یک متخصص طب سنتی گفت: مصرف غذاهای سرد مثل ماست و ترشی در افراد سرد مزاج موجب ابتلا به بیماری‌هایی نظیر درد استخوان‌ها یا ضعف و بی‌حالی می‌شود.

خطری که پشت مصرف سردی‌ها پنهان شده استاحمد میرحافظ متخصص طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص استفاده بیش از حد مواد غذایی با طبع سرد و مضرات آن اظهار کرد: کسانی که بدنی با طبع سرد دارند بهتر است مراقب خورد و خوراک خود باشند، دقت به خواص سردی و گرمی غذا یکی از مسائل مهمی است که باعث ادامه بهتر زندگی می‌شود.

این متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه افراد گرم مزاج به مصرف مواد غذای سرد تمایل دارند گفت: در صورت مصرف بیش از اندازه غذاهای گرم مثل شکلات، عسل و خرما بدن دچار التهاب و گر گرفتگی می‌شود.

وی ادامه داد: بدن افرادی که سرد مزاج هستند، با مصرف غذاهای سرد مثل ماست و ترشی دچار بیماری‌هایی نظیر درد استخوان‌ها یا ضعف و بی‌حالی می‌شود و به همین دلیل باید در مصرف مواد غذایی حد تعادل را رعایت کنند.

میر حافظ با اشاره به اینکه مصرف بیش از اندازه غذاهای سرد و خشک مضر است، بیان کرد: مواد غذایی سرد مانند گوشت گاو، غذاهای مانده و کنسرو شده و همچنین عدس به دلیل طبع سرد و خشک آن مضر است و توصیه می‌شود در کنار مواد غذایی سرد چاشنی‌هایی با طبع گرم هم استفاده شود، مصرف عدسی به همراه گلپر و دارچین موجب تعادل خون می‌شود.

علائم مصرف بیش از حد غذاهای گرم

این متخصص طب سنتی با بیان اینکه مصرف متعادل غذاهای گرم باعث بهبود جریان خون و نگهداری گرمای بدن می‌شوند افزود: از علائم مصرف بیش از حد غذاهای گرم می‌توان به جوش، تب، یبوست، بالا رفتن فشارخون، عطش زیاد، افسردگی، سردرد، بی‌قراری و سرگیجه اشاره کرد.

وی با اشاره به اینکه مصرف بیش از حد غذاهای سرد، باعث به وجود آمدن برخی بیماری‌ها در بدن می‌شود عنوان کرد: مصرف زیاد غذاهای سرد باعث ورم مفصل، تکرر ادرار، گرفتگی عضله، ترشح زیاد بزاق، دل درد، نفخ شکم، روماتیسم، اسهال، اضطراب، خستگی و درد ماهیچه می‌شود.

میر حافظ با بر تصریح اینکه اغلب میوه‌ها و سبزی‌ها طبع سرد و غذاهای با منشأ حیوانی طبع گرم‌تری دارند گفت: برخی افراد طبیعت سرد دارند و با خوردن بیش از حد مواد غذایی سرد مثل ماهی، بدن آن‌ها ضعف می‌کند و دچار سستی مفاصل، کندی حرکت، خواب آلودگی یا کم حوصلگی می‌شود.

این متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه هر ماده غذایی که وارد بدن می‌شود بسته به مزاج فرد، موجب تولید اخلاط چهارگانه (صفرا، دم، بلغم و سودا) می‌شود گفت: باید مشخص شود بدن افراد در کدام یک از مزاج‌های چهارگانه صفراوی، دموی، بلغمی و سوداوی قرار دارد و برای این کار لازم است بدانند علائم هر یک از این مزاج‌ها چیست و بیشتر علائم کدام یک از این مزاج‌ها با آن‌ها تطابق دارد.

تغییر رنگ صورت بیان کننده نوع مزاج افراد

وی با اشاره به اینکه در تشخیص مزاج افراد تغییر رنگ صورت آن‌ها بیان کننده نوع مزاج است تصریح کرد: مزاج افراد دم، گرم و تر و رنگ چهره آنها قرمز و پرخون است، مزاج بلغمی سرد و تر چهره این افراد سفید و پوست آنها نرم و سرد است، مزاج صفراوی گرم و خشک است و سفیدی چشم آنان به زردی می‌زند، مزاج افراد سودا سرد و خشک است و رنگ پوست آن‌ها تيره و سفیدی چشم آن‌ها سفيد تيره است.

میرحافظ یادآور شد: در ارتباط با چهار مزاج اصلی لازم است بدانیم که غذاهای چرب و شیرین صفرا را زیاد می‌کنند، غذاهای مانده، شور و بیات، نمک سود، سودا را زیاد می‌کنند و غذاهای سردی‌بخش مثل لبنیات، ترشی و سرکه بلغم را زیاد می‌کنند که رعایت سردی و گرمی غذاها برای افراد با توجه به طبع سرد یا گرم آن‌ها اهمیت دارد.

