معاون اول رئیس جمهور گفت: کشور ما جوان است و نرخ بیکاری بسیار بالایی در آن وجود دارد، ما سالیانه نیازمند ایجاد یک میلیون شغل هستیم.

سالیانه نیازمند ایجاد یک میلیون شغل هستیم/به گزارش خبرنگار حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور در همایش بین المللی معرفی فرصت های سرمایه گذاری و توسعه پایدار در سواحل مکران که صبح امروز یکشنبه ۶ اسفند ماه در سالن همایش های بین المللی برج میلاد برگزار شد اظهار کرد: امیدوار هستم گام‌های بلندی برای توسعه کشور برداریم، آنچه که مهم است و مطالعات تاریخی نشان می‌دهد کشور برای غلبه بر محدودیت‌های خود نیازمند درک صحیحی از فرصت‌های توسعه است. علاوه بر آن نیز سیاست‌گذاری و برنامه ریزی باید در سطح ملی، منطقه‌ای و بین المللی با توجه به ظرفیت‌ها باشد.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه اگر توسعه منجر به ارتقای توانمندی های مادی و معنوی یک کشور در یک نظام باشد این توسعه باید از نوع پایدار و متداول باشد، ادامه داد: دلیل این موضوع آن است که بتوان جنبه‌های مختلف زندگی انسان را در بر گرفت. تجربه نشان داده هر جایی که اقتصاد، سیاست و فرهنگ و ظرفیت‌های اجتماعی با یکدیگر همراه بودند ظرفیت‌هایی برای توسعه کشور خلق شده و یا ظرفیت‌های پنهان کشف شده است.

وی تصریح کرد: اگر ظرفیت به مرحله ظهور و استفاده برسد امکان تحرک و جهش در توسعه کشور به وجود خواهد آمد، کشوری که خواهان توسعه است باید به الزامات تن دهد و به ظرفیت‌ها و نیازها توجه کند.

جهانگیری با بیان اینکه ما باید به چالش‌های مهم پیش روی کشور توجه کنیم، ادامه داد: از برخی چالش‌ها بعنوان ابرچالش یاد می‌شود، ما کشوری خشک هستیم که محدودیت آبی زیادی داریم و این محدودیت بسیار مهم و جدی است؛ با وجود بارندگی‌های قابل توجه که طی چند هفته گذشته بوده است, هنوز هم کمتر از 50 درصد بارندگی‌ از زمان مشابه سال گذشته داریم، بطوری که در سال گذشته ما بیش از 120 میلی‌متر بارش داشته‌ایم، اما امسال کم تر از 70 میلیمتر بارش را مشاهده کردیم.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه سیاست توسعه ایران باید با در نظر گرفتن کم آبی باشد، افزود: دغدغه محیط زیست در کلانشهرها و بخش وسیعی از کشور ما وجود دارد و بدون پرداختن به مسائل زیست محیطی امکان توسعه نیست و آنچه که مهم است فرصت‌ها باید با توجه به چالش‌های پیش روی کشور باشد.

وی تصریح کرد: ما باید تلاش کنیم به زمینه‌های نوین برای پاسخگویی به مجموعه نیازهای کشور دسترسی پیدا کنیم.

جهانگیری بیان کرد:کشور ما جوان است و نرخ بیکاری بسیار بالایی در آن وجود دارد، ما سالیانه نیازمند ایجاد یک میلیون شغل هستیم، کشورهایی که بتوانند بالای 500 هزار شغل ایجاد کنند از انگشتان دست نیز کمتر است.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه ما نیازمند نگاهی جدید به توسعه هستیم، اضافه کرد: ما باید بر اساس نیازمندی‌های خود به گونه‌ای حرکت کنیم که توسعه، پاسخگوی چالش‌های بلند مدت و کوتاه مدت باشد.

جهانگیری با بیان اینکه سواحل مکران موضوع  مهمی است، ادامه داد: با توجه به منطقه می‌توان به نیازها و چالش‌های کشور توجه کرد و سواحل مکران دارای ظرفیت‌های درونی است و توسعه با توجه به محدودیت‌های آب و مسائل زیست محیطی و اشتغال قابل پرداختن نیست.

