در دستورالعمل‌های طب سنتی ترک وعده غذایی ناهار باعث حفظ تندرستی و کاهش چاقی شکمی می شود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛  یکی از تصوراتی که بین توده مردم درباره کاهش وزن و حفظ تندرستی وجود دارد، لزوم ترک وعده غذایی "شام" است و اینکه بسیاری از افراد برای کاهش وزن یا برای حفظ سلامتی خود، تصور می‌کنند که باید صرف شام را ترک کنند!

اما آیا این تصور، تصور صحیحی است؟ در پاسخ باید گفت که خیر؛ چرا که در منابع طب سنتی، تقریباً توصیه‌ای برای ترک وعده غذایی شام وجود ندارد البته توصیه شده این وعده غذایی باید در ابتدای شب، صرف شود و از شام خوردن در انتهای شب که به زمان خواب نزدیک باشد، به‌شدت نهی شده است.

در منایع روایی نیز از ترک وعده شام پرهیز داده شده است؛ چنانچه امام صادق (ع) در این زمینه می‌فرمایند: "با نخوردن شام، رگی در بدن می‌میرد که هرگز دیگر زنده نخواهد شد".

همچنین امام علی (ع) نیز می‌فرمایند: "حضرت محمد در ابتدای تاریکی شب، شام می‌خورد و این امر بسیار برای سلامت تن مهم است چرا که اگر خوردن شام به دیر‌وقت موکول شود، بدن را به تباهی می‌کشد".

پیامبر اکرم (ص) نیز درباره عوارض ترک وعده شام فرموده‌اند: "نخوردن شام انسان را پیر می‌کند".

پس بنابراین نباید برای کاهش وزن یا به‌بهانه‌های دیگر، شام را ترک کرد بلکه باید بررسی کرد که علت چاقی چیست و با دستورالعمل صحیح متناسب با آموزه‌های طب سنتی، اقدام به کاهش وزن کرد.


بیشتربخوانید : خواص اعجاب‌انگیز کرفس در احادیث و روایات


بر اساس مبانی طب سنتی، یکی از دلایل ابتلا به چاقی، می‌تواند از "سردی معده" باشد چرا که سردی معده باعث افزایش اشتها و در نهایت پرخوری و چاقی می‌شود لذا گرم کردن معده از طریق پرهیز از مصرف سردیجات و مصرف مواد غذایی با مزاج گرم می‌تواند باعث گرم شدن معده، کاهش اشتها و در نهایت کاهش وزن شود.

به‌طور مثال بسیاری از افراد تصور می‌کنند که مصرف "ماست" نمی‌تواند زمینه چاقی شود و حتی آن را در رژیم غذایی کاهش وزن خود می‌گنجانند در صورتی که بر اساس منطق "سردی و تری"، ماست از مزاج سرد و‌تر برخوردار است و با افزایش رطوبت در اندام‌ها، زمینه افزایش حجم را فراهم می‌کند؛ خاصیت چاق‌کنندگی ماست در افراد لاغری که دارای مزاجی گرم و خشک هستند، بیشتر و سریع‌تر به ظهور می‌رسد,، زیرا سردی موجود در طبیعت ماست باعث تعدیل گرمی مزاج فرد شده و "تری" ماست از سرعت تحلیل رطوبات در بدن می‌کاهد و کم‌کم با تجمع و تعدیل رطوبت در بدن، افزایش حجم پدیدار می‌شود!

در واقع یکی از تفاوت‌های اصلی نگاه طب سنتی با طب نوین در همین قائل بودن طب سنتی به مفهوم "گرمی و سردی، تری و خشکی" است که در طب نوین و غربی هیچ اعتنایی به این مفاهیم بنیادین در نظام طبیعت و بدن انسان نشده است!

اما کنار مسئله لزوم صرف شام در ابتدای شب، در برخی دستورالعمل‌های طب سنتی، توصیه به ترک وعده "ناهار" شده است و اینکه ترک وعده ناهار هم باعث حفظ تندرستی، کاهش چاقی شحمی و افزایش کارایی مغز برای فعالیت‌های روزانه می‌شود.

منبع:تسنیم
انتهای پیام/

کارایی مغزتان را با ترک "ناهار" افزایش دهید

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۸ ۲۵ بهمن ۱۳۹۶
به نظرم راست میگه چون توی ماه مبارک رمضان که چیزی نمیخوریم فقط موقع افطار میشه خورد من خودم به شخصه توی یک ماه 15 کیلو وزن کم کردم و در طول این یک ماه حتی یک بار هم احساس بی حالی نکردم
Iran (Islamic Republic of)
آرش
۰۸:۱۱ ۲۵ بهمن ۱۳۹۶
ناهار مغز بادام یا پسته یا یک چهارم ناهارتون رو بخرید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۳ ۲۵ بهمن ۱۳۹۶
ترک وعده غذایی ناهار باعث حفظ تندرستی و کاهش چاقی شکمی میشه؟ بعد وعده شام خوبه!
Iran (Islamic Republic of)
مهراب
۰۲:۵۹ ۲۵ بهمن ۱۳۹۶
سلام خدا قوت...ممنون از مطالب خوب و آموزندتون ،لطفا مطلبی در باره ی خام گیاه خواری بزارید.تشکر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۴ ۲۴ بهمن ۱۳۹۶
من عمرا بتونم ناهار نخورم ..اونم برنج
Iran (Islamic Republic of)
علی
۲۰:۰۹ ۲۴ بهمن ۱۳۹۶
کجای متن درباره مغز بود!