به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ کارشناسان در جدیدترین پژوهشهای خود دریافته اند استرس پس از به دنیا آمدن فرزند میتواند سبب ابتلای پدران به افسردگی و افت کیفیت قدرت باروری آنها شود.
همچنین استرس کنترل نشده میتواند سبب افزایش خطر ابتلا به اختلالهای روانی در پدران و افسردگی شدید در آنها شود.
ارتباط بین استرس نگهداری از فرزند و بروز ناباروری به وسیله دانشمندان دانشگاه مریلند بررسی شده است.
این وضعیت میتواند بسیار خطرناک باشد و با اثر گذاری بر کیفیت اسپرم پدر و دگرگون شدن DNA اسپرمها سبب بروز ناهنجاری در رشد مغز فرزندان آینده مردان شود.
اعتقاد بر این است که بیشترین استرس برای نگهداری از نوزاد بر مادر وارد میشود، اما پژوهشهای جدید نشان داده است استرس به همان اندازه بر پدران نیز اثر گذار است و سبب آسیبهای بلند مدت بر سلامت روانی آنها میشود؛ به ویژه اگر نوزاد دارای بیماری یا وضعیت خاصی باشد پدران استرس بیشتری تحمل میکنند، اما به دلیل تفاوت در ابراز احساسات مردان با زنان، آسیب پذیری مردان بیشتر است.
کارشناسان به خانوادهها توصیه میکنند برای نگهداری از کودک همکاری و تقسیم کار انجام دهند، مادر در دوران بارداری زیر نظر پزشک متخصص قرار داشته باشد، رژیم غذایی مناسب، کنترل استرس، انجام ورزشهای سبک در این زمان، کنترل قند و فشارخون و پرهیز از بروز بیماری یا عفونت داشته باشد.
همچنین انجام سونوگرافی، تست خون و سایر آزمایشهای ضروری برای حفظ سلامت مادر و فرزند ضروری است و دید جامعی درباره وضعیت سلامت مادر دراختیار پزشک و خانواده قرار میدهد؛ درصورت داشتن استرس بیش از اندازه والدین میتوانند از جلسات مشاوره بهره بگیرند.
معمولاً از جمله دلایل استرس والدین برای نوزادان تازه به دنیا آمده، امکان بروز سندرم مرگ ناگهانی نوزاد، بی خوابیهای شبانه و نیاز به مراقبت تمام وقت از نوزاد، کاهش زمان برای استراحت و رسیدگی به کارهای شخصی، هزینهها و نیز نگرانی از بابت بروز بیماری در کودک است.
همکاری خانواده برای نگهداری از کودک در کنار مراجعه منظم به پزشک میتواند درصد زیادی استرس را در والدین به ویژه پدران برطرف کند.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/