آشنا با بیان اینکه هیچگاه درب دانشگاه امام صادق به روی ورود اندیشههای غربی بسته نبوده است، گفت: تلاش این دانشگاه هضم بهتر اندیشههای غربی با رویکرد انتقادی بوده است، در این دانشگاه مکتب کومونیسم توسط افرادی معتقد به آن مکتب تدریس میشد، مکتب لیبرالیسم با حضور افراد لیبرال در این دانشگاه آموزش داده می شود.
وی یکی دیگر از جنبه های مطالعاتی در دانشگاه امام صادق را ایران شناسی دانست و افزود: کاری که دانشگاه امام صادق همواره به آن اهتمام داشت علاوه بر اسلام شناسی ایران شناسی بوده است، ما به ظرفیت ها، امکانات و مشکلات کشور به خوبی آشنا نیستیم و در صورتیکه نتوانیم شرایط کشور را به خوبی درک کنیم در پیشرفت آن توفیقی نخواهیم داشت.
آشنا با اشاره به اهمیت بحث روش شناسی گفت: اگر نتوانیم روش مناسبی برای پیوند زدن تجربیات ایرانی، اسلامی و غربی پیدا کنیم، نظریات گسسته ای را شاهد خواهیم بود که تنها برای آموزش در دانشگاهها به صورت تئوریک مفید است، ما نیازمند سهم بهتر روشهای موجود و اتخاذ بهترین روش هستیم، در همین راستا دانشگاه امام صادق یک دانشگاه روش شناسی است، البته باید بخاطر داشت در بحث روش شناسی اقدامات باید معطوف به حل مسئله باشد.
مشاور رئیس جمهور با بیان اینکه دانشجویان می توانند مسائل واقعی کشور را به بحث بگذارند، گفت: گفتگوی سیاسی باید جایگزین مناقشات سیاسی شود، هدف مناقشات سیاسی کسب قدرت بوده و سیاست ورزان در مناقشات سیاسی عمدتاً مسلط به واقعیت ها نیستند، اگر گفتگوی سیاسی در دانشگاه ها شکل گیرد، افراد با برنامه دولت ها را تحویل خواهند گرفت و کارآمدی بیشتری خواهند داشت.
رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک با بیان اینکه هر کس که مسئولیتی در ایران دارد، باید مورد نقد دانشجویان باشد، گفت: دانشگاه امام صادق هم از جهت تربیت مسئولان برای جمهوری اسلامی و هم از جهت اینکه یک دانشگاه منتقد بوده است، همواره محل گفتگوهای سیاسی است، حضرت آیت اله مهدوی کنی رویکردی فراتر از دولت داشته اند و دانشجوی دانشگاه امام صادق هم باید طوری به نقد و بررسی رفتارهای حاکمیتی بپردازد که کسی وی را متهم به رویکردهای جنایی نکند.
مشاور رئیس جمهور یادآور شد: حمایت از جریان روش شناسی و راه حل شناسی وظیفه مرکز بررسی استراتژیک دولت است، امیدوارم همکاری های میان این مرکز و دانشگاه امام صادق به حل موضوعات مهم کشور منجر شود.
عادل پیغامی معاون پژوهش دانشگاه امام صادق در ابتدای این مراسم با اشاره به فعالیت های پژوهشی دانشگاه امام صادق گفت: از ابتدای سال 85 که دورهای با موضوع مدیریت قراردادهای نفت و گاز در دانشگاه امام صادق برگزار شد، حرکت ما در پژوهش محوری با حضور دانشجویان آغاز گردید، مسئولان دانشگاه امام صادق هم خود را مکلف می دادند در ارتقای این حرکت های پژوهشی تلاش کنند.
پیغامی دو طرح آقای دیپلمات و دادگاه مجازی را از طرح های پژوهشی اخیر این دانشگاه خواند و افزود: طرح آقای دیپلمات مخصوص دانشجویان رشته های علوم سیاسی و طرح آقای مجازی مخصوص دانشجویان رشته های حقوقی بوده که از جمله شبیه سازی هایی است که در ارتقای سطح پژوهشی دانشجویان برای اولین بار انجام شده است، امیدواریم چنین طرح هایی را در سایر رشته ها هم داشته باشیم، نیازمندیم تا در موضوعات دیگری که از معضلات کشور است شبیه سازی های دیگری را هم انجام دهیم.
انتهای پیام/