یک کارشناس اتریشی با اشاره به پیشرفت‌های قابل توجه علمی ایران در دوران انقلاب اسلامی همچنین تاکید کرد که ایران در جنگ عراق با تحمل رنج‌های فراوان توانست از قلمرو خود دفاع کند.

گفت‌وگویی متفاوت با یک کارشناس اتریشی درباره انقلاب اسلامی ایرانبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ انقلاب اسلامی ایران در حالی در آستانه سی و نهمین سالگرد پیروزی خود قرار گرفته که در این سال ها همواره با فراز و نشیب های زیادی همراه بوده اما در عین حال همچنان پابرجا و استوار باقی مانده است.

در آستانه سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران مصاحبه‌ای را با پروفسور"هاینس گرتنر"مدیر سابق موسسه سیاست بین الملل اتریش (oiip)و استاد دانشگاه وین و آکادمی دیپلماتیک و عضو هیئت مشورتی موسسه بین المللی صلح (IIP) در اتریش که در بسیاری دانشگاه های غربی تدریس کرده و از مشاوران وزارت دفاع این کشور نیز هست انجام داده‌ایم.

پیشرفت‌های علمی خوب ایران در دوران انقلاب

پروفسور"گرتنر" در ابتدای سخنانش درباره دستاوردهای انقلاب اسلامی بخصوص در زمینه علمی گفت: پیشرفت های علمی قابل توجهی در دهه های اخیر در جمهوری اسلامی ایران وجود داشته است. دانشمندان ایرانی بخوبی تحصیل کرده و و بسیار شایسته و توانمند هستند. البته تحریم های غرب موانعی را بر سر راه توسعه علمی بیشتر ایران ایجاد کرد. با این حال دانشمندان ایرانی اغلب موفقیت های بزرگی را همچنین در خارج از کشور داشته اند. برای تحقیقات کیفی ماندگار باید فرصت های زیادی برای مبادلات بین المللی باید وجود داشته باشد که از جمله شرکت در کنفرانس های بین المللی، برخی آموزش ها در خارج و دعوت از پژوهشگران بین المللی در ایران را می توان نام برد. از آنجایی که من خود به تدریس در دانشگاه ها مشغولم متوجه شده ام که دانشجویانی که برای مدتی تجربه درس خواندن در دانشگاه های بین المللی را دارند موفق ترند و با ایده های بیشتری به اتریش باز می گردند. در ضمن من خود برخی دانشجویان دکترای ایرانی هم داشته ام.

این کارشناس برجسته اتریشی درباره تفاوت بین انقلاب اسلامی ایران با دیگران انقلاب ها نیز گفت: تقریبا همه انقلاب ها بعد از یک دوره انقلابی به دولت های عادی با سیاست خارجی مسئولانه و مناسبات داخلی پایدار دست پیدا می کنند. بعد از انقلاب آمریکا در سال 1776 تا سال 1789 طول کشید تا اولین رئیس جمهور یعنی وودرو ویلسون انتخاب شد. بعد از انقلاب فرانسه در سال 1789 دولت فرانسه تازه بعد از جنگ های ناپلئونی در سال 1815 در مسیر عادی خود قرار گرفت. دستاوردهای انقلاب روسیه از طریق کمونیسم اقتدارگرا نابود شده و منجر به پایان آن در سال 1989 شد. ایران باید از این تجربه های تاریخی درس بگیرد.

امام خمینی امید ایرانیان و بسیاری در خارج از این کشور بود

پروفسور "گرتنر" در ادامه درباره شخصیت امام خمینی به عنوان رهبر انقلاب اسلامی ایران نیز گفت: بسیاری از انسان ها با اصل و نسب های مختلف و نگرش های سیاسی گوناگون در ایران و همچنین در خارج به شخصیت امام خمینی امیدوار بودند که به رژیم استبدادی شاه پایان داده و سیستم جدیدی را جایگزین کند.

