میرمرادزهی مدیر کل شیلات سیستان و بلوچستان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، گفت: کارگاه آموزشی صید ماهی با قلاب میتواند تاثیر بسزایی در کیفی سازی صنعت شیلاتی و ماهی گیری داشته باشد به طوری که میتوان ماهیان بزرگتر را با اوقات مفرحی برای کسانی که قادر به ماهیگیری با تور نیستند ایجاد کرد.
هدایت الله میرمرادزهی افزود:روش صید لانگ لاین یکی از روشهای بسیار مفید میباشد که اکنون مورد تأکید سازمان شیلات و این اداره کل است و با توجه به این ضرورت، اجرای کارگاه آموزشی با همکاری موسسه آموزش عالی علمی کاربردی و مهارتی جهاد کشاورزی و سازمان شیلات ایران برای صید با قلاب برنامه ریزی و اجرا میشود.
وی با اشاره به کم هزینه بودن صید با قلاب افزود: یکی از بزرگترین دغدغهها و مشکلات صیادان عزیز خرید تور ماهیگیری میباشد که با اجرای این روش صید علاوه بر ارائه ماهی با کیفیت بالا، به جهت خرید تور نیز صرفه جویی بسیاری برایشان محقق خواهد شد.
میرمرادزهی ادامه داد: چابهار دارای ظرفیتهای بسیار بالایی میباشد که یکی از مهمترین آنها حوزه شیلات میباشد که میتوان زمینه توسعه پایدار منطقه و کشور را فراهم نماید به طوری که با استفاده از ظرفیتها و پتانسیلهای شیلاتی منطقه میتوان هر چه سریعتر موجب این رشد و توسعه شد.
مدیر کل شیلات استان صید ماهی با قلاب را کیفی عنوان و تصریح کرد: روشهای صید قلاب از جمله روش صید رشته قلاب طویل (لانگ لاین) از جمله روشهای صید انتخابی محسوب میشود که مورد توصیه سازمانهای بین المللی مثل سازمان خوار و بار کشاورزی جهانی (فائو) و کمیسیون تون ماهیان اقیانوس هند بوده که ضمن انجام صید انتخابی و کاهش صید ضمنی، منجر به حفظ کیفیت و ارتقاء ارزش افزوده محصولات صید شده میگردد و باعث بهبود منافع بهره برداران و افزایش توجیه اقتصادی فعالیت خواهد شد.
به گفته وی سهم جمهوری اسلامی ایران از میزان صید تون ماهیان و شبه تون ماهیان اقیانوس هند سالانه حدود ۲۵۰ هزار تن است که در سال ۱۳۹۵ حدود ۱۳۰ هزار تن انواع تون ماهیان از آبهای فراساحلی صید شد.
انتهای پیام/ع