وی تصریح کرد: طبق برنامه ششم این منطقه به عنوان یک نقطه مهم برای توسعه مورد توجه قرار گرفت. ما در برنامه ششم هم به توسعه کلان پرداختیم و هم نقاطی به عنوان کانون‌های توسعه مورد توجه قرار گرفت که یکی از آ‌نها سواحل مکران است.

جهانگیری با اشاره به اینکه توسعه مکران به رونق و رشد اقتصادی ایران می‌انجامد، افزود: این توسعه می‌تواند مسئله اشتغال را حل کرده و برای حل مشکل بیکاری راه حل باشد و قادر است در ظرفیت‌های مناطق محروم استان سیستان و بلوچستان و هرمزگان به فعلیت درآید.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به توسعه سواحل مکران گفت: توسعه مکران می‌تواند عدالت منطقه‌ای را به دنبال داشته باشد.

وی با اشاره به شاخص‌های عدالت وبخصوص عدالت منطقه‌ای بیان کرد: برخی از مناطق کشور از نظر توسعه نسبت به مناطق دیگر عقب مانده شده‌اند و ما نیازمند به عدالت منطقه‌ای در کشور هستیم.

جهانگیری افزود: سواحل مکران قادر است طبقات و گروه‌های کم درآمد در سواحل دریای عمان را توانمند کند.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه مردمی که در منطقه سواحل مکران از تنگه هرمز تا گوادر هستند، از حداقل زندگی برخوردارند، ادامه داد: زمانی توسعه سواحل مکران معنا پیدا می‌کند که در زندگی مردم منطقه تحول ایجاد شود.

وی با بیان اینکه سواحل مکران به رشد اقتصادی و امنیت ملی توجه ویژه‌ای خواهد داشت، تصریح کرد: ایران امروز در منطقه حساس خاورمیانه یکی از امن‌ترین کشورها است که سواحل مکران می‌تواند به این امنیت اضافه کند.

جهانگیری بیان کرد: با توسعه سواحل مکران در اقتصاد کشورهای منطقه درهم تنیدگی به وجود می‌آید و اقتصاد کشورها به هم وصل می‌شود.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه ما در مسیر توسعه سواحل مکران با صدای بلند اعلام خواهیم کرد که ایران متعلق به همه ایرانیان است، ادامه داد: این گونه نیست که ما به نقطه‌ای خاص توجه کرده و نقاطی را به فراموشی بسپاریم.

وی با اشاره به اینکه سواحل مکران فرصت توسعه برای همه اقوام و مذاهب را به وجود خواهد آ‌ورد، تصریح کرد: حق مردم منطقه است که از طبیعت متنوع و فرصت‌های خوب سرزمینی و نیروی انسانی جوان تحصیلکرده استفاده کند و منطقه آنها به درجه‌ای از توسعه برسد که کار و زندگی مناسب در آن به وجود آید.

جهانگیری بیان کرد: توسعه مکران یک طرح سنجیده آمایش سرزمینی است و ما مدت‌هاست این موضوع آمایش‌های سرزمینی را مطرح می‌کنیم و در برنامه‌های توسعه چه در قبل و چه بعد از انقلاب این موضوع وجود دارد.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه توسعه سواحل مکران یکی از طرح‌هایی است که نماد آمایش می‌باشد، ادامه داد: بخشی از جمعیت کشور که در شهرهای مرکزی هستند می‌توانند به منطقه مکران گسیل شده و زندگی کنند.

وی افزود: طرح جامع و خوبی تهیه شده که در آینده بیش از یک میلیون نفر در این منطقه زندگی کرده و شهرهای جدیدی استقرار پیدا کند.

جهانگیری با بیان اینکه امیدوار هستم سواحل مکران علاوه بر یک طرح اقتصادی طرحی اجتماعی، فرهنگی و با جهت‌گیری‌های مناسب تمدن و تاریخ ملت ایران باشد، ادامه داد: امیدواریم که شکاف‌های طبقاتی با اجرای این طرح از بین رفته و همزیستی مسالمت آمیز اقوام را به نمایش بگذاریم.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: کارهای زیربنایی زیادی در طول دولت یازدهم و با سرعت برای توسعه سواحل مکران انجام گرفته که این منطقه به کانون توسعه تبدیل شود و هم اکنون در حال اجرا شدن است.