انتهای پیام/

برچسب ها: طب سنتی ، غذا و دارو
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
نوشیین
۲۱:۲۶ ۲۷ خرداد ۱۴۰۱
سلام ببخشید من باخوردن ماست بیحال میشم ولی احساس درد ندارم عوضش با چیزهای شیرین حالم خوبه طبع من سرده به نظرتون؟
Iran (Islamic Republic of)
شهرام
۰۴:۵۷ ۲۷ دی ۱۳۹۹
با سلام من خیلی زیاد طبعم سرد است اگر مقدار کم غذای سرد مانندخیار ...ماست بخورم از دهانم آب میاد اصلا سیستم بدنم می‌ریزه بهم شدید عصبی میشم ودچار کمر درد عصبی میشم بنظر شما دارویی است برای درمان ویا پرهیز غذایی متشکرم
Iran (Islamic Republic of)
مریم
۰۰:۱۶ ۲۳ آبان ۱۳۹۹
ممنون به خاطر مطالب کامل ودقیق شما .ای کاش ۸سال پیش این مطالب رو فهمیده بودم
Iran (Islamic Republic of)
سیامک
۲۰:۲۴ ۳۰ شهريور ۱۳۹۹
سلام.من بدنم سست و بیحال میشه.معده ام باد میکنه وپشت هم ارق میزنم.بیقرارم بعضی مواقع اب دهانم زیاد میشه‌.هر دکتر و فوق تخصص رفتم فایده نداشته و بدترم شدم خیلی حالم خرابه هرشب میگم امشب شب اخرمه .اگه کسی را میشناسید که میتونه به من کمک کنه که این مرض را درمان کنم.واقعا ممنون میشم تا اخر عمر دعات میکنم
Iran (Islamic Republic of)
کریم
۲۳:۴۱ ۰۶ مرداد ۱۴۰۰
ورزش ورزش . کم خوری و کم خوابی درمانت میکنه .
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۲۲:۲۵ ۱۶ شهريور ۱۳۹۹
من طبعم سرده وقتی سردی میخورم.تمام استخونام.دردمیگیرن طوری که یه شب بامیه پختم خوردم.صبح ازدرد نمیتونستم راه برم داشتم میمردم ازدرد بعد رفتم خوندم که طبع بامیه سرد وتر هستش
United States of America
احمد
۰۱:۴۶ ۲۲ آذر ۱۳۹۹
سلام.احتمالا مزاجت رو به سردی رفته . برو پیش یه رگدکتر طب سنتی
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۰۲:۴۹ ۲۱ مرداد ۱۳۹۹
والا من تبم گرمه ولی ازبس سردی میخورم همش احساس ضعف وبی حالی دارم
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۰۲:۴۹ ۲۱ مرداد ۱۳۹۹
والا من تبم گرمه ولی ازبس سردی میخورم همش احساس ضعف وبی حالی دارم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۵۹ ۰۹ تير ۱۳۹۹
هرچی مریضه ازطبع سرد میادخوش بحال طبع گرما من از طبع سردم روماتیسم گرفتم
Iran (Islamic Republic of)
تینا
۱۳:۵۰ ۲۸ خرداد ۱۳۹۹
با سلام . این متخصص طب سنتی چطور به این نتیجه رسیدند که گرمی خوردن باعث افسردگی میشه و یبوست . وقتی که گرمی باعث بهتر شدن جریان گردش جریان خون میشه . مشکل این جاست که الان اکثر دکترای داخلی شدند متخصص طب سنتی .
Iran (Islamic Republic of)
عماد
۰۱:۰۲ ۲۰ اسفند ۱۳۹۸
فکر میکردم فقط خودم با شناسایی مزاجم مشکل دارم تحقیق کردم خیلیها مشکل دارن ، آیا هیچ تست یا آزمایشی برای شناخ وجود داره؟
United States of America
ناشناس
۲۳:۴۳ ۱۱ آذر ۱۳۹۸
خیلی ممنون از مطالب خوبتون
Iran (Islamic Republic of)
مسعود کوثر
۰۰:۱۳ ۱۱ بهمن ۱۳۹۷
من هم چیزی دست گیرم نشد . بسیار ضد و نقیض صحبت میکنم که چیزی دستگیر مردم نشه. برید صحبت کردن یاد بگیرید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۵ ۱۴ فروردين ۱۳۹۷
ای کاش راه های بیشتری رو برای شناخت مزاج ها می گذاشتید. من نفهمیدم که مزاجم چیه
آخرین اخبار