصوص مصرف آب و شرایط مصرف کنیم، ادامه داد: بیشترین هدر رفت آب در مقایسه با نرم متوسط دنیا در اختیار کشورمان قرار دارد به طوری که مردم در هنگام شستن ظرف و دوش گرفتن به دلیل باز گذاشتن آب میزان زیادی از این آب هدر میرود.
نجفی گفت: ما باید مدیریت به هم پیوسته در خصوص منابع آب داشته باشیم و من زمانی که در سازمان برنامهریزی و بودجه بودم مسئله مدیریت یکپارچه شهری را طرح کرده ولی متأسفانه تا به امروز نه تنها محقق نشده بلکه حرکتی در این راستا انجام نشده است.
شهردار تهران با اشاره به اینکه باید هر چه زودتر کمیتهای با سازمانهای ذیربط در خصوص سازمان آب تشکیل شود، گفت: مشکلات و مسائل در خصوص کمبود منابع آب باید ارزیابی شود و برنامهریزیهای منسجمی در این زمینه انجام شود، با بررسی همه مسائل متوجه شدهام که چرا اجداد ما نسبت به این مسئله آب حساس بوده و احترام خاصی به مقوله آب داشتهاند.
انتهای پیام /
چرا؟