وی تصریح کرد: یکی از مهمترین کارهای زیربنایی نقاطی است که به عنوان کانون توسعه انتخاب می‌شود. در مرحله اول جاسک و چابهار به عنوان دو نقطه استراتژیک منطقه انتخاب شد.

جهانگیری با بیان اینکه زیربناهای توسعه چابهار از مدت‌ها قبل بوده و امروز تکمیل شده ادامه داد: ظرفیت بندر چابهار به 8.5 میلیون تن افزایش پیدا کرده است. توافق سه جانبه ایران، افغانستان و هندوستان شروع همکاری بین دولت‌ها شد،کاری که با هندوستان شروع کردیم به عنوان یک کار اولیه‌ای است که در واقع از ظرفیت‌های سواحل ایران بتوانیم برای توسعه استفاده کنیم و بتوانیم اقتصادها را به همدیگر متصل کنیم.

معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: ما نیازمندیم علاوه بر بندر توسعه ریلی از چابهار تا کشورهای همسایه را به طور کامل برقرار کنیم، خوشبختانه ایران با اکثر کشورهای آسیای مرکزی اتصال ریلی دارد و چابهار باید به سرعت به زاهدان وصل شده که البته در مرحله نهایی چابهار به طور مستقیم به مشهد وصل می‌شود و از مسیرهای بیرجند و خراسان جنوبی می‌گذرد تا بتوان حجم بالای کالاهای ترانزیتی را منتقل کنیم.

وی بیان کرد:‌ من ازشرکت‌های سرمایه گذار داخلی و خارجی دعوت می‌کنم که در این منطقه سرمایه گذاری کنند و دولت ایران از این کار حمایت جدی خواهد کرد.

جهانگیری افزود: برای استقرار صنایع پتروشیمی در منطقه مکران خط بزرگ گاز به آنجا متصل شده است.

معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: ما به دنبال انتقال خط گاز به هندوستان یا پاکستان هستیم تا بتوانیم گاز آ‌نها را تأمین کنیم.

وی با بیان اینکه در زمینه کشاورزی ظرفیت‌های خوبی شکل گرفته است، ادامه داد: این اقدامات مورد حمایت دولت است و از کسانی که در زمینه شیلات و کشت‌های گلخانه‌ای سرمایه گذاری کردند حمایت می‌شود.

جهانگیری با اشاره به اینکه در منطقه جاسک مهمترین کار راهبردی که در دستورمان داریم صادرات بخشی از نفت کشوربه خارج از خلیج فارس و دریای عمان است، ادامه داد: خط انتقال نفت و گاز ایران به جاسک در حال انجام و مقدمات کار فراهم شده است.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه جاسک باید به راه آهن سراسری وصل شود، تا به یک کانون تبدیل شود، ادامه داد: ما مجموعه طرح‌های مختلفی در طول سواحل مکران تهیه کرده‌ایم. کار اصلی که در دستور داریم ایجاد سازمان مناسب برای توسعه منطقه مکران است.

جهانگیری با اشاره به اینکه جهت‌گیری اولیه سواحل دریای عمان این بود که نیروهای مسلح در آنجا مستقر شوند، ادامه داد: از توانمندی‌های نیروهای مسلح استفاده شد که پیش نیاز سایر دستگاه‌ها فراهم شود و نیروی دریایی و وزارت دفاع زحمات و کارهای خوبی انجام دادند.

وی در پایان با اشاره به اینکه با برخی از بانک‌های خارجی همانند چین تا سقف 10 میلیارد دلار قرارداد بسته‌ایم، خاطرنشان کرد: با برخی بانک‌های چینی دیگر نیز این قراردادها بدون سقف است و با بانک‌های روسیه بدون سقف و با کره جنوبی بیش از 8 میلیارد یورو توافق کرده‌ایم، همچنین با ایتالیا بیش از 5 میلیارد یورو توافق کردیم؛ در کل با کشورهای مختلف بیش از 30 میلیارد دلار امضا شده است.

انتهای پیام/

برچسب ها: دولت ، هیئت وزیران
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۱۰ ۰۷ اسفند ۱۳۹۶
سالانه یک میلیون شغل ایجاد میشه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۹ ۰۶ اسفند ۱۳۹۶
مهمترین مشکل جوانان بیکاریه
آخرین اخبار