نماینده اجرایی یونسکو در آلمان گفت: مسئولان شهر وایمار آلمان نسبت به بی‏ توجهی مقامات ایرانی در نصب یادمان «گفت و گوی حافظ - گوته» ابراز گلایه‏ کرده‌اند و بیم آن می‌رود که شورای شهر وایمار تصمیم به تغییر موقعیت یادمان موجود در آن شهر بگیرد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ بر اساس اعلام روابط عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، منزه مونگلد نماینده اجرایی یونسکو در دیدار با سید علی موجانی رایزن فرهنگی ایران در آلمان با اشاره به ساخت یادمان «گفت و گوی حافظ - گوته» در پارک عمومی شهر وایمار آلمان در سال ۲۰۰۰ میلادی، درخواست سازمان یونسکو برای اجرای یادبود مشابه در شیراز (حسب توافقات اولیه و فیمابین) را مطرح کرد.

نماینده اجرایی یونسکو در آلمان اظهار کرد: امروز با گذشت بیش از سال‌ها از آن رویداد تاریخی، جای آن است تا اثری مشابه یا با یک طرح ارائه شده از سوی هنرمندان ایرانی که نشان‌دهنده ارتباط اندیشه ه‏ای میان دو جامعه آلمان و ایران باشد نیز در شهر شیراز، نزدیک به حافظیه و یا حتی در داخل بنای حافظیه، نصب شود.

وی با بیان اینکه، امروز بخشی از مسئولان و افراد مقیم در شهر وایمار آلمان نسبت به بی‏ توجهی مقامات ایرانی در نصب این بنای یادبود که تعهد شده بود همزمان در دو شهر شیراز و وایمار طراحی و اجرا شود ابراز گلایه‏ کرده‌اند و بیم آن می‌رود که شورای شهر وایمار تصمیم به تغییر موقعیت یادمان موجود در آن شهر بگیرد، تأکید کرد: وظیفه یونسکو، پاسداشت رابطه بین فرهنگ ‏ها و ملت‏ ها است و از این جهت هنگامی که از احتمال تغییر در مصوبه شهر وایمار آگاهی یافتم بر آن شدم تا از طریق پیگیری‏ های شخصی و نیز مکاتبه با مقامات مؤثر و ذی‌‏نفوذ شهر وایمار، مانع از اجرای این خواسته شوم.

منزه مونگلد با اشاره به گفت و گوی انجام شده با سفیر ایران در آلمان و تأکید وی برای انجام تعاملات و همکاری‏ های فرهنگی از سوی رایزنی فرهنگی ایران، خواهان آن شد تا این رایزنی از طریق مراجع مسئول در ایران موضوع را پیگیری و نتیجه را اعلام کند.

سید علی موجانی نیز با قدردانی از توجه خانم منزه مونگلد و سازمان یونسکو در خصوص مراقبت از یادمان «گفت‌وگوی حافظ -گوته» بیان کرد: آنچه به آن اشاره کردید، موضوع نگرانی و دغدغه طولانی‌ مدت ما نیز بوده است؛ یعنی بخشی از بدنه اجتماعی شهر وایمار از ایجاد یک پل فرهنگی پیوسته و دائمی میان شیراز و وایمار حمایت نمی‌کند و به اشکال مختلف در خصوص همکاری ‏های فی مابین کارشکنی می‌کنند.

وی افزود: طرف ایرانی (شهرداری و شورای شهر شیراز) با گذشت بیش از یک دهه از امضای تفاهم ‏نامه خواهرخواندگی میان دو شهر شیراز و وایمار، با کمال تعجب و به رغم پیگیری‌‏های متعدد مشاهده می‌کنند که شورای شهر وایمار از تصویب این توافق نامه خودداری می‌کند.

سید علی موجانی ادامه داد: این مسأله نشان‌دهنده کم‌توجهی و یا بی ‏علاقگی طرف آلمانی به شمار می‏ آید که البته در پشت بیاناتی همچون نبود اعتبار و بودجه خود را پنهان کرده است.

رایزن فرهنگی کشورمان تأکید کرد: طرف ایرانی به محض تصویب تفاهم نامه خواهرخواندگی میان دو شهر آماده است تا با همفکری و همراهی نمایندگی یونسکو در ایران و دوستان و علاقمندان آلمانی نسبت به طراحی و اجرای یادمان «گفت‌وگوی حافظ - گوته» در شیراز مبادرت ورزد.

موجانی، موضوعات ثبت مشترک میراث مکتوب موجود در کتابخانه‏ های آلمان با طرف ‏های ایرانی و نیز راه‌اندازی «بازار‌های جاده ابریشم» در برلین با مشارکت ۷۰ کشور قرار گرفته در جاده ابریشم را به نماینده اجرایی یونسکو در آلمان که با موافقت و استقبال طرف آلمانی روبرو شد.

انتهای پیام/ن

صحبت های رایزن فرهنگی ایران در آلمان و نماینده اجرایی یونسکو درخصوص نصب یادمان «گفت و گوی حافظ - گوته» 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار