به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سردار علی مویدی قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور صبح دوشنبه در جلسه «شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر» استان البرز که با حضور محمدعلی نجفی استاندار البرز و جمعی از مسئولان در محل استانداری برگزار شد؛ ضمن باز تعریف کلید واژه معتاد متجاهر اظهار کرد: معتاد متجاهر فردی است که رها شده و چهره شهر را زشت و ناپسند کرده است؛ در واقع به فردی اطلاق میشود که مکان زندگی خود را ترک کرده و در کف خیابان است و جایی ندارد با این تعریف معتاد متجاهر شناسایی میشود.
وی در ادامه با قدردانی از پیگیریهای مصرانه استاندار البرز در زمینه پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر در استانهای گیلان و البرز افزود: وی جدای از برنامههای ستاد با توجه به ظرفیتهای استان در ساخت؛ احداث؛ تجهیز؛ تامین و نگهداری فعال هستند.
سردار مویدی در ادامه شرایط دو استان تهران و البرز را گره خورده به هم دانست و گفت: ما معتقدیم که سرنوشت تهران و البرز به هم گره خورده و این روند تنها محدود به یک مولفه خاص نیست و در تمامی زمینهها تسری دارد.
وی بیان کرد: موضوعات امنیتی و اجتماعی و فرهنگی این دو استان به هم ارتباط دارد، به نحوی که اگر در تهران نسخهای پیچیده میشود باید برای البرز هم تعریف شود.
سردار مویدی گفت: در بحث اعتیاد نیز پدیدهای است که از مشکل و مسئله گذشته و حتی دنیا هم در آن مانده است؛ تا جایی که دنیا هم در این زمینه تسلیم شده است و کشورهایی که بسترهای توسعه یافتگی کمتری دارند معضلات اجتماعی یکی پس از دیگری دارند که این روند در بخش اعتیاد بیشتر است.
وی ادامه داد: جغرافیای ژئوپولوتیک و همسایگی با کشور افغانستان نیز به این امر دامن زده است و از سویی اعتیاد با پیشرفت تکنولوژی و ارتباطی روز به روز گسترهتر میشود.
سردارمویدی گفت: دراستان در بدو ورود به استان شاهد توفیقیات جدی هستیم و در حوزه پیشگیری اقدامات خوبی انجام شده، اما تا تحقق انتظار مقام معظم رهبری و روحانی هنوز خیلی فاصله داریم.
وی ادامه داد: در ۵ سال گذشته با سیاستی که وزیر کشور در این زمینه داشته اند و عنایتی که به البرز دارند انصافا تابلوی شفاف و روشن از اعتیاد در کشور مشخص شده است.
سردار مویدی گفت: یکی از کارهای خوب رحمانی فضلی وزیر کشور شفاف سازی از وضعیت اعتیاد بوده است و شیوه نامه استاندارد در کشور صورت گرفته و براساس مبنایی مشخص روی جمعیت احصا شده کار میشود.
وی ادامه داد: ازمقام معظم رهبری؛ ریاست جمهوری؛ روسای قوا؛ استانداران و غیره همه روی این موضوع وقت میگذارند و با عزمی ویژه در این زمینه فعال هستند.
سردار مویدی گفت: بیش از هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در بودجه سال ۹۶ به دستگاهها برای مبارزه با مواد مخدر اختصاص پیدا کرد و در سال گذشته از رقم توزیع شده نیز باید کاستیها را جبران میکردیم.
وی با اشاره به اهتمام وزیر کشور برای حل آسیبهای اجتماعی بیان کرد: استان البرز به هزاران دلیل برای ما در اولویت است.
سردار مویدی با بیان اینکه طبق تاکید مقام معظم رهبری باید ۵۰ درصد توانمندیها به امر پیشگیریها اختصاص پیدا کند، اضافه کرد: با توجه به سیال بودن وضعیت استان البرز توجه ویژهای به این استان خواهیم داشت.
وی در ادامه با بیان اینکه سهم زنان در مبارزه با مواد مخدر باید دیده شود؛ ادامه داد: در مبارزه با موادمخدر و آسیبهای اجتماعی با سهم زنان نیز دیده شود و امکانات مناسبی برای بهبود و بازگشت این قشر به جامعه فراهم شود.
سردار مویدی با اعلام آمادگی برای ایجاد امکانات و تجهیزات مورد نیاز در استان البرز گفت: میتوان از ظرفیت صنایع و غیره برای اشتغالزایی بهبود یافتگان نیز استفاده کرد.
وی همچنین با اشاره به قرارگیری در آستانه نوروز و لزوم پاکسازی فضای شهر افزود: در اقداماتی کوتاه مدت باید زمینه جمع آوری معتادان در قالب مرکز نگهداری ماده ۱۶ صورت گیرد.
بیات نژاد مدیرکل بهزیستی استان نیز در بخشی از این شورا گفت: پیش از این آمار واقعی معتادان متجاهر در استان مشخص نبود و ظرفیت نسبی موجود با واقعیت امر سنخیتی نداشت که در این مدت آمار و علمکرد در جریان طرحی ضربتی مشخص شد.
وی با بیان اینکه آمار معتادان متجاهر شناور است؛ افزود: سال گذشته بیش از ۳ هزار و ۸۰۰ نفر در این طرح ضربتی سال گذشته پذیرش شدند.
مدیرکل بهزیستی استان تهران گفت: هم اکنون مرکز غربالگری استان با ظرفیت بیش از ۱۵۰ نفر آماده شده و نیاز به تجهیزات و جاده ارتباطی دارد.
انتهای پیام/