نشست خبری جشنواره شعر فجر، برگزاری دوره شعر «کلک خیال» و ثبت نام وام اهالی قلم، از مهمترین رویدادهای ادبی این هفته بودند.

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛  اتفاقاتی هفته گذشته در حوزه ادبیات رخ داد که در اینجا به مهمترین رویدادهای ادبی اشاره می کنیم.

بررسی دوازده سال ادبیات ترکی ایران/ میزبانی جشنواره از شاعران عراقی
نشست خبری جشنواره شعر فجر، در بنیاد شعر و ادبیات داستانی، جواد محقق، دبیر علمی جشنواره شعر فجر و مهدی قزلی، دبیر اجرایی جشنواره شعر فجر برگزار شد.

در این مراسم، مهدی قزلی، دبیر اجرایی جشنواره شعر فجر در خصوص این جشنواره گفت: اختتامیه جشنواره شعر فجر در 16 اسفندماه در تبریز برگزار می شود. این جشنواره در دو بخش محافل و بررسی آثار برگزار خواهد شد.

وی افزود: در بخش محافل، شعر خوانی شاعران در استان های مختلف داشتیم. تا الان محافلی را در اصفهان، کرمانشاه، محفل جوانان در تهران را داشتیم و دبیران دوره های گذشته از سر پل ذهاب بازدید کردند. امروز محفل شاعران فارسی زبان غیر ایرانی را در قم برگزار می کنیم.

قزلی اظهار داشت: روزهای سه شنبه، چهارشنبه و پنجشنبه این هفته در تالار محراب محفل شعرخوانی برگزار می‌شود که حتما در یکی از این شب ها وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تشریف خواهند آورد. محفل شعر خوانی پیش از برگزاری اختتامیه جشنواره شعر فجر برگزار خواهد شد و احتمالا یک بخش شعر ترکی باشد. در پایان روز شعرخوانی، اختتامیه دوازدهمین دوره شعر فجر کار خود را تمام می کند. ان شاء الله در اجرای جشنواره سال بعد، حتما این جشنواره را زودتر اجرا خواهیم کرد و نمی گذاریم به اسفند ماه برسد.

دبیر اجرایی جشنواره شعر فجر با اشاره به اینکه مسائل سیاسی سبب شد حکومت تاجیکستان اجازه ندهد امسال بخش ویژه تاجیکستان داشته باشیم، بیان کرد: تا حدی بررسی کتاب های شعر کشور تاجیکستان را در جشنواره شعر فجر پیش بردیم، اما آمدن شاعرانش میسر نشد. در جشنواره شعر فجر امسال در یک بخش ویژه دوازده سال ادبیات ترکی ایران را بررسی خواهیم کرد و به برترین های آن جوایزی خواهیم داد. برای همین از بین کشورهای ترک زبان و ترک زبانان کشورهای دیگر در جشنواره شعر فجر دعوت کردیم و امیدواریم در خدمتشان باشیم.

سه شب متوالی با نامداران شعر ایران

در آستانه برگزاری اختتامیه دوازدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر، ششمین دوره متمرکز آموزشی شعر «کلک خیال» به مدت سه روز در تهران برگزار می‌شود.

مهدی قزلی دبیر اجرایی جشنواره شعر فجر ضمن اعلام این خبر در نشست خبری، جزئیات این برنامه را تشریح کرد.

وی گفت: بنا داریم در روزهای 25 الی 27 بهمن ماه، دوره آموزشی کلک خیال را با حضور بیش از 80 شاعر جوان از سراسر کشور برگزار کنیم که برخی از اعضای فعال پایگاه نقد شعر هم در این دوره حضور خواهند داشت.

قزلی در ادامه افزود: در طول این سه روز، قرار است علاوه بر برگزاری کارگاه های آموزشی با حضور اساتید حوزه شعر و منتقدان پایگاه نقد شعر در مجتمع فرهنگی آموزشی آدینه، شاعران جوان از فرصت حضور در سه محفل شبانه شعرخوانی شاعران صاحب‌نام کشور نیز بهره مند خواهند شد.

قزلی در تشریح محافل سه‌گانه بنیاد با حضور بیش از60 شاعر نامدار کشور گفت: دبیرخانه دوازدهمین جشنواره شعر فجر با برگزاری سه محفل شعری در سه شب پیاپی به دنبال رونق‌بخشی فضای شعرخوانی این رویداد ادبی است.

وی در پاسخ به این پرسش که دلیل انتخاب تهران به عنوان محل برگزاری محافل یاد شده، خاطرنشان کرد: بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان به عنوان متولی برگزاری جشنواره بین‌المللی شعر فجر طی چهار دوره اخیر، علاوه بر مسئولیت داوری و انتخاب بهترین آثار حوزه شعر و اعلام برگزیدگان این بخش جشنواره، هر سال با برگزاری محافل شعرخوانی در اقصی نقاط کشور، پیگیر رونق شعر و ادبیات خلاقه بین علاقه مندان این هنر دیرپا بوده و هست. در این بین نیز با توجه به تمرکز اغلب شاعران کشور در پایتخت، هر سال نیز سه یا چهار محفل شعری در تهران برگزار کرده است.

وعده اعطای وام به اهالی قلم محقق شد

مجيد غلامی جليسه از ارائه تسهيلات در قالب وام ۱۰ ميليون تومانی به اهالی قلم در سال جاری خبر داد و اظهار كرد: ثبت نام اين وام از ۲۸ بهمن ماه با بازپرداخت۳۶ ماهه به اهالی قلم آغاز می‌شود.

وي عنوان كرد: با پيگيری موسسه خانه كتاب و حمايت های محسن جوادی، معاون فرهنگی وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی، در سال جاری علاوه بر وامی كه از طريق صندوق اعتباری هنر به اهالی قلم ارائه خواهد شد، وام ۱۰ ميليون تومانی نيز در اختيار اهالی قلم قرار می گيرد. اين تسهيلات در سال آينده نيز استمرار خواهد داشت و به تمامی اهالی قلمی كه شرايط دريافت اين تسهيلات را داشته باشند تعلق می گيرد.

غلامی جليسه درباره ضوابط و شرايط دريافت اين تسهيلات گفت: افرادی كه طی ۵ سال گذشته سه عنوان كتاب (حوزه بزرگسال) و ۴ عنوان كتاب (حوزه كودك و نوجوان) منتشر كرده باشند، می توانند از اين وام بهره مند شوند.

حرکت دو کتابخانه سیار کانون آغاز شد

همزمان با دهه مبارک فجر کتابخانه‌های سیار روستایی کانون در نهبندان خراسان جنوبی و زنجانرود استان زنجان کار خدمت‌رسانی به بچه‌های روستایی و عشایری را آغاز کردند.

طاهره حمیدی مدیرکل کانون خراسان جنوبی در آیین آغاز به کار کتاب‌خانه سیار نهبندان گفت: این کتاب‌خانه یازدهمین کتاب‌خانه سیار کانون در استان خراسان جنوبی است که با اعتباری بالغ بر 900میلیون ریال فعالیت خود را آغاز کرد.

حمیدی یادآور شد: کتاب‌خانه سیار روستایی نهبندان خدمات خود را برای 25 روستا ارائه خواهد داد و نزدیک به 2هزار و500 دانش‌آموز از خدمات این کتاب‌خانه سیار بهره‌مند خواهند شد.

حجت‌الاسلام عباس‌علی خزاعی امام جمعه نهبندان نیز در آیین گشایش کتاب‌خانه سیار روستایی گفت: انقلاب اسلامی یک امانت است که باید به دست انسان‌های فرهیخته که همین کودکان و نوجوانان امروز هستند، سپرده شود تا در آینده حافظ آن باشند.

وی هم‌چنین یادآور شد: کانون محل رفت و آمد کودکان و نوجوانان است و نقش موثری در انتقال تفکر انقلابی نسل گذشته به کودکان و نوجوانان امروز دارد و این بهترین فرصت برای بیان آموزه‌های دینی، اخلاقی و اجتماعی است.

یازدهمین کتاب‌خانه سیار روستایی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان خراسان جنوبی، در شهرستان نهبندان صبح روز 18 بهمن 1396 با حضور مسئولان ارشد استانی و شهرستانی به طور رسمی فعالیت خود را آغاز کرد.

همچنین در استان زنجان نیز به مناسبت دهه مبارک فجر یک کتاب‌خانه سیار روستایی کانون با ۹۴۰میلیون ریال اعتبار در منطقه محروم و کم‌برخوردار منطقه زنجانرود فعالیت خود را آغاز کرد.

کتاب «پزشک پرواز» رونمایی شد

مراسم رونمایی از کتاب «پزشک پرواز» در تماشاخانه مهر حوزه هنری با حضور محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری، ایرج فاضل رئیس جامعه جراحان ایران، علیرضا مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی و مرتضی سرهنگی مدیر دفتر ادبیات پایداری حوزه هنری برگزار شد.

در این مراسم، محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری در خصوص کتاب پزشک پرواز گفت: کتاب پزشک پرواز، اثری است که جایش در میان ادبیات دفاع مقدس ما خالی بود. ما بیش از 800 کتاب تا کنون منتشر کرده ایم؛ اما جای خاطرات پزشکان ما خالی بود. قبلاً دو کتاب از خاطرات پزشکان عراقی منتشر کرده‌ایم. امروز بخشی از خاطراتی که منتشر می شود درباره پزشکانی است که در جنگ حضور داشتند.

وی افزود: از آقای خرسندی ممنون هستیم که ما را از این غفلت بیرون آوردند. نگارش این کتاب یک شروع و فصل تازه در ادبیات دفاع مقدس ماشت. است. امیدوارم این آخرین کتاب در این باره نباشد. نکته ای که در خاطرات خرسندی وجود دارد، شخصیت وی است که می تواند برای جوانان عزیزمان که جویای علم هستند مغتنم باشد. اکنون که با بحران شخصیت روبرو هستیم، جوانان ما شخصیت و هویت خود را در این کتاب بجویند.

رئیس حوزه هنری بیان کرد: امیدوارم خاطرات همه عزیزانی که در روزهای حماسه دفاع مقدس حضور داشتند و ملت ما را تنها نگذاشتند، منتشر شود. متاسف هستم کسانی که باید خاطراتشان منتشر می شد، اکنون در میان ما نیستند. فرصت را از دست ندهیم؛ این سرمایه ملی به همه ایران تعلق دارد.

 

انتهای پیام/

 

مهمترین رویدادهای ادبی کشور در هفته آخر بهمن ماه

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار