مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی کشور گفت: 70 درصد جمعیت دامی کشور به صورت سنتی پرورش می‌یابند.

70 درصد جمعیت دامی کشور به صورت سنتی پرورش می‌یابندبه گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛جهان پیما مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی کشور در نشست کمیته ملی بیماری تب برفکی در تبریز با تأکید بر شناخت کامل زوایای فنی و علمی بیماری تب برفکی گفت: اهداف اصلی این کمیته بررسی وضعیت موجود، چالش‌ها و ارائه راهکارهای مناسب در خصوص این بیماری می‌باشد.

وی همچنین با اشاره به دسترسی کامل و آنلاین به آخرین و به‌روزترین آمار و اطلاعات و راهبردهای جهانی در خصوص این بیماری افزود: در حال حاضر چالش اصلی، انطباق این اطلاعات با شرایط و امکانات موجود کشور و بومی‌سازی آن جهت کنترل این بیماری است.

مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به اهمیت انکارناپذیر استقرار پست‌های قرنطینه برای کنترل تردد و حمل و نقل دام زنده اظهار کرد: در تمام کشورهای موفق در زمینه کنترل بیماریهای دامی در دنیا، پستهای قرنطینه دامپزشکی با همکاری نیروهای نظامی و انتظامی برقرار شده و وظیفه اصلی نظارت بر تمامی ترددها و حمل نقل دامها بر عهده آنان می‌باشد.

وی ضمن تأکید بر اینکه مشکل عدم رعایت ضوابط بهداشتی-قرنطینه‌ای در صدر مشکلات کنترل بیماریها قرار دارد، گفت: عدم مشارکت ذینفعان (دامداران) در بحث کنترل بیماریها، کوچ رو بودن نیمی از جمعیت دام سبک کشور که به هنگام کوچ سالیانه 70 درصد پهنه کشور را زیر کوچ می‌برند.

مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به اینکه سیستم پرورشی 70 درصد جمعیت دامی کشور سنتی است افزود: در حال حاضر نیز در برخی از مناطق کشور، دامهای زنده در زاغه‌ها نگهداری می‌شود که امکان برقراری ضوابط امنیت زیستی در این زاغه‌ها عملا غیرممکن است.

وی خاطر نشان کرد: لزوم توجه به قرنطینه و نقل و انتقال دام و بهداشت و میادین فروش دام زنده به عنوان محورهای اصلی كنترل بیماری، اطلاع رسانی به موقع و آموزش دامداران و بهره برداران دامی، بروزرسانی سویه‌ها و تحت سویه های مورد استفاده در واكسن در موسسات داخلی تولید كننده واكسن، تأمین به موقع و مكفی واكسن تب برفكی توسط موسسات داخلی سازنده و تولید كننده واكسن، تأمین منابع مالی مكفی برای ساخت واكسن در موسسات سازنده و تولید كننده واكسن، تأمین لجستیكی و مالی سازمان دامپزشكی كشور و ادارات كل دامپزشكی استانها به عنوان دستگاه تامین كننده بستر بهداشتی جمعیت دامی كشور و در نهایت انجام برنامه‌ریزی توسط موسسات سازنده واكسن برای تبدیل پایه آبی به روغنی در واكسن‌های تب برفكی مورد استفاده در فازهای مختلف واكسیناسیون دامی، اصلی‌ترین مباحث و دغدغه‌های مطرح شده در این نشست بود.

بهداد مدیرکل دامپزشکی استان نیز هدف از برگزاری این جلسه را بحث و تبادل نظر در خصوص آخرین وضعیت بیماری تب برفکی در کشور و همچنین اتخاذ تدابیر لازم جهت پیشگیری از شیوع بیماری در سال آینده اعلام کرد.

وی با اشاره به بحران بیماری تب برفکی در اواخر سال 94 و اوایل سال 95 و خسارات وارده به پیکره اقتصادی کشور گفت: همانند آن برهه زمانی در صورت عدم تأمین به موقع واکسن تب برفکی خطر شیوع مجدد این بیماری دور از ذهن نخواهد بود.

مدیرکل دامپزشکی آذربایجان شرقی عدم همخوانی اعتبارات تخصیص یافته با مسئولیت‌های واگذار شده به دامپزشکی را یکی از بزرگترین معضلات و مشکلات پیش رو عنوان کرد و افزود: باید برای کنترل بیماری‌های دامی و بیماری‌های مشترک بین انسان و دام تدابیری اتخاذ شود.

بهداد ابراز امیدواری کرد: برگزاری چنین نشست‌های فنی تخصصی زمینه را برای انجام برنامه‌ریزی‌های لازم جهت جلوگیری از شیوع مجدد بیماری‌های دامی فراهم کند.

 

انتهای پیام/ش

منبع:خبرگزاری ایسنا

تاکید بر اتخاذ تدابیر لازم برای کنترل بیماری‌های دامی

برچسب ها: دامپزشکی ، محیط زیست
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.