زودخوابیدن و داشتن خواب کامل به میزان هفت الی هشت ساعت درشب سبب تقویت سیستم ایمنی بدن و تولید پروتئینی به نام سیتوکین میشود. بدن انسان برای مقابله با عفونتها یا آرام سازی در زمان بروز استرس به سیتوکین نیاز دارد. کم خوابی و دیر خوابیدن سبب تولید کمتر سیتوکین در بدن و در نتیجه زمینه ساز ابتلای انسانها به سرما خوردگی و آنفلوآنزا میشود.
کم خوابی سبب کاهش مقاومت به انسولین میشود که درنهایت میتواند منجر به بیماری دیابت نوع دو در افراد شود.
پژوهشها نشان داده است افرادی که کیفیت خواب شبانه خوبی دارند از پوستی جوان، سالم، بدون چین و چروک و آکنه برخوردار میشوند.
همچنین عامل هایی چون اشعه خورشید یا گرما و سرمای هوا روی پوست این دسته از افراد اثر نمیگذارد.
تحقیقها نشان داده است افرادی که دیر به خواب میروند نمیتوانند ذهن خود را از افکار خالی کنند و این موضوع حتی سبب کابوس شبانه در آنها میشود.
کم خوابی در این افراد سبب افزایش سطح هورمون استرس، کورتیزول و به دنبال آن ابتلا به بیماریهای جسمی و حتی روانی میشود.
خواب به اندازه و کافی به کنترل اشتها، تنظیم متابولیسم، انرژی و میزان گلوکزی که بدن نیاز دارد کمک میکند و به این ترتیب سطح هورمونهای بدن تنظیم میشود و فرد از تناسب اندام مناسبی برخوردار میشود.
مطالعه دانشمندان دانشگاه شیکاگو نشان داده است، ارتباط مستقیمی بین خواب به اندازه و افزایش کلسیم موجود در شریانهای خونی تغذیه کننده قلب وجود دارد که درنهایت سبب سلامت قلب و جلوگیری از بروز بیماری فشارخون بالا میشود.
محققان اعتقاد دارند هر ساله بیش از ۱۰۰ هزار مرگ و میر در دنیا در اثر اشتباههای پزشکی ایجاد میشود که یکی از دلایل آن کم خوابی و بدخوابی پزشکان و کادر درمانی است.
اگر پزشکان بازه زمانی مناسبی برای خواب و استراحت خود درنظر بگیرند در تشخیص صحیح بیماریها اثربخش عمل میکنند.
پژوهشگران دانشگاه استنفورد دریافتند ورزشکارانی که خواب شبانه منظم و کافی داشته اند در مسابقههای ورزشی نتیجههای بهتری کسب کرده اند.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/