این کارشناس برجسته اتریشی در ادامه این مصاحبه تاکید کرد که نارضایتی انسان ها می تواند منجر به انقلاب شود ودولت ها باید اگر می خواهند مشروعیت خود را حفظ کنند نیازهای انسان ها را مد نظرقرار دهند.

روابط بین ایران و آمریکا در دوران ترامپ بدتر شده است

وی درباره این مسئله که چرا غرب مناسبات خود با ایران را بعد از انقلاب اسلامی تغییر داد گفت: مناسبات ایران و آمریکا نباید این طور بد می شد. کشورهای غربی و اسلامی می توانند روابط خوبی با هم داشته باشند. دلیل این مسئله نمی تواند مذهب باشد. حتی رابطه بین شاه و رئیس جمهور وقت آمریکا کارتر هم بد بود. روابط جدید، بعد از انقلاب ایران می توانست شکل گیرد. اما سوء ظن های متقابلی بین ایران جدید بعد از انقلاب و آمریکا وجود داشت. در ایران اعتقاد بر این بود که ایالات متحده می خواست رژیم سابق را مجددا راه اندازی کرده و یا یک دولت نظامی را سر کار آورد. ایالات متحده آمریکا هم بعد از بحران گروکان گیری در ایران احساس می کرد که از طرف این کشور تحقیر شده است. تلاش ها برای بهبود مناسبات بین طرفین بخصوص بعد از حملات تروریستی 11 سپتامبر از بین رفت. دولت وقت آمریکا در زمان جرج بوش ایران را محور شرارت نامید. بعد از انعقاد توافق هسته ای بین ایران و غرب در سال 2015 هم روابط قدرت اجرایی اوباما و کشورهای اروپایی با ایران می توانست بهتر شود. اما این فرصت هم نابود شد. با روی کار آمدن ترامپ در آمریکا مناسبات با ایران خیلی بدتر شده است. کشورهای اروپایی نمی خواهند مناسبات سیاسی و اقتصادی با ایران را متوقف کنند، اما در عین حال نمی خواهند رو در روی آمریکا قرار گیرند.

وی درباره موضع و جایگاه کشورهای منطقه نیز این طور گفت که هدف کشورهای منطقه نباید این باشد که همواره قدرتمند تر شوند. از این طریق در بین دیگر کشورهای منطقه نگرانی هایی ایجاد می شود. شایستگی های دفاعی و نظامی البته باید حفظ شود. اما کشورها می توانند با همکاری با دیگر کشورها و با سازمان های بین المللی قدرتمند تر شوند.


بیشتر بخوانید: ماجرای جالب و خواندنی نیروی گارد جاویدان شاه که محافظ امام شد +عکس


کمک‌های غرب به عراق در طول جنگ 8 ساله به امید تضعیف ایران

این پروفسور برجسته اتریشی درباره جنگ هشت ساله بین ایران و عراق با حمایت های غرب نیز گفت: قدرت های بزرگ ابتدا اعتقاد داشتند که عراق و صدام می توانند ایران را ضعیف کنند بنابراین به صورت گسترده تسلیحات خو را در اختیار این کشور قرار دادند. ایران در این جنگ آسیب های زیادی دید. در مراحل بعدی جنگ هم بسیاری کشورها البته در ابعادی کم تر همچنین از ایران حمایت کردند تا این جنگ را به تاخیر انداخته و هر دو جناح را تضعیف کنند. اگر این جنگ زودتر به پایان می رسید نیاز نبود ایران این همه رنج و سختی را تحمل کند. هیچ یک از طرف های این جنگ بعد از هشت سال مبارزه نتوانستند قلمرو ارضی جدیدی را کسب کنند. ایران توانست البته با تحمل خرابی ها و قربانیان زیاد از قلمرو ارضی خود دفاع کند.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

ایران شاهد پیشرفت‌های علمی قابل توجهی در دوران انقلاب بوده است

برچسب ها: دهه فجر ، آمریکا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار