مسعود زندی سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ دررابطه با کارخانه های فولاد و نیروگاه های اطراف شهرها که باعث آلودگی هوا می شوند، اظهار کرد: موضوع آلایندگی کارخانه ها از سال 70 در برنامه سازمان حفاظت محیط زیست قرار گرفته بود که صنایع هر سه ماه یک بار اگر منبع آلایندگی دارند نمونه برداری آلاینده را از طریق آزمایشگاه ها در اختیار سازمان محیط زیست قرار دهند.
وی افزود: اگر آلایندگی واحد و یا کارخانه ای بعد از نمونه برداری سازمان حفاظت محیط زیست اثبات شود، به عنوان یک صنعت آلاینده معرفی می شود و آن کارخانه و یا واحد تولیدی باید یک درصد درآمد فروش تولیدی خود را به عنوان عوارض آلایندگی به حساب خزانه و شهرداری پرداخت کند.
زندی بیان کرد: اگر نیروگاه های کشور از سوخت گاز استفاده کنند آلودگی آن ها به حداقل می رسد و اگر از سوخت مازوت استفاده کنند به عنوان یک واحد آلاینده به حساب می آیند.
وی در ادامه تاکید کرد:سازمان حفاظت محیط زیست در رابطه با استفاده نیروگاه ها از سوخت مازوت و تولید آلاینده در چند دهه گذشته این موضوع را پیگیری کرده است و نتیجه آن کاهش 9 درصدی استفاده ازسوخت مازوت در نیروگاه ها بوده است.
سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست گفت: نیروگاه های کشور تنها در فصل سرد سال به دلیل مصرف زیاد گاز به ناچار از سوخت مازوت استفاده می کنند.
انتهای پیام/