انرژی خورشید برای رشد گیاهان و ادامه حیات در کره زمین ضروری است، اما کارشناسان بروز دگرگونی‌هایی در انرژی این ستاره مرکزی در منظومه شمسی را اجتناب ناپذیر اعلام کرده اند.

به گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌های نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛  کارشناسان اعلام کرده اند در سال ۲۰۵۰ میلادی امکان دارد خورشید به شکل غیرعادی دمای پایینی پیدا کند.

پژوهش‌ها نشان می‌دهند ستاره خورشید در منظومه شمسی دارای یک دوره ۱۱ ساله است که حداقل و حداکثر فعالیت را در آن دارد.

کارشناسان در بررسی‌های خود دریافتند در ۳۰ سال آینده خورشید می‌تواند به طور قابل ملاحظه‌ای تاریک، کم نور و با حرارت پایین شود که در نتیجه آن یک عصر یخبندان با دوره زمانی کوتاه بر روی زمین ایجاد می‌شود.


دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا (the University of California)، زمان کاهش انرژی خورشید موسوم به (Maunder Minimum) را بسیار نزدیک و تا سال ۲۰۵۰ اعلام کرده اند.

کارشناسان آخرین بار وقوع رخدادی مشابه را در نیمه قرن هفدهم میلادی اعلام کرده اند که سبب کاهش دمای بسیار شدید در قاره اروپا شده است و حتی در بسیاری از نقاشی‌ها و متن‌های برجای مانده از مردان آن دوران درباره سرمای بیش از اندازه و طولانی شدن زمستان سخن گفته شده است.


محققان اظهار نگرانی کرده اند که دوره یخبندان آینده امکان دارد بسیار سردتر از دوره های قبلی باشد و ساکنان زمین کمترین انرژی را از خورشید دریافت کنند.


به این وضعیت اوج فعالیت و کاهش فعالیت ستاره خورشید، چرخه خورشیدی گفته می‌شود. ستاره خورشید فعالیتی مانند یک آونگ ساده دارد، در پایان یک چرخه زمانی آرام وجود دارد با کمترین تعداد لکه و توفان‌های خورشیدی و در انتهای دیگر آونگ انرژی بیش از اندازه خورشید سبب ایجاد توفان‌های خورشیدی و ایجاد لکه‌های فراوان برروی آن می‌شود. این یک ریتم منظم است و هر ۱۱ سال یک بار تکرار می‌شود.


اما بررسی ۲۰ ساله توفان‌های خورشیدی به وسیله دانشمندان نشان می‌دهند در فاصله چند سال آینده خورشید حدود ۷ درصد از انرژی گرمایشی خود را از دست می‌دهد که این سبب نازک شدن لایه اوزون استراتوسفر (stratospheric ozone layer) و به دنبال آن بروز دگرگونی‌های فراوان در آب و هوای کره زمین و وضعیت باد‌ها می‌شود.


البته در قرن ۱۷ میلادی کشور‌های قاره اروپا سرد و در عوض کشورهایی همچون آلاسکا و گرینلند جنوبی گرم شده اند.

برخی کارشناسان اعتقاد دارند خنک شدن ستاره خورشید می‌تواند اثر‌های خطرناک گرمایش کره زمین را کاهش دهد، اما گروهی دیگر اعتقاد دارند دگرگونی قطعی در وضعیت آب و هوای کره زمین رخ نمی‌دهد، اما سرد شدن خورشید بر آن اثر گذار است.


کارشناسان تخمین می‌زنند در بازه زمانی شروع پدیده کاهش نور خورشید در فاصله سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۷۰ دمای کره زمین حدود ۲۵ صدم درصد کاهش پیدا کند و این می‌تواند تا حدی سبب توقف گرمایش کره زمین شود.

منبع:Dailymail

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
علی
۲۳:۰۱ ۲۳ بهمن ۱۳۹۶
کلامردم ماندن کدام حرفوباورکنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۰ ۲۳ بهمن ۱۳۹۶
بلکه اینجوری خشکسالی مام تموم بشه
United States of America
ناشناس
۱۷:۳۵ ۲۳ بهمن ۱۳۹۶
چه جالبببببببببببببببببببببببببببببببببببببب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۴ ۲۳ بهمن ۱۳۹۶
ما که بوشهری هستیم تازه یه کم خنک میشیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۹ ۲۳ بهمن ۱۳۹۶
اره والا ما كه تو شهر بوشهر گرما پختيم


خدا كه بوشهر هم برف بياد
Iran (Islamic Republic of)
Mehdi
۱۵:۴۷ ۲۳ بهمن ۱۳۹۶
هرچی خدا صلاح بدونه همون میشه
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۴:۳۶ ۲۳ بهمن ۱۳۹۶
گزارش بسیار جالبی بوووووووووووود .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۵ ۲۳ بهمن ۱۳۹۶
وقتی خدا هست غمی نیست خورشیدم تا اوبخواهد می تابد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۹ ۲۳ بهمن ۱۳۹۶
یه عده میگن زمین گرم میشه یه عده هم میگن یخ بندان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۹ ۲۳ بهمن ۱۳۹۶
یه عده میگن زمین گرم میشه یه عده هم میگن یخ بندان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۴ ۲۳ بهمن ۱۳۹۶
خدارو شکر حداقل ما خوزستانی ها تابستون کباب نمیشیم