غلامرضا رجبی مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات، ارتباطات و آمار شرکت توانیر در گفتگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان درباره برنامه توسعه ای این شرکت اظهار کرد: عمده فعالیت شرکت توانیر در حوزه خدمات برق رسانی است. در عصر حاضر بیشتر خدمات رفاهی به واسطه برق رسانی ممکن می شود و در نبود آن زندگی های امروزی به نوعی با اختلال رو به رو می شود.
رجبی اضافه کرد: برق در فاصله های شهری با خطوط انتقالی ویژه قابل تبادل و توزیع است و در این برهه زمانی، تمام مناطق از این نعمت بهره مند هستند اما نحوه انتقالِ برقی پایدار و بدون نوسان با کمترین هزینه معیار اصلی عملکرد اینگونه شرکت ها در مجامع مختلف محسوب می شود.
مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات، ارتباطات و آمار شرکت توانیر افزود: توزیع برق با فاکتور های مذکور مستلزم وجود زیرساخت و کنترل شبکه های ارتباطی است. به هر میزان که بخش فناوری این شرکت قدرتمند تر عمل کند، توزیع برق عادلانه تری خواهیم داشت.
وی ادامه داد: گسترش فناوری اطلاعات و همچنین دیجیتالی کردن دستگاه های کنترلی فعال در نیروگاه ها و پست های برقی، می تواند این ضرورت زندگی را با کیفیت چشم گیر به مصرف کننده برساند.
رجبی مطرح کرد: اکنون دستگاه های کنترلی نیروگاه ها و پست های برقی به خوبی فعالیت خود را ادامه می دهند اما با ارتقاء این دستگاه ها می توانیم در عین سرعت بالای آن، به طور لحظه ای جریان را کنترل و هدایت کنیم.
این مقام مسئول با تشریح اهمیت سرعت و دستگاه های کنترلی، گفت: اگر در توزیع برق دو نقطه مختلف کشور با مشکل روبرو شویم، به طور مثال در یک منطقه ای ظرفیت اضافه وجود داشته باشد اما در نقطه دیگری خاموشی به بار بیاید با وجود دستگاه های کنترلی ِسرعت بالا، قادر به تقسیم و تبادل انرژی از نقطه دارای ظرفیت اضافه به نقطه خاموشی خواهیم بود.
رجبی بیان کرد: اگر دستگاه های کنترلی، مجهز به علم روز و دانش جهانی باشد، این انتقال سریع تر و بدون نوسان ممکن می شود. البته اکنون دستگاه های به کار گرفته شده کارآمد هستند اما نباید نسبت به این نکته غافل شد.
مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات، ارتباطات و آمار شرکت توانیر افزود: پس از وزارت ارتباط، شرکت توانیر در صنعت برق بزرگترین شبکه ارتباطی فیبر نوری کشور را داراست و حتی مطمئن تر از تجهیزات وزارت ارتباطات عمل می کند.
وی اضافه کرد: تجهیزات وزارت ارتباطات به شکل ماهواره ای و هوایی عمل می کند در حالی که فیبر نوری گسترده و مجهز توانایی بیشتری در انتقال داده ها دارد، ازاینرو وزارت خانه مذکور هم با شرکت توانیر همکاری هایی در زمینه استفاده از این تجهیزات دارد.
رجبی بیان کرد: ظرفیت بالا و مطمئن ارتباط شبکه ای فیبر نوری موجب شده است تا براساس همکاری مشترک صورت گرفته بر اثر تفاهم نامه منعقد شده تا سقف 50 درصد از این ظرفیت در اختیار وزارت ارتباطات قرار بگیرد.
این مقام مسئول ادامه داد: وزارت ارتباطات هم با استفاده از این خط ارتباطی با شرکت های متقاضی خارجی قراردادی را به امضاء خواهد رساند و در ازای خدمات دهی به این گروه از متقاضی ها، درصدی از وجه حاصل به شرکت توانیر پرداخت خواهد شد.
رجبی خبرداد: تعامل وزارت ارتباطات با شرکت توانیر موجب ارز آوری برای کشور شده است زیرا علاوه بر خدمات دهی به شهروندان داخلی، به بحث ترانزیت دیتا بین المللی هم پرداخته می شود؛ به طوری که کشور فرستنده با استفاده از این خطوط انتقالی ، دیتا و اطلاعات مد نظر خود را به کشور مقصد انتقال می دهد و این ظرفیت در حال گسترش است.
مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات، ارتباطات و آمار شرکت توانیر بیان کرد: هر اطلاعات اینترنتی و مجازی همچون فیلم های قابل دانلود، تماس تلفنی و .. را می توان از طریق فیبر نوری منتقل کرد. با اینکه این امکان از طریق شبکه های ماهواره ای هم قابل اجراست اما از طریق ارتباط هوایی امکان تحریف اطلاعات و یا قطع و وصلی خطوط انتقالی بسیار به چشم می خورد. اکنون مطمئن ترین و سریع ترین مسیر انتقالی را می توان فیبر های نوری دانست.
وی در شرح این نقل و انتقالات ترانزیتی،بیان کرد: گفته هایی مبنی بر صادرات انرژی به ویژه برق مطرح است در حالی که این رخداد به ندرت اتفاق می افتد و در بیشتر مواقع ایران با سایر کشور ها به تبادل انرژی می پردازد، به عبارت دیگر در فصولی که کشور های همجوار با کمبود انرژی و برق رو به رو هستند ایران به این کشور ها کمک می کند و برعکس این موضوع هم رخ می دهد؛ یعنی در زمان هایی که این اتفاق برای ایران می افتد، دیگر کشور ها مازاد انرژی خود را به کشور ما منتقل می کنند.
رجبی درتشریح صدمات ناشی از صادرات و فروش برق به ظرفیت مصرف داخلی گفت: صادرات و فروش مازاد انرژی در رینگ جهانی در مواقع اطمینان شکل می گیرد, به عبارت دیگر در زمان هایی که شبکه تا مدت قابل توجه ای تامین شده است،این اتفاق رخ می دهد. ازاینرو با فروش و صادرات برق ظرفیت داخلی هیچگونه تغییر و کاستی را متوجه نخواهد شد.
این مقام مسئول تصریح کرد: اکنون تمام شهرهای کشور از خدمات برق رسانی بهره مند هستند. همچنین روستاهایی که بیش از 10 خانوار در آنجا ساکن هستند از این خدمات برخوردار می شوند.
مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات، ارتباطات و آمار شرکت توانیر یادآور شد: در زلزله اخیر کرمانشاه به رغم خسارت های بسیار،نخستین بخش خدمات دهی بودیم که توانستیم بلافاصله آسیب ها را جبران کنیم و نوع خدمات رسانی را به روال سابق برگردانیم.
انتهای پیام/