محققان تخمین میزنند تنها در عرض ۱۰۰ سال امکان دارد میزان بارش بارانهای اسیدی به اندازهای زیاد شود که کتیبههای باستانی تمدن مایا را از بین ببرد.
بارش باران اسیدی به دلیل ایجاد گازهای گلخانهای به وسیله انسان ها، آلودگی هوا و بالا رفتن دمای کره زمین و برای سلامت انسانها و دیگر جانداران بسیار مضر است.
بسیاری از معابد، نقش برجستهها و کتیبههای تمدن مایا با استفاده از سنگ آهک که حاوی کربنات کلسیم است ساخته شدهاند که در اثر بارش اسیدی به تدریج ذوب میشوند.
مکزیکو سینی پایتخت کشور مکزیک در دهههای گذشته با بحران آلودگی هوا مواجه بوده است به طوری که در سال ۱۹۹۲ لقب آلودهترین شهرجهان را کسب کرده است.
کارشناسان در جست و جوی راه حلی برای نجات آثارباستانی تمدن مایا هستند و اعلام کردهاند نمیتوانند برروی کلیه سطوح یک لایه محافظ قرار دهند، زیرا سنگ آهک به رطوبت و آب نیاز دارد و اگر با یک لایه پوشانده شود، فرسایش آن شتاب میگیرد.
گفتنی است، تمدن مایا یکی از بزرگترین تمدنهای باستانی در آمریکای مرکزی و جنوبی بوده است که تا قبل از ورود اولین مهاجران اسپانیایی به آمریکا از قدرت بالایی برخودار بوده است، اما به تدریج و در اثر عاملهایی، چون جنگ بین قبیلههای مختلف، خشکسالی و قحطی و مواردی از این دست این تمدن از بین رفته است.
قوم مایا در زمینههای مختلفی از جمله معماری، ریاضیات، ستاره شناسی، فنون جنگی، شبکه آبرسانی و نیز در طراحی جواهرات چیره دست بودند.
اهالی کنونی مناطق آمریکای مرکزی و جنوبی از بازماندگان تمدنهای باستانی مایا، اینکا و آزتک هستند.
یکی از جاذبههای توریستی کشور مکزیک، معابد و آثار باستانی برجای مانده از تمدن مایا است و تنها درسال ۲۰۱۷ درحدود ۱۱ میلیون و ۴۰۰ هزار گردشگر از کشورهای مختلف دنیا ازاین آثار بازدید کردهاند به همین دلیل نابودی آثار میتواند اثرهای منفی بر اقتصاد و صنعت گردشگری مکزیک داشته باشد.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/